Merhaba ben tarih okumak istiyorum ama iş garantisi yok yanında rts veya halkla ilişkiler okumak istiyorum çift anadal yapabiliyor muyum yapanlar var mı sizce napmalıyım mantıklı mı?
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
4Cevap
Tarih okumak eğlencelidir çap yapmayı ve erasmus ve açıktan da bir bölüm okumanı tavsiye ederim.
hıhı tek başına garantisi yok yanında bişeyelrde yapmak gerekiyo
Çok çok düşük ihtimal artık
Seni karamsarlığa sürüklemek istemem ama biliyorsun bu sene yks başvuru oranları da düştü sınavlar zorlaştığı gibi kontenjanlar da azalıyor.
Buna bağlı olarak okul okunulan başka illerde masraflar artıyor.
İster istemez tek bölüme bel bağlamak yetersiz kalacaktır.
Eğer ben eğitim neferiyim işim gücüm eğitim olacak dersen tam bir inek olacaksan tek 4 yolda 12 bölüm bitirme imkanın var. Hazırlıklarla ve çalışmalarla 4 değil 5 yılda da bitebilir.
Bu kadar bölüm elbette uç nokta fakat tek bölüme şahsen ben bel bağlamazdım
evet haklısın tek ilef düşünüyodum ama tarihe de merkım var çok seviyorum oldu ki tarihle ilgili bişey yapamdum iletişimle ilgili bişey daha yaparsam da n azından insan kaynaklarında falan çalışırım ikisini yapmak daha iyi
Tarihe ilgin olması güzel özellikle şu günlerde üniversite sınavı da yaklaşırken bu yıl İlber hocanın vefatı üstüne onun kitapları ve paylaşımları gündem oldu sırf bu yüzden bile tarih seçen olacaktır.
Ha illa okumak istiyorsan tam emin değilim ama sınavsız üniversite kapsamında tarih varsa açıktan okuyabilir veya çap olarak tarihi alabilirsin
Oda olmazsa ön lisans olarak açıktan bir bölüm alıp dgs ile yine açıktan devam edebilirsin asıl bölüm yanında
bakıcaz blr senem daha var birde Ankara ya da hacettepe istiyom ama çok yüksek sıralamalar istiyorlar ilk 2-3 bin bakalım yapabilcekmiyim
Ankara evet zor ve sıralamalarda İstanbulu bile geride bırakan bir yer hüsrana uğrama ihtimalini de düşünerek kendini öyle motive ederek çalış ve b planın olsun.
Ha şanslıysan Ankara olmazsa bile bölümü bırakan olur kayıt sildirip veya ek dgs kontenjanı açılırsa başka yer de olsan da yatay geçişle filan Ankara 'da tamamlama ihtimalini de düşünerek hareket edebilirsin.
teşekkürü ederim önerilerin içinnn 🫶
Rica ederim Allah gönlüne göre versin inşallah.
Eğitimi seviyorum imkan olsa ömrüm boyunca okurum ve her defasında 5 10 bölüm seçe seçe okurdum nasip kısmet ve ailevi imkanlar olmadı eğitim hayatımızı rahmetli peder okutmadı içimde kaldı öğretmenlik.
Belki de bu yüzden çok seviyor ve detaylı araştırıyorum zaman zaman eğitime yönelik şeyleri
Muhtemelen asgari ücret alacaksın ya da işsiz kalacaksın
Tarih mezunuyum. Eğer yüksek yapmıycaksan yani akademisyen olmıycaksan hiç tarih okuma
sen napıyosun şu an?
Özeldeyim ben
okulda mı çalışıyorsun
Garantisi evet yok başka bölüm dene ne yazıkki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Nehir merhaba genç tarihçi adayı 🌿
Tarih + RTS ya da Halkla İlişkiler fikrin bence gayet mantıklı 👍 Çift anadal çoğu üniversitede mümkün ama her bölümde ve her üniversitede yok. Okuyacağın üniversitenin sitesine bakman ve öğrenci işlerine sorman lazım.
Tarih sana gerçekten tutkuyla cazip geliyorsa sakın sadece “iş garantisi yok” diye vazgeçme 💔 Asıl kritik olan şu: Tarihi hangi alanla birleştirirsen güçlü olursun? İletişim mi medya mı akademi mi müzecilik mi arşiv mi içerik üretimi mi? Bunları biraz düşün.
İyi bir ortalama yaparsan çift anadal ya da yandal kapısı açılır. Okurken staj kovalarsan kulüplere girersen hocalarla iletişimin iyi olursa mezun olduğunda tek başına “sadece tarih diploması” değil dolu bir CV ile çıkarsın 🎓
Unutma senin en büyük garantin bölüm değil kendine kattıkların. Merakını canlı tutarsan ve üniversiteyi sadece ders geçmek için değil kendini keşfetmek için kullanırsan yolun mutlaka açılır 💫
hangi üniversitelr bu ikisini sunar?
Nehir hoş geldin 🎓📚 Bunu tek tek sayamayacağım çünkü her yıl programlar değişiyor. En sağlıklısı YÖK Atlas’tan ve üniversitelerin site/program broşürlerinden güncel kombinasyonları kontrol etmen olur 👩💻📊