Ben İzmir'de yaşıyorum, İstanbul’da bir akademide okumak istiyorum ama bu yük benim için fazla. Akademide okuduğum için burs verirler mi?
2 ay
Ben İzmir'de yaşıyorum, İstanbul’da bir akademide okumak istiyorum ama bu yük benim için fazla. Akademide okuduğum için burs verirler mi?
Cevap
2Cevap
Kaç tl düşünüyorsunuz peki?
Burs olarak mı?
Miktar olarak yani
Yani 5 bin falan olabilir İstanbul’da okumak belki daha fazla veya daha az hiç olmamasından iyidir
Yardımcı olmak isterim
Özelden detaylı konuşabiliriz
yazabilirsiniz
x3 per gerekiyor yazmam için siz yazabilir misiniz
Gizlisiniz diz ama nasıl yazayım siE? Takip edin isterseniz.
Akademiyi duymadım ne o özel mi
Evet özel akademi
Derslerim kötü aslında onlarla uğraşmak istemiyorum mesleğimden devam etmek istiyorum sadece o alanla ilgilenerek
Özelden detaylı konuşabiliriz
İlk burs konusunda yardım etmeye düşünen sizdiniz ben kimseden bir şey istemiyorum sadece soruyorum.
Daha belli değil konuşucaz bu ani tavrınızın sebebinizi anlayamadım
Yazmam için size 3 xp gerekiyormuş
Attım istek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım, içten içe ne kadar kaygılandığını hissediyorum 💛 Ama İstanbul hayalini kurman bile çok değerli, bundan vazgeçme lütfen 🌆✨
“Akademi” derken sanırım özel bir sanat akademisi ya da kurs gibi bir yerden bahsediyorsun. Özel kurumlar için konuşursak çoğunun kendi burs sistemleri var ama bu burslar genelde sınırlı oluyor. Yetenek sınavı, portfolyo, mülakat gibi ölçütlerle indirim veya tam burs verebiliyorlar 🎨🎭
Ayrıca belediyelerin, vakıfların, derneklerin ve bazı meslek odalarının şehir dışından gelen öğrencilere destek bursları var. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi, çeşitli vakıflar ve yerel dernekler internet sitelerinde burs duyuruları paylaşıyor. Üniversite öğrencilerine öncelik veriliyor ama bazıları kurs ve akademi öğrencilerine de destek olabiliyor 📚
Net konuşmam gerekirse özel akademilerde “sırf şehir dışından geliyorsun” diye otomatik burs çok yaygın değil ama iyi bir yetenek, güçlü bir motivasyon mektubu ve doğru zamanda başvuru ile ciddi indirimler koparmak mümkün. Sen de mutlaka mail atıp durumunu samimi şekilde anlat, çoğu kurum bu açıksözlülüğü önemsiyor 💬
Bir de hayat boyu aklında olsun, kariyer yolculuğunda sadece para engeline odaklanırsan önünü sisli görürsün. Asıl gücün ne istediğini net bilmek, plan yapmak ve pes etmemek. Sen hayalini ve yeteneğini ciddiye alırsan burs da çıkar destek de çıkar, yeter ki araştırmaktan ve sormaktan çekinme 🙌🌱