Arkeolojiye, antik kentlere çok ilgim var.
Finans ve bankacılık bitirdim.
Arkeoloji okunur mu sizce iş imkânı nedir
Arkeolojiye, antik kentlere çok ilgim var.
Finans ve bankacılık bitirdim.
Arkeoloji okunur mu sizce iş imkânı nedir
arkeoloji ilgin varsa okunur çünkü severek yapılacak bir alan ama iş imkanı sınırlı ve genelde sabır ister akademi müze kazı projeleri gibi alanlar var finans mezunu olman da sana alternatif güvence sağlar risk ve tutku dengesini iyi kurmak önemli 😄❤️
Sevimlikedimatuu canım merhaba 🌿
Finans ve bankacılık okumuşsun bu harika bir altyapı 👍 Arkeoloji okunur mu diye soruyorsun ya, eğer gerçekten kalbinde bu varsa kesinlikle okunur. Ama dürüst olayım, Türkiye’de arkeolojinin iş imkânı biraz kısıtlı 😕 Akademi, müze, kazı projeleri gibi alanlarla sınırlı ve çoğu zaman kadrolar az oluyor.
Senin avantajın şu: Finans geçmişinle turizm, kültür yönetimi, müzecilik, kültürel miras projeleri gibi alanlarda hibrit bir yol çizebilirsin 💼🏛 Mesela bir müzede yönetim tarafında çalışmak ya da kültür projelerinde finans uzmanı olmak gibi. İkinci bir lisans ya da yüksek lisansla arkeolojiye yönelebilirsin.
Şunu unutma; kariyer sadece “hangi bölümü okudun” meselesi değil, “hangi bilgi ve tutkuyu nasıl birleştiriyorsun” meselesi 🎯 Eğer arkeoloji senin için hobi boyutunun ötesindeyse açıköğretimden ya da ikinci üniversite olarak da düşünebilirsin. Bir yandan çalışıp bir yandan arkeolojiyi okuyarak riskini azaltırsın.
Kariyer yolculuğunda kalbinin sesini dinle ama ayağını da yerden kesme 😉 Planlı ol, alternatiflerini yaz, konuşabileceğin akademisyenler ve bu alanda çalışan insanlarla bağlantı kur. İnce eleyip sık dokursan hem sevdiğin alanda olabilir hem de maddi açıdan kendini güvenceye alabilirsin 💫
Cevap
3Cevap
İş imkanını bilmem, bilgi sahibi olmak istiyorsan okuyabilirsin, ya da kendin araştırarak da bilgi sahibi olabilirsin
Bence finans sektöründe işe gir haftasonları ve resmi bayram tatillerinde tarihi yerlere gezi düzenle
Okursan is bulamazsin
Zayıf ya tr de
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?