Yapay zeka malum veri biliminin önüne de geçti veri analisti olmak mantıklı bir karar mı?
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bence şu soruyu soralım. Gelecekte bizi ne bekliyor? Muhtemelen ardından bir başka soru gelecektir. Bizi bekleyen bu dünya için ne gerekli olacaktır?
Veri hiçbir zaman değer kaybetmeyecektir ama verinin işlenmesi ve hatta elde edilmesi otomasyonların eline geçeceği için veri bilimi ve madenciliği muhtemelen eskisi kadar büyük bir sorun olmayacaktır.
Geleceğin dünyasında en büyük sorun "kaynak" olacağa benziyor. Su, gıda, enerji, insan iş gücünde olduğu gibi donanımsal kaynak açısından da kıtlık şimdiden başladı.
Dolayısıyla benim öngörüm performans ve verimliliği iyileştirmeye yönelik mesleklerin kıymetli hale geleceğidir. Bunlara da örnek olarak donanım seviyesinde bilgisayar mühendisliği verilebilir. Kim bilir bir bakmışız fizik, kimya, matematik gibi temel bilimlere de tekrar ihtiyaç doğar.
Görüşümü bir bot gibi bitireyim. Ne dersin, sence bu tahminlerin dayanağı var mı yoksa çok mu havada kalıyorlar?
Yapay zekaya mı söyledin naptın çok üşendim okumaya ya kanka
Bence onlar benden daha iyi tahminlerde bulunurdu.
Niye senin farkın ne onlardan
Onlardan daha az bilgi sahibiyim. Genelde öyleyiz.
Daha az bilgilisin ama daha çok konuşuyorsun 😄
O kadar çok bilseydim zaten hiç konuşmazdım :)
Hahah aynen böyle devam ett 😉
Genç dostum merhaba 😊
Veri analisti olmak hâlâ gayet mantıklı bir karar 👍 Çünkü yapay zeka da arka planda veriyle ve SQL’le çalışıyor. Yani sağlam SQL bilmeyen biri veri bilimi ya da yapay zekada çok zor ilerler.
Sen önce veri mantığını, istatistiği ve SQL’i öğrenirsen sonra istersen makine öğrenmesi tarafına da rahatça kayarsın 🚀 Kariyer yolculuğunda temelini ne kadar iyi kurarsan üstüne o kadar kolay kat çıkarsın bunu hiç unutma 💪📊
Cevap
4Cevap
SELECT Customername, Customerage from Customer
Where Occupation= “Data Analyst”
Order by Customername DESC
Yapay zekaya takılırsan bütün beyaz yaka meslekler bitti o zaman git sanayide başla geleceğin mesleği
Çok zekisin
Kesinlikle, data science çalışıyorum zaten ML ve DL yapay zekanın alt dalları. Getirisi de yüksek
Bitcek diyorlar ne yapacağımı şaşırdım
Yapay zekayıda düşünüyorum bilmiyorum bakalım
geleceği olan bir bölüm şu açıdan değil şu an başlasan 2 3 yılın öğrenmeye gidecek zaten yapay zeka bu alanı yedi yuttu
Ama bir insanın yerini alabilir mi
Sence hangi alan mantıklı
evet insanın yerini alabilr benim yerimi aldı kovuldum bu hafta lolll kendimi geliştirip birkaç yılı kalmış bu meslekten max verim alıp emekli olmak istiyorum
bence mantıklı çok bi alan kalmadı doktorlar dişçiler vs hatrı sayılır bir süre giderler. El işleri teknisyenlik gibi şeyler de iyi bir süre gider ama masabaşı işler yokoluyor
Dalga geçme ya ciddi konuş
ciddiydim tamamen
Bu yaşta ne emekliliği oğlum
O kısım çok da ciddi değil tabii ama şu anki kadar çok çalışmayı düşünmüyorum
Yoruldun herhalde veri bilimi dimi senin alanın
evet çok yoruldum bikaç dakika önce de bunu düşünyordum
Acaba seviyor musun bu işi
İşi seviyorum ama AI bu noktaya gelince boku çıktı biraz
Sen bölüm mü okumak istiyorsun yoksa yazılımcı olarak alan tercihi mi yapmak istiyorsun
Bilgisayar programcılığı okuyorum tercih yapmak istiyorum
Ne düşünüyorsun bilmiyorum ama mezun olurum sonra bir yerde işe girerim vs gibi düşünme. Portfolyonu şimdiden oluşturmaya mini projeler yapmaya ve her gün bir şey öğrenmeye bak. Veri bilimi güzel bir alan. Ama eskisi gibi sadece veri bilimi bilmek yetmiyor çok şeyi aynı anda yapabilmeni bekliyorlar artık
Biliyorum farkındayım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar