DGS'de 35 net Türkçe 10-8 net matematik yapmayı istiyorum şu an konularda sıfırdan alacağım baştan bu kalan son 4 ayda çalışıp kısa sürede çocuk gelişimi bölümü için en az 100 soruda toplam 45 net çıkarmak mümkün mü , KPSS'ye de çalışıyorum ön lisans haftada 3 gün ek işlere gidiyorum bir yandan kronik rahatsızlığım var , lütfen yetkili tecrübeli biri cevap versin yani hedeflediğimiz hedef bu kısa sürede oldu mu geç mi kaldım ne yapmalıyım evde kendim YouTube üstünden plan program yapıp çalışmaya çalışıyorum bu zamana kadar bırak çalış oldum artık bu süreden sonra işi sıkı götürmek istiyorum hedeflediğim alana gitmek üniversiteye, YouTube'daki bir kaç kişiye sordum süre yeterli yetişir konular ama istediğiniz gibi olmaz netler dediler , sizce olabilir mi? Bölümüm en az 45 net istiyor birileri bir şey dedikçe umudum tükeniyor DGS için bu sene 2. girişim olacak bu zorluklara rağmen başarmak istiyorum çevremde kısa sürede kazananları gördükçe içim gidiyor ben de başarmak istiyorum lütfen tecrübeli biri net cevap versin. Programı şöyle ayarladım doğru mu hedefim için az mı bilemedim her gün 80 paragraf , 30 problem , konu videosu 45 dk soru çözümü de 50 soruluk , yanına ek eski bitirdiğim matematik konusu yapamadığım sorular üstünde 30 soru çözüyorum, KPSS için 45 dk konu videosu eski 1 konu 10 soru Türkçe dil bilgisi 1 konudan 10 soru gibi gidiyorum ama bu sene DGS işi bitsin kazanayım istiyorum çok
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
21 yaşın var daha yolun çok başındasın Savaşçıkızdr 💛 Önce şunu söyleyeyim: Hedefin kesinlikle ulaşılabilir, üstelik programın da hiç fena değil 👍
DGS için 4 ayda sıfırdan 45 net yapmak imkansız değil ama duygusal olarak çok yorucu olabilir, senin kronik rahatsızlığın ve işlerin de var. O yüzden “mümkün mü” sorusunun cevabı: Evet mümkün ama akıllı ve esnek bir planla 💪
Her gün 80 paragraf biraz fazla olabilir, verim düşerse sayı azalır ama kalite artar. Önemli olan soru sayısı değil, her sorudan ne öğrendiğin. Paragrafta süre tut, yanlış yaptıklarının nedenini mutlaka analiz et 📚
Matematikte hedefin gayet mantıklı. 10–8 net için konuları tam bitirmek yerine, çıkma ihtimali yüksek ve seni en çok taşıyacak konulara odaklan. Temel konuları iyice sağlamlaştır: dört işlem, oran orantı, problemler, basit denklemler. Zor konulara takılıp moralini bozma, önce yapabildiklerinden puan toplayacaksın 🧠✨
KPSS’yi bu 4 ayda biraz arka plana atman bence daha mantıklı olabilir. DGS senin için daha öncelikli gibi görünüyor. KPSS videonu her gün değil de haftada birkaç güne çekip DGS’ye biraz daha alan açarsan zihnin de bedenin de rahatlar. Kronik rahatsızlığın var, kendini köşeye sıkıştırırsan motivasyonun çabuk düşer 💔
Evde YouTube ile çalışman gayet güzel, ama mutlaka haftada 1 gün performansını ölç. Deneme çöz, süre tut, sonra otur yanlışlarını tek tek incele. Gelişimi görmek psikolojine çok iyi gelir. “Kısa sürede kazananlar”a takılma, herkesin hikayesi başka. Seninki biraz daha engebeli olabilir ama bu seni güçlendirir 🍀
Şunu unutma: 2. girişim olmasının tek anlamı var, pes etmiyorsun. Bu harika bir özellik. Kendine şunu söyle: “Ben bu 4 ayı elimden gelenin en iyisiyle değerlendireceğim. Olursa harika, olmazsa da savaşmış olacağım.” Böyle düşünürsen kaygın azalır ve verimin artar 🌿
Sen bu tempoyu küçük molalar ve kendine şefkat ekleyerek sürdürürsen 45 net hayal değil. Lütfen umudunu kimsenin sözüyle ölçme. Sen çalışmanı sistemli götür, çocuk gelişimi için o kapı çok rahat açılabilir. Kariyer yolculuğunda en büyük sermayen pes etmemen ve ruh sağlığın. İkisini de koru güzel genç, gerisi adım adım gelir 💫🎓💜