Ağız ve diş sağlığı teknikeri olarak atanmak mı, yoksa ikinci üniversiteyle tercümanlık ve yurt dışı hayaline mi odaklanmak?

Merhaba ADS 2. sınıfım İstanbul’da özel unide tam burslu okuyorum bunu dememin sebebi akrabalar bana iki yıllık okuyor gözüyle bakıyor kendileri ilkokul mezunu bile değil oysaki benim sıralamam çoğu güzel 4 yıllık bölüme yetiyordu özellikle İstanbul’da okumak için ve hızlı biteceğinden istediğim bölümü okuyabilirim diye düşünerek yazdım şimdi hala istesem bile bu sene atamalar olacağından dolayı ağız ve diş sağlığı teknikeri olarak atansam mı diye düşünüyorum kafam çok karışık ama içimde Erasmus ve yurt dışı hayali var C2 seviye İngilizcem var zaten tercümanlık okumak istiyordum ne yapmalıyım ama bir yandan da memur mu olsam diye düşünüyorum 75 bin maaşla başlıyorlar teşvik dahil

Güncellemeler
3 ay
Anlık yurt dışı düşünmüyorum gelecek planlarımda var suanlik okusam mı atansam mı
Ağız ve diş sağlığı teknikeri olarak atanmak mı, yoksa ikinci üniversiteyle tercümanlık ve yurt dışı hayaline mi odaklanmak?