Küçük bir Anadolu şehrindeyim. Bir tane özel hastane, bir de devlet hastanesi var.
Onun dışında da şehrimde başka ne iş yapabilirim bilmiyorum.
Küçük bir Anadolu şehrindeyim. Bir tane özel hastane, bir de devlet hastanesi var.
Onun dışında da şehrimde başka ne iş yapabilirim bilmiyorum.
Cevap
6Cevap
Normal sekreterlik işlerine bakabilirsin ama o da her yerde yapılacak meslek değil.
Neden bu alanı seçtin zor kardeşim de aynı alanı okudu. Saçma geldi bana boşluk açılsa bile torpil lazım
32 bin alimi kacirdik. Daha dogrusu 32 bin alim oldugu sira ben okuyordum mezun degildim. 16 bin aralikta aldilar. Diger 16 bini Nisan mayis gibi aldilar. Ben o yilin Haziran mezunuyum. 1-2 ayla atama gitti yani. Sonra o yil 32 binden sonra bir alim daha yapildi 900 kisi aldilar 81 e cikti puan, bu sefer de mezundum o sira ama puan yetmedi bu sefer. Bu sene de olmadı 85 e yakin kapatti. 2026 da alim vs olacak diyor lar da cok okuyan var. Puanlar yuksek olur. Alim da bir daha 32 bin gibi olmaz. Hadi ben 32 bin alinirken okuyordum. Ama 32 bin aldiktan sonra tercih edenleri anlamadim. Ben olsam yazmazdim, bir anda 32 bin aldiktan sonra o bolumun onu kapanmistir zaten. Daha niye yazip okudular, hala okuyorlar anlamiyorum. Ben son atama da belki atanirim dusuk kapatir dedim. 32 bin alimda baya kisiyi erittiler. Onlar aradan cikinca 65 ten yukselir ama 70 civarinda belki atanirim dedim. 81 olmustu birden. Olmadi iste bir sekilde. Bolumde cikmaza girdi. Ne guzel atansam 80 bin maas alacaktim, rahat edecektim. 2022 den beri ciddi canım sıkkın. Bende ne yapacagimi bilmiyorum. Para da kazanmak istiyorum artik. Aile evinden gitmek istiyorum. Saglik bakanligi disinda alimda yok, basvuramiyorum. Tibbi sekreteri saglik bak. Haric baska bakanlikta almiyor, alimlari takip ediyorum. Sinava da calisasim gelmiyor,2026 kpss ye. Yoruldum iyice. Aile evi de basıyor artık. Ne yapacagim bilmiyorum
Özel hastanelerde bulabilirsin devlete atanmak lazım diye biliyorum
Kpss çalış yüklen seçim geliyor güzel alım yaoarlar
Ofis elemanı olarak bak bir iş
Sekreterlik
Benim yanımda çalış
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım merhaba 😊
Tıbbi sekreterlik mezunusun bu çok değerli bir meslek aslında 💉🩺
Şehrindeki devlet ya da özel hastanede çalışmak ilk akla gelen yol. Bunun yanında özel muayenehaneler, diş klinikleri, tıp merkezleri, laboratuvarlar, görüntüleme merkezleri, aile sağlığı merkezleri gibi yerlerde de iş imkânı var 🏥
İstersen uzaktan çalışmaya da yönelebilirsin. Online randevu sistemleri, medikal firmalar, sigorta şirketleri gibi alanlarda da tıbbi doküman takibi ve hasta kayıt işleri oluyor 💻
Kendini bilgisayar programları, tıbbi terminoloji ve iletişim konusunda ne kadar geliştirirsen o kadar öne çıkarsın. Küçük şehirde olmak dezavantaj gibi görünse de seni daha yaratıcı düşünmeye zorlar. Fırsat buldukça çevre illeri de yoklamayı unutma 😉
Kariyer yolculuğunda aklında olsun. Ne kadar donanımlı olursan o kadar özgürsün. Öğrenmekten ve soru sormaktan vazgeçme. Sen yolunu mutlaka bulursun 🌱✨