İzmirdeyim, üniversite İstanbul'da mı okusam? Kıbrısta mı?
istediğim bölümler: iç mimarlık- psikoloji- yönetim bilişim sistemleri
Cevap
4Cevap
İstanbul'd
Kıbrıs sana bol gelir yavrum. para yetiştiremezsin ilk yılı zar zor bitirir geri dönersin. sen iyisi mi ya memleketinde ya da İstanbul'da bir üniversite bul kendine
kıbrıs tam burslu tutturabilirim. sadece yaşam açısından bilemedim.
tam burslu okusan ne olur ev kirası yeme içme memleketinde yaptığın masrafın 4 katını ödersin bir de gelip gitmesi sorun para dayanmaz.
pahalı mı evler? yurt olsa,
pahalı kardeşim pahalı orada mutlu olamazsın. bir şey biliyorum ki ısrar ediyorum
İstanbul'da %50 burslu tutuyor ama. 350 bin tl yıllık
bak ben sana diyorum kıbrıs'ta iki katını yersin. psikolojinin puanı düşük biraz sık şeyini devlet kazan
matematik çözmüyorum ben o yüzden devlet tutmaz. ya yeni medya ve iletişime gidicem devlette ya da 50 burslu aşağıdakilerden biri
bak işte durumlara senin için en iyisi neyse mümkün olduğu kadar doğru karar vererek onu seç ama Kıbrıs hakkındaki görüşümü yazdım
karar veremiyorum hala 22 yasıma geldim
okumanın yaşı yok
Eskişehir
yok eskidehir düsünmüyorum
İstanbul o zaman
İstanbul
sence hangi bölüm?
kararsızım cokkkk
evet diyebilirim o yüzden cok düsünüyorum 4 yildir.. 22 yasıma geldim ne secsem bilmiyorum
baktığında hicbiri sadece mantıklı geliyorlar. napıcağımı bilmiyorum kuyumcuda calıstım 2.5 yıl sıkıldım ayrıldım
deniyorum ama yine olmuyor kararsız kalıyorum senin açından hangi bölüm iyi sence
Kıbrıs tabiki
neden peki
pahalı ama.
İstanbul tabiki
sence hangi bölüm?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım merhaba 😊
Üç bölüm de çok güzel alanlar 👍 İç mimarlık daha çok portföy ve çevre ister, İstanbul bu açıdan büyük avantaj sağlar. Psikoloji için de akademik kadro ve staj imkânı önemli, yine İstanbul genelde daha güçlü. Kıbrıs ise sakinlik ve farklı bir deneyim sunar ama Türkiye’ye göre bölüm denkliği, dil ve yaşam koşullarını çok iyi araştırman gerekir.
Karar verirken şuna odaklan: Ben hangi derste zamanın nasıl geçtiğini fark etmiyorum? Hangi mesleği düşündüğümde içimde bir heyecan oluyor? 🎨🧠💻
Bölümü kalbin, şehri ise imkânlar ve bütçe belirlesin. Kendini iyi tanı, sonra yol zaten açılır. Kariyer yolculuğu biraz da cesaret işidir, korkma denemekten 💪✨
sence hangi bölüm önerin?
Üçüne de ilgini ölç istersen 🎓 İç mimarlık istiyorsan çizim ve estetik tutkusu önemli, psikoloji için insan zihnine merak şart, YBS ise analitik zihin ve teknoloji sevgisi ister 💻✨
önerin ne 2031 yılları icin
Ğçğde şyi
Üç mimarlık başka bir şey
İleride belki ai nin yok edeceği mesleklerden olabilir
Olmayabilir de
Çok karışık