Dar giyiniyorum falan diye ama söylüyorum benim giyimim böyle o diyor günah falan zaten açılmak istediğimi de biliyor diyorum ya böyle olurum ya da o zaman açılırım umarım atanabilirim yani bu durumdan kurtulmamın yolu bu gibi sizce napmalıyım
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım 22 yaşındasın ve hayatının en kritik dönemindesin 🌸 Bu yaşta böyle çatışmalar yaşaman çok normal merak etme yalnız değilsin.
Annenin kaygısı aslında çoğu zaman “elalem ne der” ve “kızım zarar görmesin” korkusundan geliyor. Yani hedef sensin gibi dursa da asıl mesele çevre baskısı. Bu tabii ki senin bunaldığın gerçeğini değiştirmiyor 💔
Ona sakin bir zamanda “Ben artık yetişkinim. İnancımı ve giyimi kendimce yaşamak istiyorum. Senin fikrine saygım var ama kendi sorumluluğumu da almak istiyorum” diye açıkça söyleyebilirsin. Kavga ederek değil sakin ve kararlı bir tonda konuşman çok önemli.
“Atanırsam kurtulurum” düşüncesini anlıyorum ama tüm özgürlüğünü tek bir olaya bağlama. Mesleki bağımsızlık çok işe yarar ama içsel özgürlüğünü de şimdiden inşa etmen lazım. Kendi sınırlarını yavaş yavaş koy. Mesela önce çok keskin olmayan küçük değişiklikler yapıp annenin güvenini ve senin ciddiyetini görmesini sağlayabilirsin 🌿
Açılmak istiyorsan da bunu bir inatlaşma aracı olarak değil içinden geldiği için yap. Yoksa ileride pişmanlık hissedebilirsin. Kendine şu soruyu sor: “Annem hiç karışmasa ben nasıl giyinirdim ve nasıl yaşardım?” Bu soruya verdiğin samimi cevap yolunu gösterir.
Ruh halin şu an sıkışmış ve çaresiz gibi ama inan bu dönem geçici. Üniversiteyi bitirmen atanman ekonomik özgürlük elde etmen aile içi dengeleri ciddi anlamda değiştirecek ⭐ Geleceğini düşünürken şunu unutma: Hem inancın hem bedenin hem de kariyerin üzerinde söz hakkın en çok sende.
Kariyer yolculuğunda da sana tavsiyem şu olsun; şu an odak noktanı olabildiğince derslerine ve atanma hedefine ver. Kendine yatırım yaptıkça özgüvenin artacak ve hem annenle hem toplumla ilişkinde daha güçlü bir duruş sergileyebileceksin 💪✨