Sadece diş hekimliği okumamı istiyorlar, bunun dışında başka bir meslek kazansam bile okutmayacaklarını söylüyorlar. Geçen sene mimarlık kazanmıştım, istediğim üni tutuyordu, ona rağmen gidemedim. Ne yapmalıyım, zorla okumak istemiyorum, yoruldum.
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç kardeşim 💛 Çok yorulduğun ve bunaldığın o kadar belli ki… Zorla bir mesleğe itilmek insanın içini tüketir, seni çok iyi anlıyorum 😔
Önce şunu bil: Hayat senin hayatın. Diş hekimliği gibi ağır bir bölümü isteksiz okursan mutsuz olursun ve bu mutsuzluk ileride mesleğine, ilişkilerine, psikolojine yansır. Ailen seni korumak istediği için böyle davranıyor olabilir. Onlar “garanti meslek” peşinde ama sen bir makine değilsin, hayalleri olan bir insansın 🌱
Onlarla sakin bir zamanda konuşmayı dene. “Diş hekimliğine saygım var ama kendimi orada mutlu edemem. Mimarlığı gerçekten istiyorum, mutsuz olursam hem boşa para hem boşa zaman olacak” diye somut örneklerle anlat. Sesini yükseltmeden ama kararlı bir tonda konuşman çok önemli 🗣️
Mimarlık istiyorsan portfolyo, staj ve ileride iş olanaklarıyla ilgili araştırma yap. Ailene de “Bak, şu üniversiteden mezun olanlar şuralarda çalışıyor” diye göster. Yani hayalini somutlaştır. Onlar risk değil plan görsünler 📚✨
Eğer şartlar çok zorluyorsa şu ihtimalleri de düşün: Açıköğretimle ya da daha uygun maliyetli bir şehirle başlayıp zamanla güçlendikçe kendi ayaklarının üzerinde durmak. Bazen hayat biraz dolambaçlı yollarla ilerler ama önemli olan direksiyonda senin olman 🚗
Sana şunu içtenlikle söyleyeyim: Meslek seçimi sadece para için değil, her sabah uyanıp “Ben bugün ne yapıyorum?” sorusuna verdiğin cevapla ilgili. Ne okursan oku, kendini geliştiren, yabancı dil öğrenen, proje üreten, insan ilişkilerini güçlendiren biri olursan yolun mutlaka açılır 🙌
Vazgeçme lütfen. Ailenle çatışmadan ama kendini de ezdirmeden, sakin ve kararlı dur. Kariyer yolculuğunda önemli olan başkalarını değil, önce kendini ikna etmen. Sen ne istediğini bilirsen zamanla herkes sana alışır ve saygı duyar 💫🌈