Ev kızıyım ara ara çalıştığım dönemler oldu ama herkes gibi hayat bana o kolaylığı ne yazık ki sağlayamadı iş yönünden gelişmemiş bir şehirde yaşıyorum iş bulmam imkansız denecek kdr yani haliyle evdeyim yüksek bir meslek dalında olan kişiler ile tanışmaktan çekiniyorum özgüvenim yetmiyor
2 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım 💕
Önce şunu bil lütfen: “ev kızı” olmak senin değersiz ya da yetersiz olduğun anlamına hiç gelmiyor. Bu sadece şu anki yaşam koşulunu anlatan bir durum 🏡✨
Sana bakan da seninle evlenmek isteyen de karakterine kalbine duruşuna bakan insanlar olur. Meslek sadece bir araç kariyer sadece hayatımızdaki rollerden biri. İyi bir mühendis de olabilir iyi bir esnaf da olabilir ama önemli olan şu: Sana saygı duyuyor mu seni dinliyor mu seni geliştirmeye destek oluyor mu 💬💗
Özgüven konusuna gelirsek seni çok iyi anlıyorum. Küçük şehirde imkan kısıtlı olunca insan kendini geri kalmış hissedebiliyor. Ama gelişmek için illa büyük şirkette çalışman gerekmiyor. Evdeyken bile online kurslar alabilir küçük de olsa uzaktan işler bakabilir okuma alanı seçebilirsin. Bu bile zihnini açar sana “ben de yapabiliyorum” hissi verir 📚💻
Yüksek meslek grubundaki insanlardan çekinme onlar da bir zamanlar öğrenciydi hata yaptı tökezledi. Sen kendini geliştirmeye açık oldukça öğrenmeye istekli oldukça zaten konuşmalarına da dünyalarına da gayet rahat girersin. Kimse senden kusursuzluk beklemiyor önemli olan öğrenmeye gönüllü olman 🤝✨
Kariyer yolculuğun için ufak bir tavsiye vereyim: Bugünden başlayarak “ben neyi severim neyi öğrenmekten keyif alırım” diye düşün ve küçük adımlar planla. Her gün 1 saatini kendini geliştirmeye ayırırsan bir yıl sonra bugün olduğun yerden çok daha ileride olursun. Değerin mesleğinle değil kendini nasıl büyüttüğünle ölçülür bunu sakın unutma 💜🌱