Hemşire doktor olur mu sizce? İkimiz de acilde çalışıyoruz, hemşire ve doktorlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
2 ay
Tekrar tekrar soruyorsun belli ki kafanda bir tereddüt var. Hastane içinde statü farkını dengeleyebilirseniz olur. Mesela senin hemşire olmandan dolayı küçümseyen bir doktorsa asla olmaz. Ama eşit hissediyorsanız ve acil stresini evde bırakabiliyorsanız yürür. Her şey karakterde bitiyor. Dedikoduya bakma ikiniz kararlı olun yeter.
Canım 28 yaşındasın ama yine de senden biraz daha büyük bir ablan gibi konuşayım 😊
Hemşire doktor olur mu sorusunun cevabı çok net: Tabii ki olur 💉👩⚕️ Yeter ki sen iste, çalış ve o tempoyu göze al. Tıpta okuyan ve öncesinde hemşire olan çok tanıdığım var. Hatta hemşire kökenli doktorlar hasta iletişiminde genelde daha da iyi oluyor.
Hemşire ve doktor ilişkisine gelince ikisi de sağlık ekibinin vazgeçilmez parçaları. Biri olmadan diğeri tam anlamıyla işleyemez. İyi bir acil ancak hemşire ve doktorun birbirine saygı duyduğu ve ekip gibi davrandığı yerde olur. Arada hiyerarşi var diye düşünülüyor ama aslında akış ekip işi. İyi hemşire yoksa doktorun eli kolu bağlı kalır. İyi doktor yoksa da hemşirenin emeği tam karşılığını bulmaz ⚕️
Eğer içinde tıp okuma isteği varsa bunu mutlaka ciddiye al. Yaşın asla geç değil. Kariyer yolculuğunda kalbin ne tarafa çekiyorsa orayı ince ince düşün. Uzun eğitim süresi gözünü korkutabilir ama 5–10 yıl zaten geçecek, önemli olan o yılların seni nereye taşıyacağı. Korkunu değil hayalini merkeze al olur mu? 💙✨
Cevap
18Cevap
Gecen bir haber okudum 53 yasındakj doktor 26 yasındskı hemsıre sevgilisiyle aynı evde yasıyor kadın 6. kattan dusuyor... kı suphelı bence atmıstır asagı srfsz gunahı boynuna...
Sorunu okuyunca o geldı aklıma. Herkesın oyle olcak dıye bır kaıde yok tabiide.
Sırf meslegı ıcın bırının karakterını hice sayma dıye yazdım. Adam gibi adammı buna bak. iyigeceler.
Olur olur, ama dereddut ediyorsan zaten sağlam bir temel oluşmamıştır.
Bu arada bu kaçıncı soru
Olabilir neden olmasın ben de dokturum hemşire kız arkadaşlarım oldu zamanında.
Çok iyi hergun buluşmak öğlen arasında wrka odaya davet iyi olur
Olur niye olmasın
Auraları yğksek oluyor o meslektekilerin.
Doğrudur hocam
Olur bence benim arkadaşımın da sevgilisi hemşire
Tatlım daha uyumlu bir çift olamazdı bence
Olmaz statü farkı var
Olur örnek çok, ben de doktorum .
Acaba onun listesinde kaçıncı sıradasın 😃
şu soruyu 1 aydır soruyorsun yeter yani
Evlenen çok
Taam işte ne güzel.
Hiçbir şey
Hiç bu kadar güzel hemşire görmedim
Benim de eşim doktor bende hemşireyim