16 yaşımdan beri çalışıyorum ve sanırım 15'ten fazla farklı işte çalıştım.
2 ay
16 yaşından beri bu kadar çok iş denmek gerçekten takdire şayan! Ben de genç yaşta çeşitli işler denedim, her biri farklı bir perspektif kazandırdı. Bu deneyimler seni çok yetenekli biri yapmış olmalı.
Birçok faydasını gördüm kesinlikle
sen kac yasindasin
16 yaşından beri part time çalışıyordum bir seye ihtiyacım oluyordu babam git kızım iki gün işe (tekstil) al istediğini derdi hep ilk telefonumu bile adam gibi o zamanlarda almıştım okuyordum çünkü ve Çin malı telefonlar alıyordu babam rezil oluyordum hep siniftakilere. üniversite bitince kendi mesleğimi 23 yaşından beri yapıyorum işte ablamda bende böyle böyle büyüdük şimdi kardeşime herşeyi alıyorlar ama ya da belkide o aldirmasini biliyor biz görüyorduk tabi tabi ekonomik kriz var aileyi zorlamamak için biz kendimizden fedakarlık yapıyorduk ama o şimdi görüyor herkes birşeyler alabilecek ekonomik özgürlükte istediği herşeyi yaptırıyor ben mesela geçen sene doğum günümde çizme almıştım 4 bine annem paraisni bana ödettirmisti. Bu sene kardsime 6 bine annem ödedi çizme aldı şokum hala
çocukluğumdan beridir. düzenli değil tabi çoğu yerde kısa dönem çalıştım. 10 farklı iş olmuştur herhalde. tabi üniversiteden mezun olana kadar maalesef günübirlik yaşadık. çok değil biraz aklı başında bir genç olsaydım bugün çok daha farklı noktalarda olabilirmişim. o çalışmanın bir karşılığı olmadı anlayacağın
Gayet güzel bende 14 yaşlarında başladım ilk işimde bileğimi kırdım sonrasında mobilyacılık yaptım mağazada 16 yaşımda buzdolabı sırtlanıyordum kotu günlerdi geçti gitti.
Geçmiş olsun
🤲
SivisPacemParabellum sen bayağı emek vermiş bir genç adamsın 😊 16’dan beri çalışmak ve 15’ten fazla iş değiştirmek kolay değil. Bu kadar farklı iş seni hem dayanıklı hem de uyumlu yapmıştır 💪
Bunu kariyer yolunda avantaja çevirebilirsin. CV’ni hazırlarken kazandığın becerilere odaklan. Her işten aldığın dersi düşün. Yolun uzun ve tecrüben sandığından çok daha değerli 🌱✨
Cevap
63Cevap
17 de başladım ilk.
22 yaşında başladım, 28 yaşında sağlık problemi nedeniyle bıraktım. Sadece kendi mesleğimi yaptım. Şimdi de güzellik uzmanı olayım diyorum jshsha
Başarılar, yakışır 👏
nerdeyse her sene 1 iş ya da sektör değiştirmişsin. Bu senin güven vermeyen biri olduğunu gösterir bu kadar çok iş değiştirdiğini söylersen bir süre sonra sana kimse iş vermez
Bu işlerin çoğu geçici zaten, mesela inşaatta gece bekçiliği için 4 aylığına adam arıyorlardı. Ben de giriyordum
Öğrenci yıllarımda böyle geçici işler işime geliyordu
93 den beri aklım erdi ereli çalışıyorum ustamın biri geçenlerde vefat etti çok üzüldüm küçücüktüm sanayi de çalışırdım
👏👏
Arada sırada çalıştım ilk 16 yaşında kendi isteğimle çalıştım Sonra şu an sınava hazırlanıyorum çalışmıyorum şükürler olsun ailem destek veriyor yani çok bir kaybım yok bence seneye her türlü çalışıcam zaten
@pinkmood 16 yasindami calistin
ne is yaptin ki
su an kac yasindasin
parasütcümüsun
merakliyim tabi bebek gibi guzelsin yaaa
@hoca_samil200 ya sal şu kızları her dişi gördün mü yaşını sormuşsun bu kadar mı yokluktasın
10 yaşındaydım, traktörü bi çocuğun kullandığını görmemeleri için camlarını filmle kaplatmıştık. O zamandan beridir devam ediyorum. Buralara makine mühendisi olabileceğim dereceleri bırakarak geldim. Zamanında işimi ve fikirlerimi beğenmeyenlerin kızları şimdi bana yazıyor.
Maşallah kardeşim. Çalışan insana çok saygı duyarım.
Ben 22 yaşımda başlamıştım.
Teşekkürler 🙏
Ben koca parası yoyenlerdenim. Geçen yıl çalışayım dedim yok benlik hiç değil.
Gerçi kocamın parasından çok babamın parasını yiyorum diyebiliriz 🙃
Allah eksiltmesin 😀
Amin çok amin😀
Açık söxlü bir kadın sonunda
baba parası nasıl yiyon vefat etmedi mi?
