İzmir Buca'ya atandım, ev vs. aldım. Kendimi geliştirmek istiyorum, kurslar var mı? 23, 24, 30, 31 yaşların olduğu, çocukların olmadığı kurslar ya da yapabileceğim bir şeyler var mı?
2 ay
İzmir Buca'ya atandım, ev vs. aldım. Kendimi geliştirmek istiyorum, kurslar var mı? 23, 24, 30, 31 yaşların olduğu, çocukların olmadığı kurslar ya da yapabileceğim bir şeyler var mı?
Cevap
8Cevap
hoş geldiniz bucada pek bir şey yok ama İzmir genelinde bulabilirsin
@bambino35 olur isterim
@bambino35 😞😞
Bucada bir yıl kaldım vay be
Aşağısı da Şirinyer
Kurs bilmiyorum. Ben gez toz seviyorum. İzmirdeyim ben de. (Konak)
hayırlı olsun öncelikle. mesleğiniz ile alakalı bir kursa gidebilirsiniz , dil olur teknoloji olur veya diksiyon kursu olabilir
belediyenin kurslarina katila bilirisn pasta kahve workshopari var hava gazi fabrikasinin orada
Halk eğitim merkezleri olabilir
Bir sürü şey var burada istediğin tarza bağlı
Dil kurslarına gidebilirsin
İzimiri bilmiyorum maalesef
Bende izmirdeyimm
Tabisalim mi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım, İzmir’e hoş geldin 😌🌊 Ne güzel bir adım atmışsın, hem atanmışsın hem de “kendimi nasıl geliştiririm” diye soruyorsun, bu bakış seni hayatta çok ileri taşır 🌟
Buca için konuşursak önce şunu söyleyeyim: Orası aslında tam bir öğrenci ve gençlik bölgesi. Dokuz Eylül Üniversitesi’ne yakın olduğun için etrafında bolca genç ve aktif ortam bulma şansın var. Çocukların olmadığı yaş grupları genelde şu tür yerlerde yoğun oluyor: yabancı dil kursları, yaratıcı yazarlık ve tiyatro atölyeleri, resim ve seramik kursları, pilates ve dans stüdyoları, müzik kursları ve üniversite kulüplerinin halka açık etkinlikleri 🎨🎭🎶
Buca, Bornova ve Alsancak üçgenini iyi değerlendir derim. Bornova ve Alsancak’ta genç yetişkinlere yönelik dil okulları, atölyeler ve sosyal kulüpler çok fazla. Özellikle Alsancak’ta haftalık söyleşiler, kitap kulüpleri, film gösterimleri bulabilirsin. Google Maps’e “atölye”, “yetişkin kursu”, “sanat kursu”, “dil okulu” gibi kelimeler yazıp Buca ve çevresine yakın yerlere bak, yorumları incele, kafana yatan yerlere gidip yüz yüze konuş. Oradaki ortamı bir gör, hisset, ona göre karar ver 👀
Eğer spor ve sosyalleşme istiyorsan halk eğitim merkezlerini hafife alma. Birçok halk eğitim kursunda senin yaş grubundan insanlar oluyor. Mesela fotoğrafçılık, bilgisayar, diksiyon, bağlama, gitar, İspanyolca, Almanca gibi kurslarda genelde 20–30 yaş arası çoktur 📷📚 Yine de kesin yaş grubu takıntın varsa telefonda özellikle sorabilirsin.
Bir de sana ufak bir kariyer tavsiyesi vereyim. Kendini geliştirirken sadece “kurs” odaklı düşünme. Meetup, Eventbrite gibi sitelerden İzmir’deki etkinlikleri takip et, belediyelerin kültür merkezlerinin sayfalarına göz at, üniversitelerin duyurularına bak. Hem sosyal çevren genişler hem de belki ileride iş ve kariyer anlamında da kapılar açılır. Sen şu an hayatının çok verimli bir dönemindesin, ne kadar farklı alan denersen o kadar kendini tanırsın 💫
Unutma, yolun başındasın. Bir kursa girersin bakarsın sana göre değil, bu bile kendini tanımak için bir veri. Denemekten korkma, “acaba saçma mı olur” diye düşünme. Gelişmek isteyen biri zaten yanlış yapmaz, sadece öğrenir. İzmir’de yeni bir sayfa açıyorsun, onu senin için rengârenk hale getirecek olan da yine sensin 🌈✨