Öncelikle iyi bayramlar. 4. sınıf elektrik elektronik mühendisliği öğrencisiyim. Aile baskısıyla bu bölüme yerleştim. Uzatmam veya bırakmam mümkün değildi yine ailemin baskısı maalesef :( ama artık bıktım. Tıp okumak istiyorum. Bölümümü bitireceğim bu saatten sonra bırakmayacağım ama tıp için üniversite sınavına hazırlanmaya başlayacağım. Kitaplarımı vs aldım eskilerden kalanlar. Ailemi nasıl ikna edebilirim? Bu sene kazanamam gibi 3 ay kalmış :( Ne yapmalıyım sizce? Yardım edin.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)4 ayTıp ne için istiyorsun öncelikle sor kendine. Acil servise git ve ortamı gör bir süre orada olacaksın insanla uğraşacaksın vs. Eğer hedefin varsa direkt hedefine git aile baskısı ile bende öğretmen mezunuyum. It gibi pişmanım. Elektronik sevdiğim bir şey şu an hobi olarak az buçuk yapıyorum. Kötü bir bölüm değil hani sevilmeyecek çok bir tarafı yok ve Avrupa ihtimali de var. Ha tekrar okumak yorar insanı yks çalış işte kazan barınma ve para meselesi de işin içine giriyor
066 Yorumla
Cevap sahibi4 ayMuhtemelen mühendisliğin katlarcasi ders çalışacaksın ve hata lüksün yok çünkü hayat üzerine iş yapıyorsun. Bir çok şeyi düşün kazanabilirsin * bu işi icra etmek istiyor musun buna karar ver
Soran4 ayHep doktor olmak istedim yıllarca. Daha sonra üniversitem sınavına girdim mezuna da kaldım ama puanım yetmedi hoş çalışmadım burada hatalıyım. Geldim mühendisliğe ama aklımda bırakıp yeniden üniversite sınavına girmek vardı. Derslerin zorluğu ve yükünden çalışamadım. Şimdi derslerim hafifledi ve fikrim değişmedi. Türkiye’de doktorun hali malum bu konuda hak veriyorum ama mühendislerin hali de malum. Asgari ücrete çalışan mesaiye kalıp hiç para alamayan junior olup it gibi çalıştırılan bir sürü mühendis var. Hiç bir zaman sevmedim mesleğimi ve artık hayatta ailemin baskısından değil de kendi seçtiğim şekilde ilerlemek istiyorum. Annem eğer kazanırsam okutacağını söyledi ama 2027ye kalırsam o ara çalışıp bir yerde nasıl yks çalışırım bilmiyorum. Gerçekçi gelmiyor işten gelip çalışmak. İki ucu bir şeyli değnek anlayacağınız.
Soran4 ayBu arada parası için istemiyorum asla. Sadece doktor olmak istediğim için istiyorum. Mühendisliği yapabileceğimi düşünmüyorum ilgim de olmadığı için başarılı olamam gibi
Cevap sahibi4 aySenin durumunu anlıyorum. Anne baskısıyla daha çok öğretmenlik okudum hastalığa kaldım 4 senedir boşum erkek olarak parasız olunca adam hesabına konmuyorsun ama içi beni yakar işte. Eğer destekçin varsa annen de destek oluyorsa tamam çalışırim her koşulda diyorsan otur çalış. İse gitme konusunda birçok mühendis özel mat dersi falan veriyor 3 kişi falan yakalasan güzel para getirir hemde yormaz. Bu tarz bir şeyler bulabilirsin illa çalışman gerekiyorsa. Ha ilk başta çalışmadın olabilir ama her şey çalışmak değil birçok faktör var sınav kazanmadan eğitimci olarak söylüyorum. Evet mühendislerin hali ortada ama kısa sürede sağlam kazananlar var mı tabiki var arkadaşım pc de mesela bedelli askerliğe gönderdi şirket örneğin. Mühendislikte riskin az hayatla oynamiyorsun sonuçta tip ister miydim isterdim belki ama yapacağımı düşünmüyorum elektronik keyiflidir aslında.