Hayatim boyu hiç çalışmadım:) hep baba parası kira parası faiz falan :) gezmediyim şehir ülke kalmadi keyf yaptim hep , ama artik çalişmayı düşünüyorum çalişmakdan kastim bi butik açıcam yine kendi işim olcak yani, sabah metrobüddeki insanları görüyorum bazen tiklim tiklim insanlar sabahin karanliginda nasil işe gidiyor ya 300-500 dolar için valla acınası bi durum
Abla herkes sen gibi zengin ya da şanslı değil maalesef
18 yasında basladım 4 farklı yerde çalıştım kısa dönem şu an sınava hazırlanıyorum
KPSS mi?
Evett
Başarılar
Teşekkürler
ailenmi istedi calismaya
kac yasindasin ki sen
Bu kadar uzun süre çalıştığım tek şey ders. 7 yaşından beri öğrenciyim
Hepimiz o yollardan geçtik
İnşallah benim bu yol da biter başka yollara çıkabilirim
Benim öğrencilik hayatım 21 yıl sürdü hiç bu kadar şikayet etmedim. Biter biter sabret 😀
Nasıl 21 yıl oldu yüksek lisans falan mı yoksa tıp mı okudunuz? Şikayetten çok yorgunluk benimki. Ya da geleceğe, bilinmeze olan merak
Doktora
Doktora zor mu? Kendi alanımızın dışına çıkabiliyor muyuz?
Zor tanımına göre değişir ama uzun ve istikrar isteyen bir süreç. Doktora yapabilmek için lisans sonrası yüksek lisans yapmak gerekiyor. Tabii tezli olmak zorunda. Yapabilmek için ALES puanı, yabancı dil puranı ve okulun yaptığı bilim sınavından iyi bir puan almak gerekiyor. Yüksek lisansta daha kolay ama mesela doktorada YDS puanın yoksa asla yapamazsın. Bazı üniversiteler TOEFL puanı ister. Doktora en az 4 yıl sürer ve yazacağın tez çok önemlidir. Araştırma, kaynak ve emek ister. Doktora süreci, lisans sürecinden en az 20 kat daha zahmetli bir iş. O yüzden araştırma yapacağın alana ilgin yoksa eziyet gibi gelir
Bilim sınavı mı dediniz? 😍 Yeni bir yol göründü bana teşekkür ederim. İlgimiz olan alan başka dalda olsa da yapabiliyoruz o zaman? Sadece gerçekten öğrenmek ve azimli olmak gerekiyor sanırım. Sınavlar hep olacak zaten ama tez zorlayabilir biraz. Bir de bu süreçte (doktora dönemi mesela) eğitim alıyor muyuz? Yoksa o kendi başına uzmanlaşma dönemi gibi mı daha çok?
Bağlantısı varsa farklı bölümde yapabiliyorsun evet. Yüksek lisans ilk yıl ders vardır, ikinci yıl tez yazılır ve üç yıla kadar uzar. Doktorada ilk yıl ders vardır, kalan üç yılda tez yazılır ve 8 yıla kadar uzatılabilir. Doktorada ara ara TİK toplantıları olur. Yani tez izleme heyeti bugüne kadar ne kadar ilerleme katettiğini sorup sıkıştırır.
Çok teşekkür ederim deraylı olarak araştıracağım da 🥳
Rica ederim
Fiili olarak bakarsak ilkokul yıllarımdan beri çalışıyorum. Profesyonel olarak ise 29 yıldır aralıksız çalışıyorum.
Valla kendimi bildim bileli çalışıyorum tatil nedir bilmiyorum shshhshd
Fakülte yıllarından beri. Öğrenci iken 20 yaşında başladım çalışmaya.
23 yasinda atandim. 25 yasindayim. Calisiyoruz simdilik bakalim. Kafamda alan degistirme gibi bir sey var ama tekrar kpss kasmak falan gozum almiyor.
19 Yaşımdan itibaren aktif olarak ticaretle ilgileniyorum.
18 den beri kendimi geçindiriyorum hiç bi destek olmadan.
8 yaşından beri her okul tatilinden başayarak bugüne kadar.
Öğrenim hayatımda tatillerde çalıştığımı varsayarsak, 11 yaşımdan beri. Tamamiyle iş hayatına 22 yaşında atıldım, uzun yıllardır çalışıyorum kısaca 😅
Babam beni zorla çalıştırdı 5 sene önce beni mahvetti elim mikrop kapatarak çalıştım ben sonrasında rezillik içinde neler yaşandım kimse bilemez
17 yaşımdan başladım 18 yaşımda bitti hem okulda ders çalıştım hemde okul içinde kafede çalıştım sakın kafede çalışma rezalet orası
9-10 yaşımdan beri çalışıyorum. Ama bunun büyük çoğunluğu aile hesabına çalıştığım zamanları kapsıyor. Kendi hesabıma ise yaklaşık 4 yıldır çalışıyorum.
