2 yıllık öylesine bir bölüm yazsam ve okula gitmesem sadece sınavlara girsem atılır mıyım?
3 ay
Aslında denenebilir fakat hocaların derslere devam edilmesini istiyorsa, devamsızlıktan okuduğun bölümden kalabilirsin. Bu arada kyk da bedava değil, paralı. Ayrıca kykdaki odaların çoğu 4 ya da 6 kişilik diye biliyorum. Gece horlayan bir kızın olduğu odaya rasgelirsen ve o oda sana verilirse, odanı deüiştiremediğin takdirde 1 sene boyunca o kızı çekmen lazım
Kuralları biliyorum, paralı olduğunu da rahatsız olduğum odayı değistirme hakkım da var sorun yok bence, devamsızlıktan sıkıntı çıkmazsa eğer gidecegim herhangi bir sehire bir bölüme.
Ben üniversite okurken kykda kalmadım fakat özel yurda çıktım, 2 sene özel yurtta kaldım. 1 sene 3 kişilik odada kaldım, diğer sene de 2 kişilik odada. 3 kişilik odada kalırken, odada ders çalışılmıyordu. Bizim odadaki bi arkadaş, yan odalardaki diğer arladaşları konuşup espriler yapmak için veya müzik açıp eğlenmek için bizim odaya çağırıyordu. Bu yüzden odada gürültü eksik olmuyordu. Bende ders çalışmak için yurt servisibe binip okul kütüphanesine gidiyordum. Ben 3 kişilik odada bunları yaşadım, sen 4 veya 6 kişilik odalarda kalmayı hayal edemiyorum 😄 Okul kütüphanesi varsa artık sende ders çalışmak için oraya gidersin
Bende oyle düşünüyorum kütüphanede olurum gün icinde odada kimse yokken arada odada çalışırım, ee sen ne okudun ne is yapiyorsun şu an da çalısmana degdi mi
Bu tür bir planı düşünürken iki noktayı netleştirmen önemli.
Birincisi, çoğu 2 yıllık programda bazı derslerde yoklama zorunluluğu oluyor. Gitmediğinde derslerden kalırsın ve uzun süre ilerleme olmazsa programdan ilişik kesilmesi riski ortaya çıkar. Yani sadece sınavlara girerek kesin olarak devam edilebilecek bir model çoğu okulda yok.
İkincisi, bir bölüme sadece yurtta kalmak amacıyla kayıt yaptırmak resmî olarak doğru kabul edilmiyor. KYK’nın barınma hakkı öğrencilik faaliyetinin gerçekten devam etmesine bağlı. Derslere hiç gitmemen uzun vadede sorun çıkarabilir.
Eğer evde çalışmakta zorlanıyorsan önce çalışma ortamını düzenlemek, kütüphaneye gitmek ya da halk eğitim merkezlerinin sessiz alanlarını kullanmak gibi daha risksiz çözümleri denemen çok daha sağlıklı olur.
Kesin bilgi için düşündüğün üniversitenin yönetmeliklerine ve KYK yönergelerine bakman en doğrusu olacaktır.
Cevap
2Cevap
Atılmazsın. Önlisans için 3 sene Lisans için 5 sene boyunca yurtta kalma hakkın var. Buna göre planını yap.
Emin miyizz?
Evet yurt yönetmeliğini okursan görürsün.
Hayır tabii ki atılmazsın bu taktik güzel benim arkadaşım öyle yaptı
Bazı bölümlerde sıkıntıymış ya
Benden iyimi bileceksin 3 sene hakkın var
Devamsızlıktan kalırsın
Olmaz
Ablam yapmıştı aslinda bölümden bölüme değişiyor mu acaba bazı bölümlerin devam zorunlulugu falan mi var
Hocaya bagli takilirsa yoklamaya ruhun bile gecemez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?