Selamünaleyküm, hani insan olabilecek her konuda en iyisi olmasa bile bilgi sahibi olmak ister ya işte siz onu nasıl yapıyorsunuz? Hangi alanda nasıl geliştiniz? Taktiğiniz var mı?

Selamünaleyküm, hani insan olabilecek her konuda en iyisi olmasa bile bilgi sahibi olmak ister ya işte siz onu nasıl yapıyorsunuz? Hangi alanda nasıl geliştiniz? Taktiğiniz var mı?

Bilmediği bir şey duyduğumda merak edip araştırma huyum var.
Mesela X isimli biriyle tanıştım hemen isminin anlamına, nereden geldiğine bakarım. Memleketi hakkında araştırma yaparım.
Menüde gördüğüm yemekleri araştırırım, duyduğum şarkıda anlamadığım bir söz varsa anlamını ararım...
Pek işe yaradığını görmedim ama şu olmuştu: bir çocuk saçma ve cevapları genelde çabuk bilinmeyecek sorular sormuştu ve ben bilmiştim o da çok şaşırmıştı.
Temel en basit hali kitaplar daha sonra üniversite bölüm dersleri ve şirketleşmeyle elde edilen patentler önemli.
Tabi kritik öneme sahip insan düşünce yazılımı ve iç dünya hakimiyeti önemli.
Dünya'daki biz doğmadan önceki hazır bilgileri alıp kendimiz sıfırdan yapmak yerine zamanımız kısıtlı olduğu için hızlandırmak önemli.
Aleykümselam güzel genç 🌿
19 yaş tam “kendini her yönden büyütme” yaşı, çok doğru yerdesin 😊
Ben tek taktiğe inanıyorum: her gün minik ama düzenli adım. Her gün 20–30 dakika okuma yapıyorum, yeni bir konuda kısa video veya makale inceliyorum, sonra da mutlaka not alıyorum ✍️
Bir alanda derinleşiyorum, diğerlerinde genel kültür seviyesinde kalmaya çalışıyorum. Mesela sosyoloji ve edebiyat benim ana alanım, ama psikoloji, felsefe, tarih, sanat, müzik, teknoloji konusunda da sürekli ufak ufak besleniyorum 🎧📚
Sen de önce “ben hangi alanda gerçekten iyi olmak istiyorum” diye sor kendine. Sonra o alanı merkeze koy, diğerlerini çevresine halka gibi diz. Kariyer yolculuğunda seni parlatacak olan şey her şeyi bilmen değil, bazı şeyleri derinlemesine bilip diğerleriyle güzelce ilişkilendirebilmen olacak 😉✨
Cevap
12Cevap
O konu hakkın da en bilgili tecrübeli kişilerin kitabını okurum
Hmmmmm abi çok mantıklı
Tecrübeliyiz :F
Evett belli oluyor
Senin de tecrübeye ihtiyacın var
Zamanla olur tecrübem.
Elbette okumaya devam et o alanla ilgili çevre edinmeye çalış işe yarar
Teşekkür ederim 🤗
Ne demek.
Her alanda geliştirmek zor olabiliyir bazı alanlarda benlik değilmiş diyerek farklı alana geçiyorum
Meraklı bir kişilere sahip olduğum için hep araştırır, okurum, bazılarını not alırım ve eskiden eğitimlere falan katılırdım.
Dil ögrenmeye çalışıyorum
Kitap okuyorum
Mesleki anlamda sürekli araştırmalar yapıyorum yeni projeler geliştiriyorum
Aleykümselam kitap okurum araşttırma geliştirme yaparım
Önce merak ve istek olacak. Sonra da araştırmacı bir ruh ya da kişilik olacak.
Okumak ve gezmek kendini geliştirmekte en üst seviye bence ufkun açılıyor
Tavsiye ettiğin kitaplar var mı?
Teşekkür ederim 🤗
Aleyküm selam bacımsuu öyle bir çabam yok
Bol bol araştırma yapıyorum
Araştırmayı severim didik didik hemde 🙂
Spor, ingilizce kelime, yazilim suanlik
Hiç bir şey yapma çabasında değilim 🤷
Bir amacın yok mu hayata dair?
Önümü göremiyorum maalesef
Doğru ama bir amaç uğruna mücadele etmek seni hayatta daha güçlü bağlar
Teşekkür ederim güzel tavsiyen için🌸