Max 15 bin maaş sigorta bile yok yani iş yok aylardır işsizim bir şey alamıyorum edemiyorum anlamıyorum ne olacak böyle
3 ay
Cevap
4Cevap
Van gibi bir yerde ztn iş bulman imkansiz eğer mesleğin falan yoksa eğer lise mezunu isen ve boyun 162den uzunsa sana tavsiyem güvenlik sertifikası al güvenlik ol
170 boyundayim güvenlikçi olsam nerde çalışacam ki zaten önüne gelen güvenlik kursuna gidiyorum
Gidiyor
Yani ülkede o kadar vasıfsız insan varki hepsi güvenlikçi oluyor bur yer bulmasida zor napcaz bilmiyorum bende senjn gibiyim
Ya gelişmemiş Anladın mı canım yani bir iş ilanlarına bakıyorsun barista garson ve temizlikçiden başka hiçbir tane iş yok ben kendimi nerede geliştirebilirim ki o da verdikleri maaş hiç sıfır sigorta da sen zaten yok
Valla canım çok haklısın garson oldum günde 12 saat ve verdikleri para günlük 600 TL napim ben o parayı yahu benim belim ayaklarım gittikten sonra. ülkenin halii ortada canım kendi ayaklarımın üstünde duriyim diyorum ama daha iş bile bulamıyorum
O parayı kesinlikle sağlığından olmaya değmez bu arada Mesela ben de gidiyorum misal bir mobilyacı yerine satış danışmanlığı olarak adam böyle bakıyor bana hani biraz görünüş olarak galiba egolu göründüğüm için almıyorlar Konuşmam çok düzgün insanlarla iletişimim çok düzgün E buna da bakıyorlar almıyorlar e siz ne istiyorsunuz anlamıyorum ki tecrübe istiyorlar Ya bunun tecrübesimu olur yani bir insanda kapasite olsa zaten yapar bunu tecrübeyle alakası yok
Ya bide tecrübeli arıyoruz diyor yahu bı işe al alda öğrenim sonrada tecrübem otomatikmen olur ztn sonra diyorlar ki kızlar koca parası yiyor
He dediğin gibi garsonluk cidden değmez canım
Ya bir insanda şans olacak biliyor musun Emin ol başvuru yapmadığım hiçbir yer kalmadı Belki de çoğu insandan daha iyi işler başarabiliriz ama tecrübeyi öne şart koyduktan sonra istersen Zeki ol istersen kapasiteli ol hiç umurlarında bile değil yani
Cidden canım bende bayadir evdeyim insanın canı sıkılıyor birde daha yeni liseden mezun oldum üniversiteye de gitmek istemiyorum açıkçası 19 yaşındayım koca bı hiçlik var resmen aile desen ztn Fas fakir. Ne yapcam bilmiyoruz
Ah gülüm ya sen daha 19sun ben 27 yaşındayım şimdi ikimizin psikolojik olarak daha çok farklı düşündüğü şeyler vardır ama işsizliğin aynı bir şeyi var üzüntüsü var hani ben Bu yaşımda iş bulamıyorsam bile birini bulup evlenebilirdim ama o da yok onu da bulamıyorum hem aşk hem iş olarak bayağı bir boşluktayım bu aralar
Bence direkt lise KPSS den memur olmak daha mantıklı ikiniz için de
Allah yardımcımız olsun ablacım inşallah ❤️🩹🫶 yinede doğru kişi ile evlenmek en hayırlısı olacaktır acele işe şeytan karışır nede olsa 😊
Sınav taaa Eylülde o zamana kdr boş bu kalalım atacağımiz ne malum arkadaşm 70 üzeri aldi gitmedi yani
Teşekkür ederim balım inşallah ne diyeyim sabır ve dua sende umarım istediğin yere gelirsin
5 ay var sınava bende gireceğim ama bekleyemem o kadar. Arkadaşlarım ile dışarı çıkmak için param dahi yok
Gerçekten ülkede iş sorunu çok var hele Doğu tarafında çok çok zor
Daha doğuya git Çin'e git orada iş çok
Dalga geçilecek mesele değil inşallah işsiz kalırsın batarsin
😱 beddua etme ama
Insalllaahhhhh
Meslegın yoksa cok zor
Batıya göç et
Kolaydı zaten kız başıma göç etmek
Sende haklısın milletin kızı dubaiye göç ediyor biz yerimizde sayıyoruz
Asla değil
Evli misiniz?
Yok
Ha pardon oyle bir dertt yandiniz ki derdim var diue uzuldum
Yok ama bir şey istesem alamıyorum edemiyorum birikimim yok Akşama kadar evin içinde üzülüyorum sıkılıyorum yani
Konusmak ister misin?
İstemiyorum sağ olun
Hangi il
Van
Yaş kaç markete başvur
Bence üniversiteye git sürünme öyle işlerde meslek öğren
Market istemiyorum yorucu
27 yaşından sonra üniversiteye mi gideceğim gerçekten insanlar atanma sorunları yaşıyorken Ben 30-31 yaşında üniversiteyi bitirip bundan sonra bir de atama derdine mi düşeceğim e o zamana kadar benim paramı kim karşılayacak nasıl kazanç sağlayacağım
Yaşınız 27 mi
En güzeli helalinden evlilik bence
Evt.
Birini bulmak çok kolay değil Kesinlikle değil
Ben de öyle kriterlerim aşırı yüksek bide ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım kardeşim seni o kadar iyi anlıyorum ki 💔 İşsizlik insanın hem cebini hem moralini yoruyor. Doğu bölgelerinde sektör çeşitliliği az olabiliyor bu da maaşları ve imkanları kısıtlıyor. Bu senin yetersiz olduğun anlamına gelmez 🌿 Belki uzaktan çalışma fırsatlarına yönelmek, online beceriler kazanmak sana yeni kapılar açabilir. Umudunu kaybetme. Kendine yatırım yaptığın her gün geleceğine atılmış bir adımdır 🚀 Sen pes etmezsen mutlaka bir yol açılır.