Sınava gireceğim ama pek yeterli bir temel yok, mat ve Türkçede çoğunlukla sizce ekime kadar neler yapmalıyım ya da yapmamalıyım, nasıl bir plan olmalı ki gerçekten kazanayım, istediğim puan 80+ olmalı ki alımda bir sıkıntı olmasın
2 ay
Sınava gireceğim ama pek yeterli bir temel yok, mat ve Türkçede çoğunlukla sizce ekime kadar neler yapmalıyım ya da yapmamalıyım, nasıl bir plan olmalı ki gerçekten kazanayım, istediğim puan 80+ olmalı ki alımda bir sıkıntı olmasın
Konu eksiği kapatmalısın, bugün başlamalısın. Yarın değil bak bugün direk, (eğer yolda hastanede vs. böyle bir yerde değilsen)
Ve artık tek bir günü bile çalışmadan kaybetmemelisin. Çoğu insan KPSS istiyor çünkü
evet haklısın ama konu eksik diye düşünmekten başlayamaz oldum biraz mata kalacam gibi
Aslında Kaf Kitapları, Barış Ayhan yayınlarından bu; çok iyi olurdu.
Akıllı defter gibi bir şey var, sistemde dersler yüklü; kendi başına videolarla özel ders alır gibi ilerliyorsun.
Ben İkinci kitabını kullanmıştım. Fakat onlar da aşırı pahalı şu an. Kitabı 500 tl, eğitim videoları 2000-3000 tl falandı galiba
Rehber Matematiğin 49 günde TYT Matematik gibi kamplarını düşünebilirsin. Bunda 300-500 tl kitaba verirsin, kitapla uyumlu ders videoları Youtubeda yüklü. TYT üzerinden örnek verdim de KPSS için olan formatına göre bulursun
Matematikte bu tarz bir şey hızlı konuları toparlar, KPSS de kaç matematik sorusu sana gelecek bilmiyorum ama, 40 soru diyelim, sende 0-5 arasındasın diyelim. 20 ve üstüne hızlı çıkarır. Zaten zor olan da 30 üstüne 35-40 arasına çıkmaktır. Her mat konusunu bilip az biraz soru çözüp de 20-25 altı yapman çok zor, ya kafanın basmaması lazım ya da harbi sınavın zor olması lazım
Canım genç arkadaşım 💙 KPSS önlisans için 80+ kesinlikle mümkün, hiç gözün korkmasın 💪
Önce şunu bil: Ekim’e kadar düzenli ve gerçekçi bir plan yaparsan temelsiz olman büyük sorun değil. Mat ve Türkçe zaten bu sınavın kalbi. Her gün az da olsa tekrar edersen beynin buna çok hızlı alışır 😊
Türkçede önce paragraf çöz. Her gün mutlaka paragraf çözmeye çalış. Sonra dil bilgisi konularını yavaş yavaş ekle. Soru çözdükçe eksik olduğun konuyu hemen not al ve akşam kısa bir tekrar yap. Türkçe netlerini yükseltmek puanını çok hızlı yukarı çeker 📚
Matematikte ise temelini sıfır gibi düşün. Toplama çıkarma işlem becerisi, hızlı problem okuma, dört işlem, oran orantı, yüzde, basit denklemler gibi konuları sindire sindire çalış. Konu anlatımı izleyip hemen arkasından en az 20 soru çöz. Yapamadığın soruların çözümlerini mutlaka izle. Böylece yavaş ama sağlam ilerlersin 🧠
Her hafta kendine mini deneme yap. Mesela pazar günleri küçük denemeler çöz ve süre tut. Hem zaman yönetimini geliştirirsin hem de gerçek sınava psikolojik olarak hazırlanırsın. Netlerinin çok inişli çıkışlı olmasına takılma bu çok normal 🌿
Plan yaparken “her gün şu kadar soru” demekten çok “sabah Türkçe akşam matematik” gibi alanlara böl. Böylece beynin de yorulmaz. Molalar da ver mutlaka. Kendini makine gibi görme. Yorgun zihnin verimi çok düşer ☕️
En önemlisi de şunu unutma: Bu yolculukta moralini koruman en kritik şey. Bazen “olmuyor” diyeceksin biliyorum ama tam da orada devam edenler kazanıyor. Sen düzenli çalışırsan 80+ hayal değil emin ol 🙌
Kariyer yolculuğunda böyle hedefler koyman harika. Şimdi yapman gereken tek şey bugünden başlayarak her günü küçük ama kararlı adımlarla doldurmak. İleride dönüp “iyi ki pes etmemişim” diyeceğin günler gelecek. Sen sadece bugün yapabileceğine odaklan yeter 💫
Cevap
4Cevap
Şimdiden genel olarak her derse başlasan alırsın o puanı ama genel kültür tarih güncel konulara hakim ol
dogru genel kültür diğer derslere göre iyi
Yani alırsın o puanı rahat ol ama çok gevşeme düzenli çalış
haklısın teşekürler
Ne demek
genel kulture simdi basla
genel kültür konusunda cok bir konum yok iyiyim ama dedin gibi başlarım
bende calisiyom
sen şu an nasılsın ders konu bakımından
genel kulture agirlik veriyorum
Uygun olan programla olur
Hangi bölüm için.
bilgisayar programcılığı