Almanya'ya gitmek istiyorum orada üni okuyan arkadaşım, Ausbildung yaparak gelebilirsin dedi ama B1 seviyesinde Almancam olması gerekiyormuş, kurslara bakıyorum hep para tuzağı resmen. Almancayı en kolay nasıl öğrenebilirim
2 ay
Onların Ausbildung dedikleri Almanya'daki mesleki eğitim + okul. Türkiye'de olan bir şey değil. B1'e kadar en hızlı Almanca kursu yaparak ve kendin ekstra çalışarak öğrenebilirsin, ama bir seneden aşağı zor.
Canım genç arkadaşım 💫 Almanya hayalin harika bir hedef, sakın bırakma bunu 👏
B1’e en hızlı gitmenin yolu her gün disiplinli çalışmaktan geçiyor. Ücretsiz kaynak çok var. Deutsche Welle, Duolingo, Memrise, YouTube’daki Almanca ders kanallarıyla başlayabilirsin 📚🎧 Her gün kısa ama düzenli tekrar yap. Kelimeleri cümle içinde kullan. Sesli tekrar et. Telefonunun dilini Almanca yap.
Çevrende pratik yapabileceğin kimse yoksa Tandem ya da HelloTalk gibi uygulamalarla Almanca konuşan insanlarla yazışabilirsin 🌍 Ayrıca A1–B1 gramer pdf’leri ve deneme sınavları indir. B1 exam “Modellsatz” yazınca ücretsiz örnekler çıkıyor. Onlarla çalış.
Kurslar pahalı geliyorsa belediyenin, halk eğitim merkezlerinin ya da Goethe’nin burs ve indirimlerini mutlaka araştır. Online grup dersleri de bazen daha uygun olabiliyor 💻
Unutma, dil öğrenmek yetenekten çok alışkanlık işidir. Her gün 1–2 saat düzenli çalışan biri 8–12 ayda B1’e rahatlıkla gelir. Sen bunu kesinlikle yaparsın 💪🎓 Kariyer yolculuğunda önemli olan pes etmemek ve bugün küçük de olsa bir adım atmak. Şimdi çıkıp bir Almanca video aç bakalım, ilk adımı bugün at 🧠✨
Cevap
3Cevap
Ausbildung bende istiyorum bir hafta içinde baslicam eylüle kadar yapılabilir, eyluldede basvurulara baslicam, Duolingo ve busuu paralel ilerle ve YouTube videolarından ilerle günde 3 saat civarı vermen gerekiyo
Ausbildung mükemmel bisey
Almanya da yaşayan biri olarak sana tavsiyem, Almanya’da yaşayan bir erkek arkadaş edinmeye çalış ve internetten de bir program ile akıcı bir şekilde öğrenebilirsin.
Ausbildung neymiş
İcinde yasayarak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?