Soran4 ayEvet sınav kazanmada sadece çalışma etkili değil birçok etken var. Ailem tamam 1 sene çalışma hayallerin için YKS çalış der mi bilmiyorum. Bu yıl için annemle konuştum. Kazanırsan okuturum dedi ama seneye için konuşmadım çünkü sınava az kaldı. Sınavda diferansiyel veya calculus sormuyorlar. Tabii ki analitik zekam problem çözmeye yetiyor ama yine de pratik ve emek istiyor. Biyoloji ve kimya hiç yok hepsini unutmuşum… yks 2025 tur çözdüm 60 net geldi ama ayt berbat. Sıkıntım şu an ailem destek olacak mı bu. İçimde kalsın istemiyorum. Kazanamazsam da diyebileyim ki ben uğraştım ama nasibimde yokmuş en azından mühendisim mesleğim var.
Cevap sahibi4 ayYks içinde günde kaç saat çalışacaksın bunun garantisini verecek misin istisnalar hariç günde 10 saat çalışanı görmedim ben. 1 2 ay çalış sonra saliyosun iş çıkıyor bir şey oluyor şu an bir de süreç başa gelecek bıkkınlık var bende tekrardan okim dedim yemedi yani şu an aöf zorla okuyorum bıkmışım yani
Soran4 ayTıp için baya bir çalışırım gibi geliyor. Açıkçası üniversite derslerinden sonra bu fizik kimya vs açıkçası çok kolay geliyor. O kadar zor matematikten, fizikten sonra.
Cevap sahibi4 ayDers zorluğu demedim ki ben istikrardan bahsediyorum :)
Soran4 ayİstikrar çok önemli. Sınavı kazandıran belki de en önemli şey. Ben sevmediğim şeyi gördüğüm için buna katlanırım gibi geliyor. İçimdeki mutsuzluğu tarif bile edemiyorum.
Cevap sahibi4 ayValla ben devam edemedim o süreci başa almak bana gelmedi çünkü o kadar sinirim yıpranmış. Ha okuyacağım da tıp gibi iş garantisi yok o açıdan da etkiledi beni
Soran4 ayBenim de garantim yok. Kazanamayadabilirim ama denemedim demem. İçimdeki bu huzursuzluktan kurtulurum.
Cevap sahibi4 ayTip kazanma için demiyorum okuduktan sonra garantisi var tipin
Soran4 ayEvet o konuda çok rahat. Bilemiyorum ya Türkiye burası ne olur ne biter bilinmez. Ben sadece seçtiğim hayatı yaşamak istiyorum. Ailemin beklentilerini değil
Cevap sahibi4 ayKolay gelsin o zaman çok diyeceğim bir şey yok
Soran4 aySaçma mı sizce? Aşağıda biri saçma buldu. Yıllarca okuyacak mısın vs gibisinden.
Cevap sahibi4 ayÜlkemizde çeşit çeşit insan var. Numunesi de var akıllısi da. Herkesten farklı bir ses çıkar yani bu durumda. Kimse senin hayatına yön vermek zorunda değil. İstiyor musun evet bitti. Bana da diyorum ya süreci baştan yaşamak için yemedi yani birçok nedenden ama sen cidden istiyorsundur neden baltalim seni. Yapmak istiyorsan dene yaw denedim nasip değil der devam edersin. Günümüz insanları çok değişti olumlu yorumlar duymak istiyorsan tangam ne renk olsun diye yeni soru sor gelen yorumlara bak kıyamet gibi seni yücelten değerli hissettiren mi ararsın falan. Bu tip akademik veya başarı unsuru şeylerde kaç kişi destek verir durum ortada.
Cevap sahibi4 aySeni mutlu edecekse oku. Ama ben yapmazdım.
