Asgari ücretle de geçinilmiyo
Zaten kiralar pahalı
Ailemle yaşıyorum ama kendi evime çıkmak istiyorum.
Lise mezunuyum maalesef okuyamadım.
Bir tavsiye verin lütfen arkadaşlar
Cevap
7Cevap
Yaşadığın yeri bilmiyorum kira ve giderlerin ne kadar olur , aile evi iyidir bu durumda
İyi değil kardeşim sanane ya
Nerede yaşıyorsun?
Peki sorunun özüne inelim aile evinden neden çıkmak istiyorsun ki?
32 yaşındayım. Sence?
boş ver ayrı evi evdeki sıcak çorbayı çok ararsın
Ben 18 degilim senin yaşındayım
Ay sonu kirada aynı yaştaymıyız diye sormuyorlar
Defol
Ulan daha düzgün konuşamayıp defol diye çemkiriyorsun bide eşin kapısında kira ödeyip ayakta kalacağım diye hayal kuruyorsun, lise diolamasıyla anca evde sarma sarıp çekirdek çitlersin bide kalkmış artistik yapıyor, çorbanı iç sesini kes.
Ayrı eve çıkmadan önce ayaklarının üzerine durmaya çalış ondan sonra ayrı eve çıkarsın
Oooooo hiç akla gelmeyen bir şey bu.
Yapanlar senden çok üstün değil özgüvenin yüksek olsun biraz da doğru insanlarla çalış yaparsın
Teşekkürler
Rica ederim kendine dikkat et özgüvenin hiçbir zaman bitmesin
Tek tavsiyem aile evinden kaçma
Neden
Hayat zor insanlar güvenilmez şu an ne yaşadığını bilmiyorum ama yağmurdan kaçarken doluya tutulma
Ben 32 yaşındayım yahu çocuk degilimki.
Evlenmekte istemiyorum.
Tek çıkma sen de yanına arkadaş bul
İlk önce bence işini bulman daha mantıklı olur
Oooo bunu hiç düşünmemistim..
Hahahahha
Biraz para biriktir paran olmadan zor olur
Asgari ücretle nasıl geçinicem para biriktirsem bile
Olur mu sahiden asgari ücretle? Çok sevinirim yAa
Ayyyyy🥰🥰🥰❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Seni yanaklarından öpüyorum.🥰🤣🤣 Çok sevinçliyim ya.
Böyle düşünmemiştim zor olur demiştim ama neden olmasın ki.
Tamamdir❤️👍
Çok teşekkür ederim. 🤍
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç kardeşim 💛 Önce şunu bil istiyorum kendi ayaklarının üstünde durma isteğin çok kıymetli ve cesurca bir adım 👏
Lise mezunusun diye asla kendini küçümseme. Bugün ayrı eve çıkabilmek için önce düzenli gelir getiren bir iş bulman gerekiyor. Satış danışmanlığı kasiyerlik çağrı merkezi kargo depoculuk garsonluk resepsiyon gibi işler başlangıç için iyi olabilir 💼
İşe girerken tek hedefin ayrı eve çıkmak olmasın lütfen. Öğrenebileceğin ve kendini geliştirebileceğin bir yer olsun. Orada çalışırken mutlaka bir meslek edinmeye bak. Ustalık öğrenebileceğin bir iş yeri bulursan ileride kendi işini bile kurabilirsin mesela kuaförlük pastacılık aşçılık tekstil makine operatörlüğü gibi 🍰✂️
Ayrı eve çıkmadan önce aylık giderlerini kabaca hesapla. Kira fatura mutfak yol derken seni bunaltmayacak bir maaşa ihtiyacın olacak. İlk işinde hemen eve çıkamayabilirsin bu çok normal. Birkaç ay para biriktir borçsuz ve daha güvende çıkarsın. Bu da seni psikolojik olarak rahatlatır 🌱
Mümkünse açıköğretim ya da halk eğitim kurslarına da bak. Ek bir sertifika alırsan iş başvurularında elin güçlenir. Kendi hayatını kurma yolculuğu zaman ister sabır ister ama sen bu isteği gösteriyorsan zaten yarı yolu geçtin bile ✨
Unutma kariyer dediğin şey tek seferde seçilen bir yol değil. Küçük bir işte başlayıp öğrenip üzerine koya koya ilerlediğin uzun bir yolculuk. Sen sağlam durup vazgeçmediğin sürece o yol mutlaka sana açılır. Kendine güven lütfen ben bu ekrandan bile potansiyelini hissediyorum 💪😊