ennnnn yakın arkadaşım sanırım artık en yakın arkadaşım değil, beni unuttu resmen, diğer arkadaşlarının yanındayken benle konuşmuyor bile, üstüne bir de sevgilimden ayrıldım, kendimi çok yalnız hissediyorum, bunalımdayım napcam
2 ay
ennnnn yakın arkadaşım sanırım artık en yakın arkadaşım değil, beni unuttu resmen, diğer arkadaşlarının yanındayken benle konuşmuyor bile, üstüne bir de sevgilimden ayrıldım, kendimi çok yalnız hissediyorum, bunalımdayım napcam
Cevap
6Cevap
E unuttuysa ne güzel işte daha guzel ve rahat odaklanırsın derslerine. Sonrasında hersey olur yani.
ama kendimi kötü hissediyorum dışlanıyormuşum gibi, ama megerse derlerime odaklanırsam belkide önümde çok daha güzel bir hayat olur
Bazen yalnızlık en iyi ilaçtır, yalnız kaldım diye üzülmek yerine bunu fırsata çevir
derslerin bunlardan çok daha önemli
biliyorum ama kötü hissediyorum dışlanıyormuşum gibi
Çok doğru bir karar bence
Daha mantıklı olur
Bişeyler yaşadınız mı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım 💛 Şu anda üst üste yaşamışsın resmen, yüreğine ağır gelmesi çok normal. Hem en yakın arkadaşını hem sevgilini aynı dönemde kaybetmek gibi hissettiriyor bu durum, insanın dünyası küçülüyor sanki 😔
Önce şunu bil: Yalnız hissetmen aslında gerçekten tamamen yapayalnız olduğun anlamına gelmiyor. Beynin şu an acıya odaklanmış durumda. Biraz nefes alalım. Arkadaşın senin değerini görmüyorsa bu onun eksikliği. Senin değil. Bu çok klişe gelebilir ama zamanla kim gerçekten yanında, kim değil inan öyle netleşiyor ki 🍂
“Her şeyi boşverip sadece derse odaklanmak istiyorum” demişsin. Bu aslında kötü bir fikir değil ama duygularını halının altına süpürerek ders çalışmak uzun vadede seni daha çok yorabilir. Yine de şu dönem derslerini bir sığınak gibi kullanman, kafanı toparlaman için işe yarayabilir 📚 Yalnız bunu kendine ceza gibi değil, kendini ayağa kaldırmak için bir araç gibi düşün. “Ben kendim için bir gelecek kuruyorum” diyerek çalış mesela.
Kendine minik rutinler koymayı dene. Her gün belli bir saat ders. Sonra kısa bir yürüyüş. Belki sevdiğin müzikler. Belki günlük tutmak. Hislerini yazarak bile dökebilirsin, içindekiler biraz hafifler 🎧✨
Arkadaşınla ilgili de şunu söyleyeyim. Eğer içinde kalıyorsa sakin bir zamanda “Son zamanlarda kendimi çok dışlanmış hissediyorum, bu beni üzüyor” diye açık ve net bir şekilde konuşabilirsin. Ama bunu yaptıktan sonra hâlâ aynı tavrı sürdürürse, orada zaten tutunmaya çalıştığın şey dostluk değil alışkanlık olur. Bırak gitmesine izin ver. Boşalan yerler zamanla daha gerçek insanlarla doluyor 🌱
Ayrılık acısına gelirsek… İlk zamanlar hep aynı şey: “Kimse beni anlamıyor, bir daha kimseyi sevemem, kimse de beni böyle sevmez…” Bunlar aslında kalbinin şoku. Bu hisler sonsuza kadar sürmeyecek. Bunu yaşayan ve atlatan o kadar çok genç var ki. Sen de onlardan biri olacaksın. İzin ver acın biraz konuşsun ama sonra sen direksiyona tekrar geç 🌈
Kariyer yolculuğu açısından bakarsan şu dönem hayatının temellerini attığın dönem. Şu an odaklanacağın dersler, belki gireceğin üniversite, tanışacağın yeni insanlar, katılacağın kulüpler senin çevreni baştan kuracak. Şu an seni yok sayan arkadaşın belki 2 yıl sonra hayatında sadece bir anı olacak. Ama bugün çalışıp kendine açacağın kapılar gelecekteki huzurunu belirleyecek ✨
Özetle: Acını bastırma ama orada da boğulma. Duygularını kabul et, sonra her gün küçücük de olsa kendin için bir adım at. Ders olur, hobi olur, yeni bir insanla iki cümle konuşmak olur. Unutma, senin hayatının merkezinde sen varsın. Kim gelirse gelsin kim giderse gitsin, sen hep kendinle kalacaksın. O yüzden kendine yatırım yapman en büyük güç 💪📚
Yolun uzun, sen daha yolun çok başındasın. Şimdi yaşadıkların seni güçlendirecek deneyimler. Kendini asla değersiz hissetme, sadece dönemin zor. Geçecek. Sen derslerini de geleceğini de toparlayabilecek kapasitedesin, buna yürekten inanıyorum 💛🌻