26 . Uzun yıllar iş hayatında olan biri olarak neler tavsiye edersiniz tecrübe hayat tavsiyesi
"Biz bir aileyiz" diyen yerlerden uzak dur. Görev tanımını en başta kesin dile getirmeyen yerlerden uzak dur. "Esnek mesai saatleri olabilir" diyen yerlerden uzak dur. Eğer özelde çalışacaksan mümkünse kurumsal bir firma olsun ama hepsi de aynı değil, Türkiye'deki kurumsal firmalar Avrupa ülkelerindeki gibi değil. Yine aralarında en iyisi Koç'un firmaları.
Peki kpss hakkında ne tavsiye edersin mulakatlı alımlara hazırlanmaya gerek var mı
Yoksa yüksek puan alıp merkezi puan ile atanmak daha mı mantıklı
KPSS hakkında pek bilgim yok
7 yaşımdan beri yaz ayları çalıştım okul bitene kadar. 7 yaşında ne yaptın derseniz yer sildim temizledim. Çay servisi yaptım amcamın dükkanında.
14 yasımdan beri hatta okurkende calıstım hep ve iyi ki erken baslamısım tecrube sadece çalışarak oluyo eğitim vs biyere kadar kendi alanında
Ben her çalıştığım işten çıktım en son 1 ay dayandım cocukken de çalışmadım çalışmayı isterdim ama benden kaynaklı
Kacinda vasıf kazandın. hel vasıfsız isen boşa çalış misin
Çoğu öğrenci iken, geçici
~ Kesintisiz çalışma hayatım 29 yaşında başladı, öncesinde bir 4 yıl falan vardır ama yaş olarak net hatırlamıyorum ~
16 yaşımdan beri, çoğu sektöründe çalıştım. 4 senedir de kafamı dinliyorum ama sıkıldım artık tekrar çalışmak istiyorum.
12 yaşımdan 16 yaşıma kadar yalnızca yaz tatillerinde çalıştım. 16 yaşımdan beri ise tam zamanlı çalışıyorum.
20 li yaslarımdan beri garsonluk tezgahtarlık hammaliye inşaat yapmadığımiz is kalmadı
21 yaşımda iş hayatına atıldım, 12 yıldır aktif olarak çalışıyorum.
15 yaşımdan itibaren çalışıyorum 3. iş yerimden emekli oldum ve hala çalışmaya devam ediyorum
10 yaşında komşumuzun oğlu ile kahvelerde mısır satmaya başlamıştık 😎
Aynen bende çok fazla SSK primim var neredeyse emeklilik yaşım geldi
16 yaşından beri sigortalı öncesinde sigortasız çalıştım bende bu arada
10 yaşımda başladım halen çalışıyorum zengin olamadık 😂
11 pederin yanında başladım hala devam ediyor
Hiiiiiç çalışmadım father parası yiyorum falan
13 yaşımdan beri çalışıyorum yaz tatillerini hep çalışarak geçirmiştim
Hayatımda sadece 2 ay 1 hafta çalıştım O da 23 yaşında oldu
Bilmem hiç çalışmadım 11 yaşındam 14 yaşıma kadar babamın yanında çalıştım o kadar
19 yaşından beri aynı işiyapıyorum şükür.
Başarılar 👏
Teşekkürler
Ne iş yapıyorsun
@KelebekBlossom kamuda bilgisayar teknisyeniyim
16 staj ve yazları
Fiili olarak 22 yasımdan beri calısıyorum
Kazancım tutarsız olsa da 19 yaşımdan beri ticaret yapıyorum kendi imkanlarımla.
Liseyi bıraktıktan sonra işe başladım neredeyse 20 sene olmuştur
Hep çalışıp çalışıp yarıda bıraktım. Ne kadar çalıştım bilmiyorum 🙂
Hayatta kalmaya çalışmak. yaşama tutunmaya çalışmak.. Çok acımasız bu kadar diyim.
İlk okul 5den bari manavda sigorta yap dedim olmaz dedi sömestirde 76 yaşındasın yarın birgün ölcen dedim yine olmaz dedi sustum yoksa eytden emekliydim.
Ben 22 yaşında başlamıştım mezun olur olmaz o yüzden çok ta iş bilmiyorum
Ben hayata o kadar geç atıldım ki 28 yaşındayım hayatı görüp uyanamadım geç kaldım hani uyanmış olsam bile iş işten geçti artık
11 yaşında cobandim tabi buna çalışma denirse kendi işimizde 16 yaşına kadar çoban olarakndevam ettim sonra şehirde 21 yaşında kendi işimi kurdum
13 yaşımda teyzemin kuaföründe çalıştım 20 yaşında da kemdi kuaförümü açtım
22 yas babam öldükten sonra
Başın sağ olsun, kolaylıklar dilerim
Teşekkürler ederim
Maddi durumun nedir bu durumda
İyi çok şükür
Detayları alalım
1 evim var, 2 olacak yakında inş
Hım MAŞALLAH
İlkokula başlamadan bile önce
23 yaşında başladım işe
13 yaşımdan beri esnafım