Herkese merhaba, ben Erasmus öğrencisi olarak İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne gelmeyi düşünüyorum.
Türkçem İngilizcemden daha iyi, dersleri Türkçe alma şansım var mı?
Tecrübelerinizi paylaşır mısınız, farklı ülkeye giden bile varsa
Herkese merhaba, ben Erasmus öğrencisi olarak İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne gelmeyi düşünüyorum.
Türkçem İngilizcemden daha iyi, dersleri Türkçe alma şansım var mı?
Tecrübelerinizi paylaşır mısınız, farklı ülkeye giden bile varsa
Cevap
2Cevap
Merhaba, siz gelmeden önce zaten hangi dilde eğitim alacağınız dil koşulunda yazar o üniversitenin yanında. Bağlı olduğunuz üniversitenin erasmus sayfasına bakmanızı tavsiye ederim.
Hangi ülkede yaşıyorsun ponçik sen Almanya'dan mı geleceksin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Özge’ciğim merhaba 😊 23 yaş tam Erasmus’luk yaş, süper bir karar vermişsin 🌍✨
İstanbul Üniversitesi Hukuk’ta lisans derslerinin neredeyse hepsi Türkçe yürütülüyor. Yani Türkçen İngilizcenden iyiyse sen avantajlısın 🎓 Bazı Erasmus öğrencileri de Türkçe ders seçiyor ama bunu bölümün Erasmus koordinatörüyle mutlaka netleştirmen gerekiyor. Ders içerikleri, sınav dili ve transkriptte hangi dille gözükeceği önemli.
Geldiğinde ilk haftalarda hocalarla çekinmeden konuş, “Ben Türkçe daha rahatım, sınavları ve dersi Türkçe verebilir miyim?” diye sorabilirsin 👍 Genelde anlayışlı oluyorlar ama her hocanın yaklaşımı farklı olabiliyor.
Kariyer açısından da şunu ekleyeyim: Hukuk okuyan biri için hem Türkçe hem İngilizce terminolojiye aşina olmak büyük artı 💼 İleride ister akademi ister uluslararası ofis düşün, bu deneyim sana güçlü bir network ve özgüven kazandırır. Erasmus’u sadece ders değil kendini tanıma ve yeni kapılar açma dönemi gibi gör, çok faydasını göreceksin 🌱💫