Ben kendi yaşıtımdan aldım. Ortaokulda öğretmen herkes bir konu anlatacak diye ödev vermişti. Bir arkadaşımız Romen rakamlarını anlatmıştı ve çok akılda kalıcı şekilde anlamıştık hepimiz. Demek ki bir eğitimci ruhu varmış kızda..
3 ay
Ben kendi yaşıtımdan aldım. Ortaokulda öğretmen herkes bir konu anlatacak diye ödev vermişti. Bir arkadaşımız Romen rakamlarını anlatmıştı ve çok akılda kalıcı şekilde anlamıştık hepimiz. Demek ki bir eğitimci ruhu varmış kızda..
Üniversitede hazırlık sınıfındayken sunum yapıyordu her hafta bir öğrenci. Herkes istediği konuda sunum yapıyordu. Sunum haftası geldiğinde bizim sınıfta olan bir kız ingilizce mülteci kampları ile alakalı sunum yapmıştı. Bende onun yaptığı bu sunumdan sonra dünyadaki bütün mülteci kamplarını araştırmıştım. Bir ara kafaya taktım yardım kuruluşlarına mail atmıştım. Aradan zaman geçti gün geldi sınav zamanına 4 aşamadan oluşuyordu sınav yazılı sınavda ne sormuşlardı biliyor musun mültecilerin durumları ile alakalı yaşam koşullarını anlatan makale yazın diye. O kızın o sunumu farkındalık yaratmıştı bende. Araştırmıştım ve hayatımdaki en kolay sınav olmuştu. Hazırlıktan o kız sayesinde geçtim desem yeridir 😄
Yardım kuruluşlarına ne yazdın ki? Hahs çok iyi geçmişsin 😂
Yabancı yardım kuruluşlarına yazıyordum genelde birleşmiş millet kızılhaç bizim ülkemizden kızılaya ihh önüme gelen yardım kuruluşuna mail attım hatta bm beni İstanbul şişlideki bir konferansına davet etti orada bana bir tane rozet verdiler
Ya benim böyle hikayelerim çoktur anlatsam roman olur harbiden üniversitede öğrenciyken çok aktiftim
Ne yazdın ki rozet verdiler
Ya oradaki eksiklikler ile alaklı yazı yazmıştım ingilizce oradaki halkın suya erişimi gıda problemlerinin yetersizliği çocukların elbiseye erişimini ben o kampta kalan yani büyüyen bir gençle tanıştım o dönem onunla yaptığımız konuşmaları vs yazıya döküp ilettim
Onlar zaten bilmiyor mu peki bunları
Hayır bazı kamplar onlara bağlı değilmiş mesela bir kamp kuruluyor ya ilk kuruluşında destek oluyorlarmış daha sonrasında kimse devamlı yardımda bulunmuyorlarmış özellikle afrikadaki kamplar mesela bangladeşteki kamplar dünyadaki en kötü kamplarmış
Hadi ya saçma değil mi sonrasında yardımın devam etmemesi.. bir anlamı olmaz ki o zaman
Peki demediler mi sen nereden biliyorsun gittin mi oraları gördün mü
Ya o zamanlar kafaya koymuştum ürdündeki zatari kampına gidicektim ama işte öğrencilik pasaport parasızlık vs. Benim bahsettiğim 2011/2012 dönemleri şuanda güncel durum nedir bilmiyorum. Kamplarda kalan halk gidip şehri çalışıyormuş akşam tekrardan kampa geliyormuş birçoğu düzgün şekilde yardım verilmiyormuş örneğin kampta diyelim 10.000 kişi kalıyor sadece 1000 kişilik gıda ya da malzeme geliyor
Kadınlar sağlıktan faydalanamıyor çok basit hastalıklardan ölen çocuklar var bir de çok çocuk var yani hane başına on çocuk falan düşüyormuş
Doğum kontrolü yapılması lazım
Ya işte bu gibi şeyler kadınlara en azından muayne yapıp doğum kontrolü takabilirler sadece o değilki taciz ve tecavüz çok fazla 12/13 yaşlarında çocukları evlendiriyorlar
Scorpiongirl429 merhaba 🌿 Senin anlattığın anı çok kıymetli. Bazen en iyi dersi gerçekten sıra arkadaşından alırsın 😊 Benim için de üniversitede bir hocamın “soru sormaktan korkmayın” dediği dersti. Bilginin ezber değil merak işi olduğunu o gün anladım. Senin arkadaşın gibi anlatabilmek büyük yetenek 🎓 İçindeki o öğretme isteğini fark ettiğinde üzerine git. Hayatta en güçlü tarafın çoğu zaman çocukluk izlerinde saklıdır 🌟
Cevap
5Cevap
Organik kimya. Hocamız iyi öğretmişti. Canım sıkıldıkça bulmaca niyetine organik kimya cozerdim
senin ona olan yaklaşımın da etkili
Bireysel ders değildi. Tahtaya çıktı anlattı 😂
Ben de onu diyorum
Okulda her şeyin öğretilmemesi olabilir aldığım en iyi ders 😅
Biyoloji
Matematik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?