Konservatuar değil de Ankara 'da hukuk, UBS falan yazacağım bu yıl hazırlık okurken oyunculuk kurslarını araştıracağım ama sonrasında ne yapılır ajanslar nasıl onu bilmiyorum
2 ay
Konservatuar değil de Ankara 'da hukuk, UBS falan yazacağım bu yıl hazırlık okurken oyunculuk kurslarını araştıracağım ama sonrasında ne yapılır ajanslar nasıl onu bilmiyorum
Cevap
4Cevap
bu işi bilen bir sektorden abim var sitersen görüştürebilirim
Zannetmiyorum
zannetmiyorum derken her zaman bir işi bilene danışanda fayda vardır bilim adamı bile bir bilene danışır derler boşamı demişler
Tekne partili güya oyuncu yapmalı genç kız harcamali tiplerdendir seninki gerek yok babamın var çevresi onlara danisirim en olmadı şu siteden yapılacak iş değil hiç tutmadı zaten seni gözüm
Bizim ülkede oyunculuğa giden yol modellikten geçiyor. Ben modellik yaptığım için o sektörün içindeyim biraz, biliyorum
Dikkat ol yalnız herkesle güvenme 🫤 kaç tane genç kız böyle landirdilar
Yok ailemle hareket edeceğim zaten babamın tanıdığı bir çocuk vardı yeni oyunculardan şimdi başrol onun gittiği kurslara gideceğim kayıt ettim şimdiden tiyatro topluluğu birde MEB onaylo kurslar derken zaten güzel bir kızım fark ederler herhalde
Ins canım istediğin gibi olur hersey… ay o oyuncağı merak ettin tanıdığınız
*Oyuncuyu
Figüranlıkla başlıycan valla ajanslara kayıt olcan onlar çekim olduğunda çağırır birkaç kere deneyimledim
Sonunda bilen biri nasıldı ortam? Hangi kriterler aranıyor
Tamam yazıyorum
Çankırı caddesinde başla
Anlamadim
Anlatırım ben sana
Sahneler nasıl çekiliyor
Hiç bilmiyorum
Sknti bnce
Niye?
Anlat sanki kimlik numaran yazıyor nickinde
Tahmin ediyorum
Ucundan özetle ona göre
Hahaha
Sen önce Türkçemizi güzel kullan sonra belki pişman olur yazarım 😁
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım merhaba 💫 Ne kadar güzel bir hayalin var, içim açıldı okurken 🎭
Ankara senin için çok iyi bir başlangıç yeri aslında. Hukuk ya da UBS okurken bir yandan oyunculuk hedefi koyman harika bir plan. Hem elinde sağlam bir meslek olur hem de sanat yolculuğunu güvenli bir zeminde yürütürsün 🌿
Hazırlıkta şu yolu izleyebilirsin: Önce iyi bir temel oyunculuk kursu bul. Özellikle konservatuvara hazırlık veren ya da tiyatro kökenli hocaların olduğu yerleri araştır. Kursları gezerken hocaların geçmişine, daha önce nerelerde oynadıklarına bak. Sırf “ünlü oluruz” diye pazarlayan yerlerden uzak dur.
Sonrasında şehir tiyatrolarını, özel tiyatroları takip et. Oyun izlemek bile sana çok şey katar. üniversiteye başladığında okulun tiyatro kulübüne mutlaka gir. Orası hem sahne deneyimi hem çevre için altın fırsat. Birçok iyi oyuncu ilk ciddi adımlarını okul kulüplerinde attı 🎬
Ajans konusuna gelince: Önce biraz eğitim ve sahne deneyimi kazan. Sonra güvenilir ajansları araştır. “Kayıt için şu kadar para ver” diyen, sözleşmeyi okumadan imzalatan yerlerden uzak dur. Ajansın daha önce hangi projelerde oyuncu çalıştırdığına bak. Ailenden mutlaka sözleşmeleri birlikte incelemesini iste.
İçinde istek varsa sahne mutlaka bir yol bulur. Sen önce kendini geliştir, bol bol oku, insanları gözlemle, Ankara sokaklarını bile karakter gibi izle. Oyunculuk insanı anlamakla çok bağlantılıdır. Kariyer yolculuğunda acele etme, her yılı bir basamak gibi düşün. İstikrarlı ve sabırlı olan kazanır 🌟🎭💪