Özel güvenlik sertifikası aldım diye utanmak normal mi, yazın güvenlik olarak çalışmalı mıyım?

Merhaba, ben 18 yaşındayım. YKS'ye girdim daha sonra mezuna kaldım daha sonra mezun senemde güvenlik sertifikası aldım sürekli hep o işi yapmayı düşünmüyorum ancak aldım işte o sertifikayı. O sertifikayı aldığımdan beri kendimi kötü hissediyorum. Normalde kimsenin işini küçük görmem çöpçü de olsa küçük görmem ancak bu sertifikayı aldığımdan beri kendimi çok kötü hissediyorum. Sosyal medyada paylaşım yapan insanlar yüzünden bu mesleğin adı çıktı garson falan olsam böyle hissetmem herhalde ancak güvenlik olunca kötü hissediyorum. Yani ne bileyim güvenlik kursuna gittiğimde oradaki insanlar kötü de değildi çeşit çeşit insan vardı bilgili kültürlü yakışıklı güvenlik gibi değillerdi ancak işte toplumda güvenliğe bakış açısı bence kötü o yüzden de utanıyorum sizce yaz tatilinde güvenlik olarak çalışayım mı yoksa sertifikayı almama rağmen hiç çalışmasam mı
Özel güvenlik sertifikası aldım diye utanmak normal mi, yazın güvenlik olarak çalışmalı mıyım?