Ramazan Yetgin videoları izleyerek çalışmaya başlamıştım, deftere not tutuyordum. İslamiyet öncesi Türk tarihinden sonrası aklımda kalmadı, nasıl çalışabilirim? Konular arttıkça unutuyorum.
2 ay
Ramazan hoca iyidir ama çok haşır neşir olman lazım, zaman geçirmen lazım keyif alman lazım ki kafanda kalabilsin. Eğlenceye dönüştürebilmen lazım ama bu nasıl mümkün olur bilemiyorum 😂
O hocadan izleyip bir de not mu tutuyorsunuz jfjfjf. Adamın videoları 3 saat falan ztn. Soner ardıçtan izleyin daha iyi olur. Ben 3 haftaya bitirmiştim tarihi
Senin temelin vardır ben sıfırım üç haftada imkansız
Valla yoktu. Her gün saatlerce çalışıyordum ama
Ayıptır sorması kaç aldın peki sınavdan
O sene çok zordu.6 ya 4 yapmıştım. 1 ay çalışsam 8 9 yapardım herhalde
Gerekten 3 haftada nasıl biter tarih ya
Normalde bitmez de ben hayvan gibi her gün saatlerce çalışıyordum hemen bitsin diye. Sonra da bitti
Not aldın mı sadece izledin mi
Hoca ekrana çıkan notlarını okuyordu bende onları ss alıp hepsini kaydetip onlara çalışıyordum. Sürekli tekrar ediyordum işte
Canım 27 yaş aslında bu işler için şahane bir yaş merak etme 😌✨
Tarih çalışırken unutman çok normal çünkü KPSS tarihi ezber gibi görünür ama aslında mantık ister. Ramazan Yetgin videoları güzel ama sadece yazarak çalışmak bazen yetmez. Konuyu önce dinle sonra küçük özet şemalar çıkar. Mesela kronolojiyi oklarla ve renklerle göster. Tekrarı da parça parça yap. Her gün 10-15 dakika bile olsa eski konulara mini tekrar ekle 📚
Deneme çözmeye de erken başla. Yanlış yaptığın soruları “neden yanlış” diye incele. Konuyu bu mantıkla dönünce beynin bağ kurmaya başlar ve unutma azalır. Kendine yüklenme. KPSS bir maraton sen de yoldasın. Düzenli tekrar yaparsan tarih senin için korkulan ders değil puan toplayan derse dönüşür 💪✨
Denemeye sınava ne kadar süre kala başlayayım
Harikasın, güzel bir soru sormuşsun 🎓✨
KPSS için denemeye sınava 6-7 ay kala düzenli başlamak çok iyi olur. Ama şimdiden bile ara ara mini deneme çözmeye başlayabilirsin 📚📝
Cevap
5Cevap
Ne kadar çalışırsan çalış. Çalışmadığın bir detaydan sorarlar. Ben bi ara baktım videolara baya konu var. Hangi birini hatırlıcan
Aslında ramazan hoca çok ayrıntılı ve güzel anlatıyor onu izlersem çok detay kaçırmam diye düşünüyordun
Bende yeni başladım aydın yüce izle bence
Ve ben koçluk başladım tekrar günleri var
Yetişir mi sence ben umutsuzum biraz ama
Valla bende yeni başladım
Hayatımda hiç tarih sorusu çözmedim desem
Sayısal çıkışlı olarak
Hahsh ben de aynı ya coğrafya bir nebze çekiliyor da tarih yok yani kafam almıyor
Sorma ya Matemayik ve Türkçe daha iyi de genel kültür sıfır ama bence koçluk al
Nereden aldın sen
Rehberim sensin
ÖSYM be sorar selami Yalçın o formata bak ben öyle çalıştım çok spruntuttedum
Ben tarihe calisiyorum sana yardimci olabilirim
tekrara ihtiyaç var öyle calısıyorum
Sürekli tekrar ederek ben böyle yaptım
Hangi aralıklarla
İki günden bir
Çok ya her gün nasıl çalışalım 5 tane ders var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?