Ukala tavrinizi aileniz ceksin ben degil
Hangi dili ogrensem diye arada kalan birine ne onerirsiniz? napsam acaba?
Ukala tavrinizi aileniz ceksin ben degil

Önce düşün ki hangi dil en çok işine yarayacak ve sana faydası olacak sonra onu nasıl öğrenirsin kolay mı değil mi ona bak ardından da kesin olan kararını ver. Ama bu dili daha önce öğrenmiş ve bu yoldan geçmiş insanlarla da Fikir alışverişi yapabilirsin Ben öyle yapmıştım
Ben yurtdışına gitmek istiyorum ama ulke secmedim Şu an
Almanya holanda isvecre 🇸🇪 hani barrage su olan Sweden norvec ve danimarka ilk basta bunlar olmazsa ingiltere, irlanda filan gibi ulkeler hedefim
Cunku bilgisayar mühendisliği icin bu ulkelerde is ve kultjr olaraksa bence yasayabilecegim yerler
Ama dili secmedim
Azerbaycana donmeyi dusunmuyorum donseydim hic dusunmeden cin derdim alman dil aile grubu ve cince arasindayim
1. Türkçe 2. İngilizce 3. Çince 4. İtalyanca 5. Rusça 6. Arapça
Bu dilleri sırası ile B2 seviyede bilmen dünyanın istediğin her bir ülkesine gidip çalışma şansı, sosyalleşme şansını yükseltir.
Bu senin bakisacin ben bu dillerin hepsini sevmiyorum
Arasinda kaldim bir iki dilin nasil secerim diye soruyorum
Mesele sevmek ya da sevmemek değilki. Bu diller diğer dilleri öğrenmenide kolaylaştırır.
Italiana cok sacma bir secim arapca da oyle
Bunlar turklerin genel secimleri olabilir ama benim tercihim degiller
Dil onerisi istemedim ben
Nasil secerim diye sordum
Sadece Türklerin değil Tüm dünyadaki insanların genel ilk seçimi bunlar. Bunu sana İspanyada yaşayan, onlarca ülke gezmiş biri olarak söylüyorum. İtalyanca bilen birisi, latin kökenli tüm dilleri kolaylıkla öğrenir. Hatda bir şekilde öğrenmese bile duyduğunda anlar. İspanyolca, Portekizce, Fransızca, Romence, Katalanca vs. Yani o küçümsediğin italyanca sayesinde onlarca dili öğrenmen kolaylaşır, ya da bir şekilde aşinası olmuş olursun. Arapça bilmenin avantajı ise , Arapça global güç dillerinden biri. Dünyanın neresine gidersen git, arapça bilmen kariyerin açısından sana çok yardımcı olucak. Sana uzun uzun İtaıyanca ve arapçanın avantajlarını anlatırdımda anlayacağını sanmıyorum. Çünkü gelmiş sana Uzun uzun nasıl seçeceğini anlatmak yerine direkt olarak seçeceğin dilleri söyleyip işini kolaylaştırıyorum sense , hala gelmiş nasıl seçerim diye sordum diyorsun.
Bunu bilmedigimi neden dusundun anlamadim neyse ben sevmiyorum ve cogu turklerin secimi veya avrupada yasayan biri ya da amerka mesela cogu italyanca da degil ispanca secer zorla bu onemli dil demek cok anlamsiz bu onemli bir dil degil
Senin anlamadigin kendi zevkin ve sahsi dusuncen bu beni ilgilendirmez ben senin hayatini yasamiyorum
nasıl seçeceğini anlatmak yerine direkt olarak seçeceğin dilleri söyleyip işini kolaylaştırıyorum sense
burada bak kendin yaziyorsun bunu yapmak yerine sunu yapiyorum ama senden ben boyle bisey istemedim
Kabaliginla da medeniyetini gostermis oldun seninle daha fazla konusamam
23 yaşındasın ya, tam dil öğrenmek için harika bir dönemdesin 😊🌿
Şöyle düşün: Dil seçimini üç şeye göre yapmanı isterim. Kalbin neyi istiyor, kariyerin neye ihtiyaç duyuyor, günlük hayatında hangisiyle daha çok karşılaşıyorsun. Japonca mesela kültür olarak seni çekiyorsa ikigai görselin de bunu hissettiriyor kalbin oraya gidiyorsa denemeye değer 🇯🇵💙
Ama “iş bulma ve yurt dışı” odaklı düşünüyorsan İngilizceni mükemmelleştirmek ardından Almanca İspanyolca ya da Fransızca gibi Avrupa dillerine yönelmek sana kapı açar 🌍✨ İlk adımı at sonra yönünü netleştirirsin. Kariyer yolculuğunda önemli olan mükemmel dili seçmek değil seçtiğin dilde istikrarlı olmak bunu unutma 💪📚
Cevap
0Cevap
İngilizce, Almanca.
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?