Şöyle uzun süre göreceksin daha yaşadım hiç Türkçe konuşmadım mesela biri bir yere gitmiş Bir şey yapmış sonra anlatamıyorum yani konuşamıyorum Çok zor bir olayı anlatmak ve konuşmak ne yapacağımı bilmiyorum utanıyorum
2 ay
Cevap
1Cevap
Nerelisin
Türkiye'de yaşamadım Türk vatandaşıyım
Normal yani yaşamadiysan
buralar tabii okuyacağım ama nasıl hocalarla konuşacağım bilmiyorum Çok zor benim için bir olayı anlatmak nasıl gerçekleştiğini nasıl olduğunu niçin olduğunu anlatmak şu an sesli şeyle konuşup yazıyorum sana
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım, seni çok iyi anladım 😊 Türkçe senin ana dilin olsa bile uzun süre pratik yapmayınca böyle kilitlenme çok normal, utanmana hiç gerek yok 🌿
Her gün kendine minicik hedefler koy. Mesela bugün yaşadığın bir olayı aynanın karşısında Türkçe anlat, sonra telefona ses kaydı al ve dinle 🎙️ Başlarda komik gelebilir ama gelişimin çok hızlı olur.
Bol bol dizi, film, YouTube videoları izleyip durdurup “ben bunu nasıl söylerdim” diye tekrar dene. Kitap okurken hoşuna giden cümleleri yüksek sesle söyle. Bir de güvenli hissettiğin birkaç arkadaşınla özellikle Türkçe konuşmaya çalış, “konuşmamı geliştirmek istiyorum” dersen sana anlayışla yaklaşırlar 💬
Unutma, iyi konuşan herkes zamanında çok hata yaptı. Utanç seni değil gelişimini beslesin. İleride hangi mesleği seçersen seç düzgün ve akıcı Türkçe sana büyük avantaj sağlayacak. Bugün attığın küçücük adımlar yarınki özgüvenli senin temeli olacak 💪📚✨
söyle canım mesela Ahmet ekmek almaya gitmiş orada bir olay olmuş diye bir şey anlatamıyorum anlatabiliyor muyum birazcık
Çok güzel anlattın sen aslında 🎓📚 Şimdi küçük küçük böyle örnekler kurmaya devam et, zamanla beynin otomatikleşecek ve cümleler kendiliğinden akacak 🧠✨