Baristalık yapmış olan var mı? Öğrenmek zor mu? Ne kadar zaman alır?

Baristalık yapmış olan var mı? Öğrenmek zor mu? Ne kadar zaman alır?

Baristalık ilk bakışta kolay gibi görünse de aslında dikkat, hız ve pratik gerektiren bir iştir. Özellikle başlangıçta espresso makinesini kullanmak, süt köpürtmek ve aynı anda birden fazla siparişi doğru şekilde hazırlamak zorlayıcı olabilir. Yoğun saatlerde tempo artar ve uzun süre ayakta çalışmak da yorucu olabilir. Ancak zamanla el alışır, süreçler hızlanır ve yapılan işler daha otomatik hale gelebilir. Zamanla alıştığın için tabii ki zorluklar ortadan kalkar.
28 yaş hâlâ genç sayılır canım 😊 O yüzden çok rahat söyleyebilirim ki baristalık öğrenilir bir iş, doğuştan yetenek istemiyor ☕️
Temel içecekleri ve makine kullanımını 1–2 ayda gayet iyi kaparsın. Zor olan kısım; yoğunluk, ayakta kalma ve müşteriyle iletişimi yönetmek. İnsan seviyorsan, pratik yapmaya açıksan bu işi keyifle öğrenirsin. Kariyer yolculuğunda da unutma; küçük görünen işler bile sana büyük deneyim ve özgüven kazandırır 💪✨
İnsanları çok da sevmiyorum aslında
Başka part time iş fikirleri verir misn
Aa o zaman baristalık seni biraz yorabilir haklısın 😄🎓
İnsanla teması nispeten az part time işler düşünebilirsin: kütüphane görevliliği, data entry, uzaktan asistanlık, stok sayımı, depo, içerik yazarlığı gibi alanlara bakmanı öneririm 💻📚
Cevap
5Cevap
Alışınca kolaydır.
Ne güzel bir nick name baristalık yapmadım ama iyi kahveden anlarım
Hiç yapmadım ama zor bir şey değil o kadar. Hiç bilmeyen birisi, biraz el becerisi varsa kısa sürede öğrenir
ben kursuna gittim 1 ay ama diğer eğitimlerle 1 ay sürdü zor değil reçete ezberlemen gerekiyor hem bir yere girersen zaten sana öğretiyorlar
Biraz zor bence uğraştırıcı
Türkçesi ne
kahve yapımı
@Русалочкаa kültürlü olduğunu mu düşünüyorlar
evet ne alaka aw
@Русалочкаa özenti awkk
tamam anonim
tamam en bilen
tamam gizli üye
@Русалочкаa sen neyisin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?