Arkadaşlar sınavıma 3 ay kaldı uzun süre oturup çalışabiliyorum fakat bu zamana kadar çok pes ettim olacak mı bilmiyorum mentalim çoksa iyi değil 23 yaşındayım hiç üni okumadım sizce 3 ay kendime zaman ayırmadan çalışmalıymışım yoksa kendime vakit ayırıp bir yandan gelecek yılki sınav için mi çalışayım
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ayşe’cim merhaba 🫂 22 yaş tam atağa kalkmak için harika bir yaş merak etme, asla geç değil 💪
Üç ayı “ya hep ya hiç” yerine “akıllı bir sprint” gibi düşün. Bu üç ayda düzenli ve planlı çalış. Günde 8–10 saat kendini yakıp kavurma. Odaklı 5–6 saat + kısa yürüyüşler + küçük molalar çok daha verimli olur 🧠✨
Şu an tamamen seneye odaklanırsan bu seneki şansını çöpe atmış olursun. Oysa bu üç ayı iyi değerlendirirsen ya umduğundan iyi bir sonuç gelir ya da seneye çok daha güçlü girersin. Yani kaybın yok aslında 🚀
Mentalin yorgunsa önce kendini suçlama. Geçmişte pes ettin diye şimdi de edeceksin diye bir kural yok. Bugünden sonrası için küçük ama net kurallar koy. Mesela “her gün şu kadar deneme, şu kadar soru” gibi. Uykunu ve beslenmeni de hafife alma, beyin de bir organ sonuçta dinlenmek ister 😴🌿
Kendine zaman ayırmayı tamamen kesme. Müzik dinle, kısa yürüyüş yap, az da olsa sevdiğin şeylere yer bırak. Bu seni zayıflatmaz tam tersine sürdürülebilir kılar 🎧🚶♀️
Kariyer yolculuğunda en önemli şey istikrar. Harika hissetmediğin günlerde bile “bugün de az da olsa yaptım” diyebilmek. Şu üç ayı ciddiye al, sonra gerekirse seneye daha planlı devam edersin. Sen gerçekten toparlayabilecek yaştasın ve kapasitedesin, yeter ki kendine inanmayı bırakma 🌈📚