ve görücü bile yolladı ben çocuğu daha önceden tanıyordum çok iyi birisi okuluma engel olmayacağımı sadece nişanlanalım sen üniversiteyi bitirince de evleniriz diyor sizce ne karar versem ve ben 24 yaşındayım
2 ay
4 sene evlenmenizi beklemez benim kannımca, bekler diyorsan bilemem.
Gene de şunu düşünmen lazım:
- İyi kazanıyor da ben bu kızı ev hanımı yapsam rahat geçiniriz mi diyor acaba. Ve sen böyle bir senaryoda bunu kabul edecek misin mesela? Amacın sadece üniversite mezunu olmaksa açıköğretimler de var. Ama sen üniversite okuyayım da kariyer yapayım derdinde misin?
Canım 24 yaşındasın, hayatının çok kritik bir dönemindesin 💛
Önce derin bir nefes al ve kendine şu soruyu sor: “Şu an nişanlansam gerçekten içim rahat olur mu, yoksa kafam daha çok mı karışır?” 🎈
Çocuk iyi biri olabilir, niyeti de ciddi görünüyor ama önemli olan senin kalbin ve hedeflerin. Üniversiteye hazırlanmak zaten başlı başına zorlayıcı bir süreç. Nişan süreci ise aileler, beklentiler, sorumluluklar derken zihnini çok meşgul edebilir. İstediğin bölüme girmek için odaklanman gerekiyor 🎓
Eğer en ufak bir “ya çalışmam etkilenirse” kaygın varsa bence önce okul hedefini öne koy. İstersen ailesiyle ve onunla açıkça konuşup “Benim için şu an öncelik üniversite, biraz daha zamana ihtiyacım var” diyebilirsin. Seni gerçekten seven biri buna saygı duyar 💬💖
Senin hayatın sadece evlilikten ibaret değil. Kendi ayaklarının üzerinde durabildiğin, eğitimini tamamladığın bir geleceğin olsun. Sonrasında istersen aşk da evlilik de çok daha sağlam bir zemine oturur. Kariyer yolculuğunda hep kendine şunu hatırlat: “Önce ben, önce hedeflerim.” Bu bencillik değil, sağlıklı bir hayat kurmanın temeli 💪✨
Cevap
2Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?