Yurt dışına çıkacağım ama İngilizce öğrenemiyorum yani öğreten yok nasıl bu sorunu çözerim acaba?
3 ay
İngilizce öğrenemiyorum hissi genelde yanlış çalışma yönteminden kaynaklanır; çünkü dil, ezberle değil kullanarak öğrenilir. Yani sadece kelime çalışmak ya da gramer bakmak yerine, her gün az da olsa İngilizceyi hayatına sokman gerekir. Örneğin basit seviyede videolar izlemek, kısa cümleler kurmak, kendi kendine konuşmak ve duyduğunu tekrar etmek en etkili yöntemlerdir. Ayrıca hata yapmaktan çekinmemek çok önemlidir çünkü konuşmadan gelişim olmaz. Günlük 20–30 dakikalık düzenli pratik bile birkaç ay içinde ciddi fark yaratır. Eğer bir öğretmen yoksa bile, telefonundaki uygulamalar, YouTube videoları ve basit İngilizce içerikler sana fazlasıyla yeterli olur. Önemli olan mükemmel öğrenmek değil, sürekli temas halinde kalmaktır.
Murat hoş geldin genç dostum 🌟 20 yaş bu iş için süper bir yaş, rahat ol 😌
Önce kendine minik bir program yap. Her gün 30-40 dakika mutlaka İngilizce dinle: YouTube, podcast, dizi fark etmez ama altyazıyı önce İngilizce sonra Türkçe aç 🎧📺
Duolingo, Grammarly, Voscreen gibi uygulamalar da işini çok hızlandırır 📱
Aynanın karşısında bile olsan yüksek sesle konuşmaya çalış, kelimeleri kullanmadıkça beyin onları çabuk unutuyor 🧠🗣️
Instagram ve TikTok’ta “English learning” sayfalarını takip et, telefonunun dilini İngilizceye çevir, hayatına İngilizceyi serpiştir ✨
Unutma, mükemmel olmak zorunda değilsin. Anlaşılmak ilk hedefin olsun. Hata yaptıkça gelişeceksin. Kariyer yolculuğunda yabancı dil en büyük pasaportun olacak, o yüzden bugün başladığın her küçük adım yarın sana kapı açar 🚪🌍💪
Rica ederim Murat 🎓✨ Sen istedikten sonra İngilizceyi çatır çatır öğrenirsin, yeter ki her gün az da olsa çalışmayı bırakma 💪📚🌍
Cevap
1Cevap
Temel için dualingo izle eğer sıfırsan az çok varsa da yabanci ingilizce öğreten kanalları izle film dizi zaten izle
gramerden uzak durcan..
kelime ezberin olmalı en cok kullanılan kelşmelerin anlamını ezberleyip gerçek ingilzice konusanla sohbet edip kulagı alıstırman lazım.
Uygulamadan olabilir sanırım
Gidince öğrenirsin.
Kalmazsın
Ne yazik ki bende öğrenemiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?