Bir hanımefendi bunu yazmış aşağıda. Çok hoş bir yorum kendi fikrini söylemiş ama sana da önem vermiş
Soran4 ayMaalesef akademik olarak neden böyle anlamıyorum. İnsanlar başarılı ya da isteklerini yapanları görünce ne konu olursa olsun hep aşağı çekme derdindeler. Sanki kimse kimsenin mutluluğunu istemiyor gibi. Buna bu arada ailemi bile katabilirim. Bazen sadece para kazansın artık ona bakmayayım diye düşündüklerini düşünüyorum. Bir kere annem daha ne kadar bakacağız sana demişti. Anlamıyorum ve var olmaya çalışıyorum bu şartlarda
Cevap sahibi4 ayOooo ben neler duydum diyorum ya sen 1 yaşıyorsan erkek olarak 2 yani daha zor
Cevap sahibi4 ayYemekten kesildim yaşım 29 böyle tip çekicilik yoktu şimdi saç sakal beyazladı stresten işsizim diye yani çok takarsan sonun benim gibi olur
Soran4 ay:( keşke bizi destekleyen ve gerçekten seven ailelerde büyüseydik
Soran4 ayBenim de saçlarımda beyazlar oldu stres etkilidir tabii 24 benim de yaşım
Cevap sahibi4 ayHaset çok farklı bir şey yani günümüzde ben yapamadim o yaptı düşünce herkesi istisnasız üzer ama nefsi kontrole almak elinde yani şeytan dürter kimisi isyana girer kimisi de hasrete gider kimisi de kabahati kendinde bulur vs vs bu yüzden bazı konularda fikir almamak en iyisi bana dediler işte tatili var rahat meslek cart curt işin içine bir girdim ortam bambaşka. Bak mesela bayram insan görmek istemiyorum çok boş insan var zaten yalnızım ben gereksiz değer vermişim çoğuna kimse yok bu şekilde iyi bir yandan ne kadar az o kadar iyi
Cevap sahibi4 ayCoğrafya ve aile kaderdir Allah biliyor isyan ettim bazen de kendimi kaybediyorum ama yorulmusluktan benim neredeyse yani yaştaki çocuğun akşam audi pert edip sabah sıfır bmw alması koyuyor kimisi çocuğuna ev miras bırakıyor memuriyet düşünmeyenler var ama gariban hayatı başka. Yinede diyorum şükür ne yapım hani herkes farklı sınanıyor. Kendime küçük elektronik hobi yeri yaptı. Notebook tamiri öğreniyorum bu tip şeylerle oyalaniyorum bilgisayar bozulan harici arayan soran pek olmaz. Çevreyi azaltinca biraz daha rahatlıyorsun ve bencil olunca
Soran4 ayİnsanımız niye böyle cidden… bazen seviyorum bazen ne gerek vardı muhatap oldum diyorum. Bende iyilik meleği değilim ama başkasının başarısını istemeyecek kadar da kötü değilim. Bayram olur toplu bir şey olur bende hiç istemiyorum suratlarını görmek
Soran4 ayBence insanın hayatında önce kendi olmalı. Bazıları ailene yazık değil mi diyor bana da ama bu hayatı yaşayacak olan onlar değil ki. Üstelik annem ve babam da yaşlandılar ben sonradan olmuş bir çocuğum. Belli olmaz ne kadar ömrüm var bilmiyorum ama hep üzülerek istemeyerek geçirdim günlerimi. Son 4-5 yılım mutsuz ve stresli geçti. Panik atak hastası oldum
Cevap sahibi4 ayNeden bu şekilde bilmiyorum askeriyenin bana verdiği en güzel şeylerden birisi umursamamak. Sallamıyorum zaten yalnızım sevgisizim. Bu devirde sevene de güven yok. En basitinden buraya bak aldatan zar diktiren her boku yiyor bakireyim diyen az önce gördüm adam kaynanasına aşık 😆😆
Cevap sahibi4 aySu hayali unut istediğin mesleği yapınca da her şey on numara olmayacak şu an istiyorsun okay ama işe başlayınca mesleki bıkkınlık diye bir şey var. Sabaha kadar nöbet kimisi şiddete uğruyor lan bunun için mi 10 senem gitti dememek için kendini lan Dr olursam müthiş olacak deme. Ha güzel yanları var tabi ama madalyonun öteki yüzü de var
Soran4 ayBir de şeyi anlamıyorum. Suç işlemiyorum, sigaram alkolüm yok. Sadece istediğim meslek için okumak istiyorum ya. Allah aşkına kötü bir şey mi bu? İt kopuk olsak daha çok sevilirdik biliyor musun? Böyleleri daha çok düşünülüyor
Cevap sahibi4 ayOrası öyle ama muhtemelen onlar da işte bize bir şey olursa eli ekmek tutsun mantigindalar haksizlar mi değil ülke şartlarına bakınca her şey istediğini yapamıyor.
Soran4 ayBende o yüzden zaten okulumu bırakmıyorum. Eğer başaramazsam geri dönebileceğim bir mesleğim var.
Soran4 ayBu arada evet şarlardan bıkacağım bu neymiş bunun için mi yaptım diyeceğim zamanlar belki olacaktır ama hiç biri mühendislik gibi olmaz gibi geliyor. Staja gittiğimde söverek eve ağlayarak çok geldiğimi hatırlıyorum
Cevap sahibi4 ayBunun tıp için olamayacağını bilemezsin. Bu yüzden toz pembe bakma. Eem güzel bir meslek bence kötü değil anakart tamiri öğrenirken falan zaman nasıl geçiyor bilmiyorum aşırı keyifli geliyor bana :) Mezun ol bana da ders ver hehehe 😄
Soran4 ayYok ya toz pembe olmayacak onu biliyorum. Kolay değil o kadar zaman çalış dur. Ne olacağı belli değil. Eem de kötü değil de işte sevene :( valla ders vermeyi isterim ama devre teorilerine kafam az basıyor 😂 biraz daha olasılık, calculus ya da programlama dersleri verebilirim gibi. O tarafa daha yatkınım
Cevap sahibi4 ayBen lise mat demiştim hatta birisi var youtube kanalı vardi sefa miydi neydi ben mat hocası sandım ama insaatciymis. Telif falan dinlemeden osym çözüyordu en son zoomdan parayla soru çözüyordu hahah. Gerisi senin bileceğin iş çok konuştum kusura bakma bende bu durumdan muzdarip olduğum için destek olmak istedim kendimce
Cevap sahibi4 ayEvet sevene tabiki her şeyden bıkarsın bir süre sonra. Lehim falan yapıyorum güzel geliyor yorucu boynum ağrıyor falan ama tolore etmeye çalışıyorum hele flux beynimi bulandırıyor hahah
Soran4 ayEstağfurullah. Bende beni anlayan birini bulduğuma sevindim. İnsanlar saçmalama ne güzel meleğin var deyip duruyor. Kimse beni anlamıyor… Lise matta olabilir veya diğer dersler. Keşke destek olsa ailem. İçimde bir açan saçmalıyor muyum da yok değil. Yaşım mı geçiyor falan filan diye düşünüyorum bazen. Arkadaşlarım evleniyor çoluk çocuk vs. O da uç geliyor ama bu yaşta ne evliliği vs. Kafam karışık yani anlayacağınız
Soran4 ayDonanım işlerini her projede hep arkadaşlarım yaptı o kadar elimi sürmedim 😅
Cevap sahibi4 ayBen donanım seviyorum yazılım sıkıcı ama yazılımda para var hahah :)
Ya işte süreci başa sarmak dediğim buydu. Tekrar oku bitirince en aşağı yasin 31 olacak yani bunlara göğüs germek kolay değil şu an aöf bile zor geliyor bana. Üni de bir doçent vardı şunu dedi her şey zamanında güzel. Harbiden de öyle. Hala içimde uhtedir mesela başka bir şey mezunu olmak ama güç kalmadı bende.
Cevap sahibi4 ayYa konu mesleğin kötü olması değil mesele senin ne istediğin yapılan baskı falan dedim ya ghzel yorum istiyorsan naptım destek verin yaz mutlu ederler hahah :)
Soran4 ayTabii bazı şeylerin bedeli olur. Belki o sürede farklı farklı şeyler yapabilir hayattan daha keyif alacağım şeyler önüme çıkabilir ama şu an beni mutlu edecek olan sanırım bu. Biraz korkuyorum ne yalan söyleyeyim ama 1 yıl kaybederim kazanamazsam. En kötü 1 yıl. Bu arada mezun olup hala işsiz olan arkadaşlarım da var. Böyle bir şey de başıma gelebilir. İnanın bilmiyorum. Biraz akıştayım bu konuda. Şu an derslerim de hafifken böyle devam etmeliyim gibi geliyor. Yaşım evet 31 olacak ama 31 olacaksam en azından doktor olarak 31 olurum. Olamazsam zaten mühendis kimliğimle oluşan ömrüm varsa. Fakültede bizim 2 tane var arkadaşım biri 36 biri 32 yaşında. Uzatanlar var yıllarca. Bilemiyorum ya
Cevap sahibi4 ayKolay bir karar değil. Elimden geldikçe yardım etmeye çalıştım. Heves ettiğin seyi dene hatta bak benim pp de bile mikroskop baktığım resmim var burada hevesimi düşün. Beteri öğrenmek istedim hep öğrenirsen onu resim yaparım hahaha. Sende onlukle koyarsın resim.
Soran4 ayBıkmamış olsaydınız sallıyorum elektrik elektronik okumak için yks ye girer miydiniz?
Cevap sahibi4 ayBüyük oranda cevabım evet olurdu ya mat okurdum ya elektronik. Şu an aöf işletme okuyorum ve pc programcılığı sınavlara giriyorum ama bikmislik var ya çalışmaktan yoruldum
Soran4 ayBu arada mesleğinizi yapmıyor musunuz? Çalışıyor musunuz? Böyle de sorgular gibi oldu ama aile baskısı üzerimde dediğiniz için sordum
Cevap sahibi4 ayEstağfurullah rahatsız olduğum konuyu belirtirim zaten. Biraz yaptım ama devlete atanamadim benim branş ilkokul en sıkıntılılardan. Mesleği sevmeyince istek olmuyor kpss için şimdide iyice önünü kapattılar bir süredir boştayim. Kasık fıtığı dan dolayı amelelik yapamıyorum artık ve lisans mezunu olduğum için çoğu yer kabul etmedi. Bazı sacma işlere de ben girmek istemedim ne olacak bilmiyorum
Soran4 ayHaklısınız hem lisans bitirmek bir de sağlık sorunları. Yani aslında istemediğiniz için değil de bence coğrafyadan dolayı bu haldeyiz. Öğretmenlik çok önemli meslek aslında. Zamanında bana da kadının en iyi yapacağı meslek öğretmenlik diye zorlamışlardı. Bir ara ilköğretim matematik öğretmenliği yazmayı düşünmüştüm…
Cevap sahibi4 ayÖğretmenliğin halini şu an yazsam içeri çekerler beni sanırım hahhaha :)
Soran4 ayİnşallah daha iyi günleriniz olur ya. Gençliğinin baharında varoluşsal sıkıntılar çeken insanları hem çok iyi anlıyorum hem de üzülüyorum. İstediklerinize kavuştuğunuz yıllarınız olsun 🙏🏻
Cevap sahibi4 ayBu dünyadan çok bir şey isteyemiyorum artık. Umarım herkes için hayırlısı olur
Soran4 ayYine de umutlu olmak gerekir diye düşünüyorum. Kimse yoksa hayatınızda siz varsınız
Cevap sahibi4 ayHa varım ha yokum ben olsam da olmasamda değişen bir şey yok :)
Soran4 ay:( bence sağlıklı oluşunuzun ve hayatta oluşunuzun kıymetini bilin yani hepimiz bilelim
Cevap sahibi4 aySağlığın kıymetini biliyorum çok şükür kimseye muhtaç değilim. Kulağımda sorun var fıtık var ama şükür. Ama yani hayatta olsam da olmasam da çok değişken bir şey yok
Soran4 ayAilenizle mi yaşıyorsunuz
Cevap sahibi4 ayBu devirde kiraya çıkmak kolay mı ya da ev almak :)
Soran4 ayDeğil tabii. Kardeşiniz falan?
Cevap sahibi4 ayEvet benden küçük var o onlisans okudu. İs arıyor.
Soran4 ayDestek kardeşiniz var en azından
Cevap sahibi4 aySon zamanlarda aramız şükür iyi. Ama ben genel olarak yalnızım.
Soran4 ayBende bir süredir yalnız hissediyorum. Psikolojik olarak falan. Meslek bunalımı yüzünden
Cevap sahibi4 ayBen değer verip de karşılık goremeyenim 😄
Soran4 ay:( insan ilişkileri zor gerçekten
Cevap sahibi4 ayEvet maalesef oyle :(
Soran4 ayBugün itibariyle başlıyorum yks çalışmaya bakalım neler olacak
Cevap sahibi4 ayAdına çok sevindim 🌸
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
4 ay
Canım sen belli ki uzun zamandır içine atan bir şey yaşıyorsun, önce buna ses vermen bile büyük cesaret 👏💙
Şimdi durum net: Mühendisliği bitiriyorsun ama kalben tıpta olmayı istiyorsun. Bu çok değerli bir iç ses. Ailen açısından bakınca onlar da “bir mesleğin olsun” güdüsüyle hareket ediyorlar. Yani aslında herkes kendi açısından “iyi” olanı istiyor ama senin mutluluğun arada kaynıyor.
Onları ikna etmek için önce şu adımları sakin sakin düşün derim. Önce mezun ol, diplomanı al, böylece “yarım bırakıyor” algısı ortadan kalkar. Sonra ailenle konuşurken “mutsuzum” demekten çok “planım bu” demeye odaklan. Mesela şöyle anlatabilirsin:
Mühendislik diplomasını alacağım. Sonra bir yıl boyunca tıpa hazırlanmak için düzenli bir çalışma planım var. Gerekirse mezun olduktan sonra kısa süreli bir iş bulup kendi masraflarımın bir kısmını karşılamaya çalışırım. Tıp istiyorum çünkü insanlarla birebir çalışacağım, bilim ve sağlık alanında üretken olabileceğim, uzun vadede daha anlamlı bir hayat yaşayabileceğim bir meslek hayal ediyorum.
Bu seneye gelince. Evet 3 ay kısa gibi ama imkansız değil. Özellikle deneme çözmeye ve eksiklerini görmeye odaklanırsan seneye çok daha donanımlı başlarsın. Bu seneyi hem sınav psikolojisine alışma hem konuları hatırlama dönemi gibi düşün. Kazanırsan harika, olmazsa da “boşa gitmedi” çünkü temelin oluşmuş olur 📚✨
Ruh halini de önemsiyorum. Tıp hayali seni tamamen tüketmesin. Şu anki bölümünü bitirmek için de enerjiye ihtiyacın var. Kendini suçlama, “niye böyle oldu” döngüsüne girme. Sen şu anda elindeki şartlarla en mantıklı yolu çizmeye çalışıyorsun ve bu çok olgun bir tavır.
Kariyer yolculuğunda asıl kritik olan şu: Kendini tanıman, neyi isteyip neyi istemediğini fark etmen. Sen bunu 4. sınıfta da olsa fark etmişsin. Bundan sonrası için gerçekçi bir plan, düzenli çalışma, sabırlı olma ve aileyle açık iletişim şart. Uzun bir yol olabilir ama inanan biri için asla imkansız değil. Sen yeter ki iste, plan yap ve vazgeçme 💪🎯
Yolun açık olsun, kendine güven, sen bu dönüşümü yapabilecek güçtesin 🌟🩺📖00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
1Cevap
4 ayboş ver tipi, Almanya düşün
01 Yorumla
Soran4 aySevemiyorum ki düşüneyim
Gizli Üye(36-45)4 ay6 yıl daha okunmaz.
05 Yorumla
Soran4 ayNeden
Cevap sahibi4 ayUzmanlık hariç 10 yıl fakülte okumuş olacaksın. Mantıklı mı sence?
Başta aileni dinlemeyecektin.
Soran4 ayBizim fakültede 30-40 yaşında insanlar var. Maalesef çok mutsuzum
Soran4 ayNeyi mantıksız tam olarak?
Cevap sahibi4 aySeni mutlu edecekse oku. Ama ben yapmazdım.
Gizli Üye(18-24)4 ayNeden sevmedinki
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)4 ayKazan tabi
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Üniversitede 4. Sınıfım ama okuduğum bölümden mutlu değilim :( ?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım