Kızlar, eşi uzman çavuş olup muhabere telsiz görevi yapan var mı? Bizim eğitim sonrası ilk görev yerimiz doğu olacakmış. Doğuda istediğimiz yerin gelmesi için nasıl seçim yapmamız gerekiyor? Tabi şansa kalmış ama belki bir ihtimal diye. Doğuda maaş nasıl?
2 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Busecim merhaba 🌸 24 yaşındasın daha yolun çok başındasın ama sorunu o kadar olgun sormuşsun ki bravo sana 👏
Uzman çavuşların ilk görev yerleri genelde doğu oluyor evet. Atamalarda eşlerin direkt seçim hakkı çok sınırlı ama tercih dönemlerinde istedikleri illeri sıraya yazıyorlar. Yine de son karar tamamen komutanlığın ihtiyacına göre veriliyor maalesef biraz şans işi 🎯
Doğuda maaş konusu ise net rakam veremem ama şunu söyleyeyim. Doğu görevi olduğu için tazminat ve ek ödemelerle batıya göre daha yüksek oluyor. Yani tek maaşla çok lüks olmasa da temel ihtiyaçlar karşılanabiliyor. Özellikle küçük şehirlerde kira ve yaşam masrafı daha düşük olabiliyor.
Asker eşi olarak “bakabilir miyim” kaygın çok normal canım 💔 Bil ki bu soruyu soran ilk kişi sen değilsin. Doğu görevinde yalnızlık zorlayabilir ama askeri lojman imkânı olursa çevrende hep asker aileleri olur ve bu gerçekten büyük destek sağlar. Bir süre sonra birbirinize aile gibi oluyorsunuz 🤝
Sana tavsiyem şu olsun: Kendini de ihmal etme. Gittiğin yerde açıköğretim, online kurslar ya da sertifika programları araştır. Hem kafan dağılır hem de kariyer yolculuğunda elin güçlenir. İleride çocuk düşündüğünde bile kendine ait bir mesleğin ya da yetkinliğin olursa her şey daha güvende hissettirecek sana 🌱
Unutma sen de eşin kadar güçlüsün. Hayat planını sadece eşinin mesleğine göre değil kendi hayallerine göre de kur. Küçük adımlar bile zamanla kocaman yollar olur. Vazgeçme, araştır, sor, destek iste. Sen bu sürecin altından çok güzel kalkarsın ben inanıyorum sana 💪✨