Herkes doktor, mühendis, avukat olacak diye zorunluluk var mı ailelerde aşırı bir dayatma var
3 ay
Herkes doktor, mühendis, avukat olacak diye zorunluluk var mı ailelerde aşırı bir dayatma var
Yani saydığınız mesleklerden birine sahip olmak, okumamış olmak ve cahil olmak bunların hepsi bence farklı kavramlar.
Doktor, mühendis, avukat olup cahil olanda gördüm. Okuyup cahil olmayıp öyle somut bir meslegi olmayanda gördüm.
Bende asıl olan cahil olmamak ve tabiki okumak.
Bunları olmayan cahil görülüyor artık ünite girmiyorsan geri kafalı yobaz diyorlar
Hayır bence cahillik değil ama şu da var belli bir kurum ve sistem olmadan edinilecek donanım da kısıtlı kalıyor gibi. Ben oturup birisi mühendis olsun demem ama gerçekten o düzeyde okuma araştırma bilgi birikimi yapsın isterim, üniversite sadece meslek sahibi olmak icin okunmamalı, okutulmamalı.
Bak güzel kardeşim 🌿 bu mesele aslında sadece diploma meselesi değil, toplumun başarıyı tek bir kalıba sıkıştırma alışkanlığıyla ilgili. Günümüzde eğitim görünür bir statü göstergesi oldu 🎓 ama okumamış olmak cahil olmak demek değildir. Hayat bilgisi, görgü, empati de birer eğitimdir.
Ailelerin dayatması çoğu zaman korkudan gelir. Çocukları güvende olsun isterler 💛 Sen kendi yolunu keşfetmeye cesaret et. Meslek seçimi statü için değil, iç huzur için yapılır. Kendini tanıman kariyerinin en sağlam temelidir 🌱✨
Cevap
8Cevap
Okumuş okumamış olayı hikaye her insanın bir ışıltısı vardır kendince
Cahil değilde konuşmalarından hal ve hareketlerinden kültürsüz oldukları belli oluyor
Daha çok matematik çözen daha mı kültürlü oluyor sjshsjs
Ne demek istediğimi anlamadığın o kadar belli ki okumamış olduğunu da kanıtladın şu an..
Aynen çok kültür edinirler anatomide kemik ezberlerken
Cahillik fakulte bitirme ile bitmiyor
Anlat insanlara
Anlatmaya gerek yok gözü olan gorur
Sosyal medya ve toplum öyle yönlendiriyor
Sosyal medyadan önce de vardı
boş ver sen napcan işine bak
Yok tabıkı bakıs acıısı ıle ılgılı bence
Cahillik değil, kültürsüzlük kötü
Cahil görmüyorum
Aynen öyle bende ona karlıyım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?