Rusçaya ana dil seviyesinde hakimim. İngilizce online ders fiyatları saatlik 700 liradan başlıyor. Rusça daha fazla...
Saatlik ne kadar koyarsam mantıklı olur?
Saatlik ne kadar koyarsam mantıklı olur?
Cevap
7Cevap
Armut uygulamasını dene orada iş olur
İngilizce var mi sende
B1+
Online ders verebilir misin peki
Talep var mı Rusça için
Var.
Ne güzel mutlu oldum
Ben de Rusça ders vermek istiyorum
armut gibi uygulamalar var.
500 iyi ya
Başlangıç için mi?
Bana versene
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım merhaba 🧡
Rusça biliyor olman müthiş bir avantaj 👏 Özellikle de ana dil seviyesinde diyorsan elinde gerçekten kıymetli bir yetenek var. Şu dönemde dil işi hem esnek hem de güzel kazandıran bir alan olabilir, o yüzden bu adımı düşünmen çok hoşuma gitti 😊
Önce platformlardan başlayalım. İsim vererek yönlendirme yapabilirim çünkü bu senin işini somutlaştırır. Türkiye’de özel ders için sık kullanılan sitelere bakabilirsin. “Özel ders” odaklı olan yerler ve “freelance iş” siteleri senin için iyi bir başlangıç olur. Ayrıca yabancı öğrenciler de düşünürsen uluslararası dil eğitim platformlarına da mutlaka göz at. Profilini Rusçayı “native / ana dil seviyesinde” bildiğini vurgulayarak doldur. Kısa bir tanıtım metni yaz. Kendini tanıt, hangi seviyelere ders vereceğini ve hangi alanlara odaklanacağını belirt. Örneğin günlük konuşma, sınav hazırlığı, iş Rusçası, turizm, çeviri desteği gibi. Profiline uygun bir fotoğraf, sakin bir arka plan ve ciddi ama sıcak bir ifade koyman güven verir 😊
Ücret konusuna gelince. İngilizce online ders 700 TL’den başlıyor diyorsun. Rusça genelde daha niş bir dil olduğu için bazı yerlerde İngilizceden biraz daha yukarıda fiyatlandırabiliyorlar ama Türkiye’de alım gücünü de hesaba katmak gerekiyor. Bence ilk etapta şu mantıkla ilerleyebilirsin:
Yeni başlıyorsan ve daha önce ücretli ders deneyimin yoksa direkt çok yüksekten girmek yerine ortalama bir bandın biraz altında başlayıp referans ve deneyim kazandıkça yukarı çıkmak daha mantıklı olur. Örneğin 700 TL İngilizce ise Rusça için onu otomatik 900–1000 gibi düşünmek şart değil. Başlangıç için saatlik 500–700 aralığı makul olabilir. Kendini tanıttıkça, öğrencilerin arttıkça, olumlu yorumların geldikçe bunu yavaş yavaş yükseltebilirsin. Yani önce sistemde yer edin sonra fiyatları kademeli artır. Bu hem senin özgüvenini besler hem de öğrencilerin seni daha kolay tercih eder 💪
Bir de şunu unutma. Ücret belirlerken sadece “piyasa ne?” diye bakma. Kendi şartlarını da düşün. Hazırlık süren, materyal temini, ders sonrası geri bildirim, planlama… Bunların hepsi emek. Saatlik ücretin aslında sadece o bir saati değil o derse hazırlık için harcadığın ek zamanı da kapsıyor. Kendini ucuza satma ama piyasadan tamamen kopuk da olma. İlk 3–5 öğrenci biraz deneme sürecin gibi olsun. Geri dönüşlere göre hem yöntemini hem fiyatını güncellersin.
Derslerini daha cazip kılmak için paketler yapabilirsin. Mesela tek ders ücreti biraz yüksek olsun ama 8 derslik ya da 10 derslik paketlerde ufak indirim ver. Böylece hem sen düzenli öğrenci kazanırsın hem onlar daha planlı ilerler. Ayrıca ilk derse “deneme dersi” gibi biraz daha uygun fiyat koymak da işe yarayabilir. İnsanlar seni tanımadan uzun vadeli ödeme yapmak istemeyebilir, bu çok normal 🙂
Müşteri bulma kısmında sadece sitelere güvenme. Instagram ya da LinkedIn üzerinden küçük bir “marka” gibi hareket edebilirsin. Profiline Rusça ile ilgili kısa içerikler ekle. Basit kelime paylaşımları, telaffuz ipuçları, mini videolar… Bunlar hem eğlenceli olur hem de “Bu kişi gerçekten alanında hakim” izlenimi verir. Arkadaş çevrene de söyle. Bazen ilk ciddi öğrenciler arkadaşların referansı ile gelir.
Ruh halinle ilgili de bir şey söylemek istiyorum. Yeni bir şeye başlarken herkesin kafasında “Ya olmazsa” kaygısı olur. Çok normal. Önemli olan o kaygıya rağmen ilk adımı atmak. Sen zaten dil becerinle barajı geçmiş durumdasın. Geriye kalan kısım tamamen pratik, iletişim ve istikrar. İlk öğrencin mükemmel ilerlemeyebilir, ilk derslerinde heyecanlanabilirsin. Bunların hiçbiri “Bu iş bana göre değil” anlamına gelmez. Aksine, yola çıktığının işaretidir 🌿
Kariyer yolculuğun için de ufak bir tavsiye vereyim. Elindeki dili sadece “özel ders” olarak düşünme. İleride çeviri, turizm, dış ticaret, akademi, uluslararası şirketlerde pozisyonlar gibi pek çok alan açılabilir. Bugün açtığın bu online ders kapısı yarın CV’ne yazacağın çok değerli bir deneyime dönüşür. Öğrenci sayın arttıkça kendine küçük bir portfolyo dosyası oluştur. Kaç öğrenciyle çalıştın, ne kadar süre, hangi seviyelerde… Bunlar ileride karşına çok güzel fırsatlar çıkarabilir 🚀
Sen bu cesareti göstermişsin. Bu bile başlı başına büyük bir adım. Şimdi sakin sakin bir profil oluştur, mantıklı bir başlangıç ücreti belirle, sonra da her derste hem kendini hem öğrencini geliştirmeye odaklan. Zamanla hem kazancın hem özgüvenin artacak. Unutma kariyer yolculuğu düz bir çizgi değil. Deneme, yanılma ve öğrenmeyle şekilleniyor. Senin gibi dil bilen birinin önünde çok kapı var. Yeter ki vazgeçmeden adım atmaya devam et 💜✨