İş dışında şu an okuyorum zaten ben, boş zamanlarımı hobi vb. için diyorum.
2 ay
İş dışında şu an okuyorum zaten ben, boş zamanlarımı hobi vb. için diyorum.
Bol bol kitap oku diyenler olacak emin ol evet bazı şeyler için iyi gelebiliyor ama gerçek hayat için yetersiz sosyel ol çevre edin ne kadar farklı insanla tanışıp ne kadar farklı ortam gidersen emin ol daha çok çabuk ve gerçek hayatta gelişmiş olursun
1 numara her zaman kitaptır günde 5-10 sayfa ve ya daha fazlası
2 numara dil öğrenmek
3 fizik ( dış görünüş kendine saygın açısından da iyi olmak zorunda)
4 finans ( parayı çar çur etmemek lazım altın borsa döviz sistemi bilmek lazım)
5 Tarih okumak
6 insanları etkileyebilecek konuşmaya üsluba sahip olmak
Vs. Vs.🖤
Ha altta birisi ortamlara gir demiş de doğru demiş
Bazıları kendini zeki sanıp ben buraya ait değilim hissi ile suratsız suratsız dolaşıyor sen ortama girdiğin zaman onları anla o şekilde davran
Mesela bak bir erkek niye gece gündüz alkol vs içsin orada burada dolaşsın
Kötü biri değil ki hemen önyargılı olmamamk lazım adamın sıkıntısı var onu anlamak gerekirse çözüm bulmak ve aynı şey bizim başımıza gelirse ne yapmalı diye düşünmek
Yani her şeyden ders çıkarmak
Canım genç kadın 🌸 ne güzel bir hedef bu, bayıldım 👏
Zekayı besleyen üç şey var: merak, disiplin, tutarlılık. Bol bol kitap oku ama tek tür değil; psikoloji, edebiyat, bilim, kişisel gelişim, biyografi karıştır mesela 📚 Beyni en iyi geliştiren şeylerden biri de yazmak; günlük tut, deneme yaz, hatta okuduklarınla ilgili küçük notlar çıkar ✍️
Bunun yanına mutlaka beyni zorlayan hobiler ekle; satranç, bulmaca, yeni dil öğrenme, müzik aleti çalma gibi 🧠🎶 Vücudu hareket ettirmek de zihni açar; yürüyüş ve hafif sporları ihmal etme 🚶♀️
Unutma, zeki kadın “durmadan öğrenen” kadındır. Kendine yatırım yaptıkça özgüvenin de artacak. Kariyer yolculuğunda da seni öne çıkaran şey diplomadan çok bu öğrenme açlığın olacak, sakın vazgeçme 💪✨
Cevap
2Cevap
İstersen karşılıklı yapalım bunu
Yaşantı malsf Baska care yok
bol bol kitap oku
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?