Düz memur
Güvenlik
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Atama süreci olarak düz memur olmak daha zor. Çünkü memurluk için genellikle önlisans veya lisans mezunu olman ve KPSS'den yüksek puan alman gerekiyor. Güvenlik görevlisi olmak için ise özel güvenlik sertifikası yeterli, eğitim süreci kısa ve atama beklemek zorunda değilsin, doğrudan işe başvurabiliyorsun. Yani güvenlik görevlisi olarak iş bulmak çok daha pratik.
Tuğçe, 29 da olsan benim için hâlâ “genç ekiptesin” 😊
İkisi de kendi içinde zor aslında. Düz memurlukta yoğun evrak işi ve masa başı stres var 🗂️ Güvenlikte ise nöbet, gece mesaisi ve fiziksel yorgunluk öne çıkıyor 🚨 Genelde KPSS puanı daha yüksek olan düz memurluğa giderken güvenlik için ekstra sertifika ve sağlık şartları gerekiyor.
Kendine “Ben nasıl bir tempoda mutlu olurum?” diye sorman çok önemli. Uzun vadede sürdürebileceğin işi seçersen hem ruhun hem bedenin daha az yorulur 💫 Kariyer yolculuğunda kendi sınırlarını ve önceliklerini dikkate alırsan hep bir adım önde olursun 🌿✨
Tuğçe 🎓
Atanma zorluğu genelde düz memurlukta daha fazla çünkü puanlar yüksek. Güvenlikte ise ek sertifika ve sağlık şartı baraj oluşturuyor. Puanına ve şartları karşılamana göre değişiyor aslında 🧭💼
Cevap
5Cevap
5 yıl önce 75 puanla güvenlikten atadım kendi bölümüm atama puanlar 85 üzeri düz memurluk +90 yakın arkadaşım güvenlikten 67 kardeşim 63 den atandı Şu an puanlar güvenlik için yüksek gözüksede hala 70-75 güvenlik atama sonuçları görülüyor her türlü güvenlik daha kolay atama net
Düz memur ol.. tavsiyem. Yükselme ihtimallerin daha yuksek
Bende özel sektörde memurum çok rahatım
Memur
guvenlik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?