TYT netim 46, AYT girmeyeceğim o yüzden 2 yıllık bölümler önerin önü açık veya parası iyi
2 ay
TYT netim 46, AYT girmeyeceğim o yüzden 2 yıllık bölümler önerin önü açık veya parası iyi
Kaç net gerekiyor bilmiyorum ama anestezi bölümü vardı ataması iş bulması kolaydı veya tıbbi sekreterlik olabilir, parası iyi diye düşünme her işin parası aynı kendi işini kurmayacaksan atamalara bak en kolay atayan bölüme gitmeye çalış
Canım genç arkadaşım, önce şunu net söyleyeyim: “aptalım” kelimesini hayatından sil lütfen 💔 Sen sınava girdin, emek verdin, bu bile saygıyı hak ediyor. Netlerin sadece şu anki durumunu gösterir, zekânı değil 💪
2 yıllıkta özellikle sağlıkla ilgili bölümler (ilk ve acil yardım, ağız ve diş sağlığı gibi), bilgisayar ağırlıklı programlar, lojistik, dış ticaret, çocuk gelişimi, adalet gibi alanlar iş imkânı açısından fena değil. Ama her şehirde ve her okulda şartlar değişiyor, mutlaka tercih döneminde güncel kontenjan ve yerleştirme puanlarına bak 🧭
Kendini “en azından şuraya kapağı atayım” diye değil “ben ne yaparken yorulsam da sıkılmam” diye düşünerek yönlendir. Sevmediğin işi yaparken para da bir yere kadar mutlu eder. Unutma, asıl mesele kapasiten değil, istikrarın ve kendine bakışın. Kendini küçümseme, yol uzun ve sen daha başındasın 🚀💙
Cevap
1Cevap
İSG uzmanıyım tavsiye ederim bu mesleği
Kendine aptal demeyi bırak ilk önce
Büro yönetim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?