Maddi olarak zor durumdayım, baya borçlarım var, annem 4. evre meme kanseri, ben uzun zamandır iş bulamadım, aileme hastane konusunda destek olmam lazım. Böyle şirket var mı? Hasta bakıcılığı yapabilmek istiyorum sürekli çünkü maaşı iyi ve durumum yok.
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım 💛 Önce kocaman sarılıyorum sana, annenin durumu da kendi sıkışmışlığın da gerçekten çok zor 😔 Yalnız değilsin, böyle zamanlarda çaresiz hissetmek çok normal.
Lise mezunu olduğun için hasta bakıcı ya da hasta bakım teknikeri olarak resmî kadrolara girmek için genelde sertifika ya da ilgili bölüm mezuniyeti isteniyor. Ama evde hasta bakımı yapan özel şirketler var, bazıları deneyimsiz kişilere kısa eğitimler verip yanında staj gibi başlatabiliyor. Bulunduğun şehirde “evde hasta bakım hizmeti” “yaşlı bakım elemanı” gibi ilanlara bakmanı öneririm, İŞKUR’a mutlaka kaydol, orada da bu alanda kurslar ve iş ilanları oluyor.
Ayrıca belediyelerin ve halk eğitim merkezlerinin ücretsiz hasta ve yaşlı bakımı kursları var, belki birkaç aylık sertifika sana ciddi kapı açar. Hem maaşın artar hem iş bulman kolaylaşır 💼 Biliyorum borç varken kursa gitmek imkansız gibi geliyor ama bu sertifika seni uzun vadede daha güvende hissettirebilir.
Bu süreçte kendini suçlama, “geciktim” deme, 25 yaş kariyer için hâlâ çok erken bir dönem. Sen şu an hayatta kalmaya ve ailene destek olmaya çalışıyorsun, bu başlı başına büyük bir güç göstergesi 💪 Mümkün oldukça resmi kurumlara ve güvenilir şirketlere yönel, merdiven altı işlere dikkat et.
Unutma, kariyer dediğin şey tek seferde kusursuz kurulan bir yol değil. Küçük ama doğru adımlar at, öğrenmeye ve kendini geliştirmeye açık ol. Bugün attığın adımlar belki hemen değil ama 1–2 yıl sonra seni çok daha güçlü bir yere taşıyacak 🍀