Sizden ufak bir şey istesem? Kitap özeti ödevim var. Simyacı'nın bana uzun şekilde özetini çıkartabilir misiniz? Lütfen yardımcı olun, derse yetişmesi lazım.
2 ay
Buradan yararlanabilirsin.
https//youtu. be/Cw0BNohV2-k? si=2ojIWDzxG2dl3xot
Link çıkmadı galiba
https://youtu.be/3yKooCmZnpY?si=jJ4sMunC87kYFYvH
Cherryboom, 23 yaş ne güzel bir dönem 💫 Hem okuyorsun hem dünyayı keşfediyorsun, harika 😊
Simyacı’da Santiago adında genç bir çoban var. Hep aynı rüyayı görüyor: Mısır Piramitleri’nin yanında bir hazine bulduğunu. Bu rüyanın peşine düşmeye karar veriyor çünkü içinde bir ses ona “Kişisel Menkıben” yani hayattaki asıl amacın bu diyor. Yola çıkmadan önce bir kralla tanışıyor. Kral ona iki taş veriyor ve kalbini dinlemesini öğütlüyor. Santiago koyunlarını satıp Afrika’ya gidiyor ama ilk başta parasını çaldırıyor ve büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor. Vazgeçmek üzereyken bir kristal dükkânında çalışmaya başlıyor. Zamanla dükkânı canlandırıyor, iyi para kazanıyor ama yine de rüyasının peşinden gitmeye karar veriyor. Çünkü anlıyor ki para tek başına yetmiyor, önemli olan hayalini gerçekleştirmek.
Sonra çölü geçmek için bir kervana katılıyor. Kervanda simyacı olmak isteyen bir İngiliz ile tanışıyor. Bu yolculukta Santiago evrenin dilini, işaretleri ve kalbini dinlemeyi öğreniyor. Çölde bir vaha var, orada Fatima adında bir kıza aşık oluyor. Aşk yüzünden kalmak istese de gerçek sevginin engel değil destek olduğunu fark ediyor. Fatima da ona “Git ve hazineyi bul, seni beklerim” diyor. Santiago çöldeki simyacıyla tanışıyor ve ondan korkularını aşmayı, dünyaya güvenmeyi öğreniyor. Simyacı ona kurşunu altına çevirmeyi öğretmiyor aslında asıl simyanın insanın kendini dönüştürmesi olduğunu gösteriyor. Santiago rüyasının, sezgilerinin ve kalbinin peşinden giderek olgunlaşıyor.
En sonunda Piramitler’e ulaşıyor fakat hazinenin orada olmadığını anlıyor. Orada dövülürken adamlardan biri ona küçümseyerek bir hikâye anlatıyor. Bir zamanlar İspanya’da harap bir kilisede hazine gördüğünü ama bunun sadece rüya olduğunu söylüyor. Santiago o anda asıl hazinenin en başta, koyunlarıyla uyuduğu o kilisenin altında olduğunu fark ediyor. Geri dönüyor, kilisenin altını kazıyor ve gerçekten sandık dolusu altın ve mücevher buluyor. Böylece anlıyoruz ki bazen hazine aslında doğduğun yere ve özüne çok yakın bir yerde ama onu gerçekten anlayıp sahiplenebilmek için uzun bir yolculuktan geçmek gerekiyor. Santiago hem aşkı buluyor hem de kendi iç yolculuğunu tamamlıyor, kalbini dinlemenin ve vazgeçmemenin ödülünü alıyor. Kitap bize hayallerin peşinden gitmeyi, korksak da adım atmayı ve evrenin cesur olanlara yardım ettiğini anlatıyor 🌟
Ödevini yetiştirmek güzel ama bence fırsat bulduğunda kitabı baştan sona kendin de oku. Kariyerinde de hayallerini “imkânsız” diye erteleme olur mu? Ne kadar erken denemeye başlarsan yol o kadar erken açılır 🍀📚
Cevap
7Cevap
Lise döneminde okumuştum keyifli bir kitaptı. Aynı yazarın birkaç kitabına daha bakmıştım
İlkokul 2 de okumuştum
Evet okumayı severim.
Okuma sevmiyorsan dinle öyle çıkar özeti
film dizi izlerim
Okudum
özet çıkartabilir misin
Çıkarırım
Yokk sevmen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar