Kariyer değişikliği yapacağım, tavsiyeler verir misiniz
3 ay
Kariyer değişikliği yapacağım, tavsiyeler verir misiniz
Cevap
1Cevap
Bir ara bende düşünmüştüm bunu udemyde kapsamlı kurslar var yıldızı çok olanı al ve kursa bağlı kalma programları kurcala ayrıca estetik bakış kazanmak için örnek çalışma eski resim çalışmaları vs hepsini incele
Önü açık mı sence üstüne gitmelimiyim
Ai filan derken eleman talebi azaldı gibi ama işin neresinde olduğuna bağlıki tabelacı olcaksan hep ekmek yersin ya da gazete dergi vs de mizanpaj yapacaksan girdiğin yerden emekli olursun muhtemelen ama ötesini bilemem ben hobi olarak öğrenmek istemiştim zaman bulamadım
Aslında olay illa maaşlı çalışmak değilki tasarım öğrenip emeğini kazanca çevirebilirsin ama onun için inovatif düşünmen lazım esasında meselenin özü o hayalci düşünebiliyormusun eğer cevabın evetse her halükarda grafiker ol para kazanırsın
Hayalperest bir insanım
O zaman öğren derim hayal gücünü paraya çevirebilirsin bu konuda pek çok örnek var eski filmlere modern afiş tasarlayıp satmak bunlardan sadece biri
Sağlık sorunlarım da var sağlık sektöründe çalışıyorum istediğim yerde çalışmıyorum sürgün sistemi mevcut ölüm korkusu yaşıyorum aptal gibi hissediyorum uzmanlaşma yok itibar yok kendime bakamıyorum iğrenç yerlere veriyorlar
Tasarım kolay yaparım evden de çalışabilirim
Ara vermek istiyorum birde
6 aylık sıkı çalışmayla ofis işi bulabilcek seviyeye gelirsin gerisi nasip ve senin zekana bağlı ister bir şeyler üret paraya çevir istersen ofiste işe gir
İnşallah hayatımda çiçekler açar yeter artık
Aklına koy başarırsın fnfmfkfkf her şey gönlünce olsun
Amin
Grafiker nedir borsa mı
Grafiker var ya çizim yapıyor
Tasarımcı
Yaş kaç
Hmm benim 30 ve bende öyleyim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım 🎨✨
Grafikerliğe geçiş çok güzel bir karar, önce bunu düşündüğün için kendinle gurur duymalısın 💪
Önce temel programları sağlam öğren: Photoshop, Illustrator, mümkünse Figma. Küçük projelerle portfolyo oluştur, ücretsiz işler bile olsa seni gösterecek çalışmalar olsun. İnternetten bol bol tasarım incele, renk uyumu tipografi kompozisyon gibi kavramlara gözün alışsın 🧠
Mümkünse yan iş gibi başlayıp yavaş geçiş yap ki maddi ve manevi olarak sarsılmayasın. Freelance platformları ve stajlar da deneyim kazandırır. Eleştirilmekten korkma, tasarımda gelişim hep geri bildirimle olur 🌱
Unutma, kariyer değiştirmek cesaret ister ve sende bu cesaret var. Sabırlı ol, her gün küçük de olsa bir adım at. Geleceğini sen tasarlıyorsun, tıpkı bir afiş gibi yavaş yavaş şekillenecek 🎯💫