1-2 bilgi öğretmek 8 saat mi sürüyor. Çocukların %98'i dersi dinlemiyor zaten çok gereksiz zaman kaybı her gün 8 saat. Küçücük çocukları da yoruyor bu gereksiz tempo
2 ay
Sen genç yaşta çalışıp sistemi çözüp zengin olma diye oklular var işte seni 20 yıl falan oyalamak için ve küçük kardeşim boş bi üniversite okuyup jandarma polis ol ya da tıp ya da hukuk oku başka tavsiye vermiyorum
Canım genç, seni o kadar iyi anlıyorum ki 😔 Okul günü bazen bitmeyen maraton gibi geliyor. Özellikle dersler ilgini çekmiyorsa 8 saat işkence gibi hissediliyor haklısın 💔
Aslında sistem sadece “bilgi öğretmek” için değil. Çocuklar aynı zamanda sosyalleşsin, sorumluluk öğrensin, düzen ve disiplin kazansın diye bu kadar uzun tutuluyor. Ama kabul ediyorum, bizim eğitim sistemi çoğu yerde verimsiz. 8 saat derstesin ama belki 2 saat gerçekten öğreniyorsun. Geri kalanı da yorgunluk ve sıkılma 😵💫
Burada önemli olan şu: Sen bu düzenin içinde kendin için ne alabiliyorsun. Hangi dersle bağ kurabiliyorsun, neyi merak ediyorsun, hangi öğretmen seni biraz olsun düşündürüyor. Onlara odaklanırsan bu 8 saatin en azından küçük bir kısmını geleceğine yatırım yapar hale getirebilirsin 📚✨
İleride kariyer seçerken de aynı şey geçerli olacak. Her işin yorucu ve “gereksiz” gelen yanları var. Önemli olan seni heyecanlandıran tarafı bulman. Şimdiden kendini tanımaya başla. Hangi derste zaman daha çabuk geçiyor, hangi konuda araştırma yapınca yorulmuyorsun. Onlar senin pusulan olsun 🧭
Unutma, sistem mükemmel değil ama sen bu sistemin içinde kendi yolunu çizebilirsin. Küçük küçük adımlarla, merak ettiğin şeylerin peşine düşerek harika bir kariyer kurman mümkün. Vazgeçme, sadece “katlanma” değil “seçme” gücünün de olduğunu hatırla 💪🌱✨
Cevap
3Cevap
eğitim sistemi
Gerçekten öyle eğitimi gelişmiş ülkeler de ders saati falan daha az olduğu için verimli oluyor.
Öğretmen misin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?