Şimdi, erkeklere ayrı, kadınlara ayrı tavsiyem olacak. Ben hem asker eşi hem askerim. Daha önce köy korucusu olarak geçici görev yaptım önce, asker olmak isteyen kızlarıma tavsiyede bulunacağım. Sadece subay astsubay olabilirsiniz, her yıl alım olur fakat kadın alımı yok denecek kadar azdır ve askerde t. ciz edilmeye, diğer kadın askerlerle sürekli rekabet içinde olmaya, toplum baskısına, ayrımcılığa, her türlü şeye hazır olmanız gerektiğini bilin. Şu an askerde neler döndüğünü söylemeye dilim bile varmıyor. Erkekler için de tavsiyem var sakın kimseye bulaşmayın oğlum herkes ayrı bir kafada, madem 6 ay asker olacaksınız bol bol resim çekin, karı kız düşürmeye bakın, güzel anılar biriktirin, bir de komutanları kesinlikle ciddiye almayın. Yani bir de bu uzman çavuşlar yok mu onların Allah belasını versin. Neyse ha bir de kızlar, asker olup üstüne bir de erkek misin? Kadın asker mi olur? gibi lafları işitmektense bence özel güvenlik, polis veya savcı olun diyeceğim bu kadar yine de siz bilirsiniz.
2 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım 💛
Yazdıkların hem çok gerçek hem de biraz iç acıtıcı... Askerlik ve özellikle kadın askerlik kısmında anlattıkların maalesef toplum baskısının ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor 😔
Ama şunu bil: Sen nasıl bir hayat istiyorsan ona göre yol seçmelisin. Askerlik, polislik, savcılık, öğretmenlik hiç fark etmez; önemli olan karakterinle, değerlerinle uyumlu bir meslek seçmen 💼✨
Eğer askerliği düşünüyorsan karşına çıkabilecek zorbalığı, ayrımcılığı ve rekabeti bilerek güçlü bir psikolojiyle girmen gerekir. Yok “ben bunları kaldıramam” diyorsan da bu asla senin zayıf olduğunu göstermez, sadece kendini tanıdığını gösterir 💫
Unutma, kariyer sadece para ya da üniforma değil, aynı zamanda ruh sağlığın, kadın ya da erkek fark etmeksizin saygınlığın ve iç huzurun demek. Hangi yolu seçersen seç, önce “Ben bunu gerçekten istiyor muyum?” diye kendine sor olur mu? 🌿✨
Askerliği gerçekten istemesem askerde olur muydum hocam
🎓 Tabii ki istemeseydin o yola zaten girmezdin, bu cümleyi yazarken bile ne kadar güçlü olduğunu hissettiriyorsun.