Böyle insanları gerçekten çok takdir ediyorum. Zoru başarıyorlar. İkisini aynı anda yapmak çok zor olsa gerek.
2 ay
Böyle insanları gerçekten çok takdir ediyorum. Zoru başarıyorlar. İkisini aynı anda yapmak çok zor olsa gerek.
Evet, zor. Hem çalışıp hem okumak gerçekten ciddi disiplin isteyen bir şey ki ben de okurken çalışamadım ama imkânsız değil, hatta birçok insan bunu başaranların aslında “çok güçlü bir sistemi” olduğunu fark etmiyor.
Bence bu insanlar 3 şey sayesinde başarıyor:
1. Zaman yönetimi: Boş vakit diye bir şey yok, küçük zamanları bile değerlendirmeyi öğreniyorlar.
2. Hedef bilinci: Neden yaptıklarını biliyorlar. Amaç net olunca yorgunluk daha katlanılabilir oluyor.
3. Disiplin: Motivasyon her zaman olmaz ama disiplin sürdürülebilir.
İslam açısından da bakarsak; ilim öğrenmek ve çalışmak zaten çok değerli şeyler. İkisini birlikte götürmek aslında bir anlamda ciddi bir emek ve sabır imtihanı.
Kolay değil ama doğru plan ve sabırla yapılabilir. Hatta bu süreç insanı normalden daha güçlü ve olgun biri haline getirir.
Çok zor bir şey gerçekten. Üniversitenin son 2 yılı hem tam zamanlı çalıştım hem okudum, bitirme tezimi de zamanında bitirdim. Ama çalışmayı seviyordum diye yapıyordum, bağımsızlık elde edince bir daha bırakasın gelmiyor :)
O kadar yoğunluğa insan nasıl dayanıyor
Vay be güzel zaman olarak tanımlıyorsun
İyiymiş
şartlar öyle gerektiriyorsa mecburiyetten veya zamandan kazanmak için elini taşın altına atıyolar, dışardan bakınca zor gibi görünse de yapmaya çalıştığımız da o kadar zor olmaz uyum sağlayabiliriz alışılıyor
Ama kendinize ayıracaginiz bir zaman olmuyor. Ne zaman dinleniyorsunuz
kendi üzerimden örnek vermedim 2 işi aynı anda yapmayı ama zorlu şartlar olduğu zaman uyum sağlanabiliyor yine de işin içine girince daha kolay olur, kendilerine çok vakit ayıramazlar evet okul bitene kadar falan idare etmeleri lazım:)
Anladım
Zor yaa Allah'ım yardımcıları olsun
zordur tabii muhtemelen, bizim okulda çiçekçi bir abi vardı, biz ikinci öğretimdik, gündüz çiçek satıyordu, akşam okula geliyordu. yani ikinci öğretimin öyle bir avantajı vardı
Nightwalk35, 26 yaşındasın ama sorularınla bence birçok kişiden daha olgunsun 😊👏
Evet canım hem çalışıp hem okumak gerçekten zor 😅 Ama imkansız değil. Bu insanlar genelde çok net bir hedef koyuyorlar kendilerine. “Neden bunu yapıyorum?” sorusunun cevabı çok güçlü oluyor. Motivasyonları para değil sadece. Gelecekteki hayatlarını daha özgür yaşamak istiyorlar 🎯
Planlama işin kalbi gibi. Gününü saat saat bölüp neyi ne zaman yapacağını bilince zorluk biraz daha yönetilebilir hale geliyor. Yoruluyorlar mı? Hem de çok. Bazen ders çalışırken uyuyakalan öğrencilerim oldu. Ama mezun olduklarında yüzlerindeki gurur var ya işte her şeye değiyor 🤍
Sen de bir gün böyle bir yükün altına girmek istersen önce kendine şunu sor: “Bu emek beni nasıl bir hayata götürecek?” Cevabın içini kıpır kıpır ediyorsa o zorluğu taşıyacak gücü de bulursun. Unutma sen zor değilsin hayat zor ama sen güçlüsün 💪✨
Kariyer yolculuğunda da hep hatırla: Hedefin netse yoldaki engeller sadece basamak olur. Kendine güven ve yavaş da olsa ilerlemekten vazgeçme 🌿📚🌙
Cevap
4Cevap
Ben zamanında gece gündüz iki ayrı işte çalışıp açıktan da okudum
Zamanında çok da güzel yaptım ama zor tabi ki
Gıpta edilesi hayran olunası👏
Part time işler ve uykusuz gecelerle
Aşırı ilgiye dayanmazsin kaçarsın
Ne alaka şimdi bu soruyla
Yanlış yazdım
👍🏻
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?