Film izlemek falan yazmayın, öyle öğrenemiyorum ben. Başka yöntemi yok mu?
2 ay
Film izlemek falan yazmayın, öyle öğrenemiyorum ben. Başka yöntemi yok mu?
İngilizce değil ama Almanca öğrendim ben.
İlk önce basit cümle kalıplarını öğrendim. Ardından kelime ezberledim ve basit cümlelerle günlük yazdım. Böylece hem kelimeler pekişti hem de cümle kurma yeteneği gelişiyor. Ardından basit şarkılar ezberledim bu da hem telaffuzu hem de konuşma yeteneği kazandırdı. Sonrasında kelime ezberlemek yerine artık cümle ezberledim. Tabi bu arada basit çocuk kitapları okkumaya başladım.
Ezber yaptığım her şeyi günlük hayatta kullanmak en önemlisi yoksa kalıcı olmuyor. Bunun için günluyazmak en iyisi.
Biraz ilerleyince film dizi izledim. Ve artık günlük düşündüğüm her şeyi Almanca düşünüp Almanca yazmaya başladım.
Ben böyle dil öğrendim şimdi B2 seviyesindeyim.
Sana da tavsiyelerim bunlar
Ben şöyle öğreniyorum bir kitap buldum o kelimeleri görsel olarak öğreniyorum aynı zamanda ingilizce fonetik alfabesine de bakıyorum onların da videosunu izliyorum benim öğrendiğim şey ingilizce için , kelime haznesi ondan sonra grammar bş de fonetik alfabe ezberlediğin kelimeleri örnek olarak kullan , bir kelime öğrendikten sonra o kelimeyi (olumlu-olumsuz, soru işareti gibi cümle örnekleri ne bak) ama yapabiliyor isen kelimeyi ingilizce olarak öğren senle ortak noktamız ben de ingilizce film izlemiyorum linki bulursam gönderirim.
Buldum senin için, kelimeleri mesela beach kelimesini Google görsel sorgulamasına English beach yazıp oradaki görsel ezber yapabilirsin , bazen görsel olmuyor o zaman örnekler ile anlamaya çalış iyi çalışmalar.
Hebele kendini tanımalısın ponçik öğrenme yöntemi nasıldır bir şeyi nasıl kapabiliyorsun bunu tanımalısın bazı insanı okuyarak öğrenir bazı insan dinleyerek öğrenir bazı insan Karşısında bir hoca ile öğrenir Sen nasılsın Kendini tanımalısın önce Mesela ben okumadan öğrenemiyorum dinlemek yeterli olmuyor benim için
Gördüğün birşeyin hemen İngilizcesi ne bak
Ben öyleyim mesela etrafima bakıp merak ettiğim şeye bakıyorum aklımda kalıyor
Önemli olan kelime dağarcığı
Sen kelimeleri kafanda tut cümle kendiliğinden gelir
Mesela bugün nereye gideceksin
Mesela kütüphane neydi
Library
İ will going
Gideceğim
To library
Kütüphaneye
Aslında çok basit zamanları bilsen yeter
Canım 23 yaşındasın daha yolun çok başındasın merak etme bu iş olur 😊💪
Ben İngilizcemi bol bol yazarak ve konuşarak geliştirdim. Günlük tuttum İngilizce şarkı sözlerini çözdüm sevdiğim konularla ilgili kısa metinler okudum anlamadığım kelimeleri not defterime yazdım. Konuşma için de utansam da hata yapa yapa pratik yaptım 😅
Sen de kendine küçük hedefler koy mesela her gün 10 yeni kelime öğren ya da 5 cümlelik mini bir günlük yaz. Kariyer yolunda İngilizce sana kapılar açacak o yüzden vazgeçme adım adım gideceksin ve bir gün fark etmeden akmaya başladığını göreceksin 🌍📚✨
Cevap
23Cevap
Hiç iyi değil gadası
iyi değil
Okul öncesi oyunlardan öğrendim. Harita editlemeyi seviyordum, bir hayvan koyuyordum keçi mesela. Sonra ismine bakıyordum goat. Alıştım habire yaparak.
Duolingo başladım Japonca için, hiç fena değil.
Senin seviyenin öncesi ders kitaplarından bakabilirsin. Hep daha hızlı biter hem daha kolay anlarsın, anlayınca daha da hızlandısın.
Derdimi anlatacak kadar bile değil. Ama dublajsız olan şeyleri izleme gibi bir ilgimde var. Çoğu şeyleri anlamıyor olsam bile. Oyunlarda bile bir şey dikkatimi çektiğinde çevirisine bakıyorum. Bu da olaylara %80 hakim olmamı sağlıyor
Mevzu biraz maruz kalma yani sürekli o kelimelerin konuşmaların içinde bulunmak gerekiyor o yüzden Avrupa turları var bunun için. Hazırlık sonrası taksimde Beşiktaşta pratik yapıyordum turistlerle zkxjkxkssk çok etkisi oluyor
Ayyynenn öyle maruziyet önemli yurt dışında mektup arkadaşı diyorlardı zamanında şimdi Dmden millet geliştirme amaçlı yazışıyor zkzjxkxjx zorbalama dalga geçme vs olmaz biz fazla kasıyoruz bulunduğumuz bölgenin pronunciationı bunu getiriyor ister istemez. Kolay kolay eğip bükemezsin zamanla olur salla geç aykut elması yes ay dozontu gibi başta takılmaktan zarar gelmez djhxxjjxx
Çok küçük yaşlardan biridir İngilizce eğitimi aldım ve çalıştım sektör sayesinde de artık çok iyi konuşuyorum
B1 it gibi çalışarak öğreniliyor anladığım kadarıyla
Kendi günlüğünü İngilizce tutarak, öğrendiğin yeni kelimeleri defterine yazıp tekrar ederek ilerle. Arkadaşınla kısa sohbetler yaparak da konuşma pratiğini güçlendirebilirsin.
Al benden de o kdar kime sorsam oyun oynuyordum yok film izliyerek yok soyle yaparak. Kimse sifirdan ogrenmemis bir metodla ogrenmemis
okulda öğrenmemiz gerekirdi ne hikmetse sürekli inglizce öğretmenleir hep hamile vaya kaçıp gidiyordu :D
Gittiğim yerde derdimi anlatacak kadar 7 ay Afganistan'da çok uluslu kampta kaldım orada öğrendim
Derdimi anlatacak kadar diyim ama Allah'tan derdim yok 😂
Evet iyi. Biraz uzun hikaye taaa çocukluğuma dayanıyor
Ingilizcem. iyi hazirlik gordum bir til boyunca, haftada 20saatdi
İdare eder okuduğumu çevirebiliyorum, okulda öğrendim
Ay em spik çatır çutur ingiliççe
Kurs olmadan akıcı şekilde öğrenmen imkansız
Diziden falan ancak birkaç kelime öğrenirsin. Diziler kurstan sonra etkili olur
ChatGPT+ Varsa bol bol konuş sesli
Yine parmağında yüzük var sandım of rica ederim
Bir de, denizde zaten susuzluktan ölürsün deniz suyu içmeye uygun değildir teşekkürler
Balıklar su içmez ki solunum yaparlar
İvit bende ChatGPT ye attım
Deniz kızı olsan direkt daha makbule geçmez mi
Hayır bilmiyorum
Şimdi ben kursa gıdecem
Beceremedim ben o işi
Yabancı manita en temizi
şu an B1 ilerletmeye çalışıyorum
Kendi kendimi geliştirdim.
Oturup çalışacaksın 😂
Yabancı dil bilen birisi ile iletişim kur
Gayet iyi