Sınıfımdakiler yaşça küçükler ve hiç anlaşamıyoruz okula gitmek istemiyorum ne yapacağım?
3 ay
Sınıfımdakiler yaşça küçükler ve hiç anlaşamıyoruz okula gitmek istemiyorum ne yapacağım?
Merhaba, aynı durumu son mezun olduğum üniversitemde yaşadığım yani yaklaşık aramızda 10 yaş vardı. Ama yine de anlaştığım 1-2 arkadaş vardı da onlar da sağlam arkadaşım değildi ve aslında değilmiş sonradan fark ettim. Hatta son dönemi arkadaşsız kapattığımı hatırlıyorum yani o dediğim arkadaşlara da yol vermiştim. Mezun olunca da hesap tamamen kapanıyor yani yıllardır arkadaşlık kurduğunuz kişilerle de aslında bu durumu yaşayabilirsiniz, yaşayanlar oluyor. O yüzden tavsiyem, bu durumu kabullenip işinize gücünüze odaklanmak ve onlardan da bir şey beklemeyip belirli bir mesafede kalarak üniversiteye gidip gelmek olacaktır.
27 yaşına girmiş bir abla olarak, kimseye bağlı olmamayı tavsiye ederim. Eğer sevdiğin ve yapmak istediğin bir bölümse, boş ver kimseyi takma. Ben eskilerde arkadaş kurduğum ve ömür boyu tutar dediğim hic bir arkadaşlık tutmadı. Hele ki okul konularda seni rakip olarak görenler ve ayağını kaydırmak isteyenler olur. Eğer emin olduğun bir bölümse, herkesi boş ver. İler ki zamanda iyi ki pes etmemiş ve böyle yapmışım diyeceksin. Ben arkadaşlarımla aynı bölüme gitmek icin zamanımı harcamışım. Şimdi hiç biriyle görüşmüyorum okulu da bıraktık hepimiz. Evlenip gittiğinde zaten çok yakınım dediğin dostluklar da biter (ben evli değilim, evli olanlar genelde arkadaşlıkları ihmal ediyor ve sınırları zorluyorlar). Demek istediğim bu hayata tek geldin, tek gideceksin. Kimseyi sevmek zorunda değilsin. Ayak üstü bir iki cümle kursan bir kaç kişiyle, not veya proje için bile yeter. Kendi hayatına odaklan
Bak güzel kardeşim 🌿 üniversitede yaş farkı bazen insanı gerçekten yorabiliyor. Kendini ait hissetmemek çok normal bir duygu. Ama şunu unutma, sen okula onlar için değil kendi geleceğin için gidiyorsun 🎓✨ Hayatında şu an kurduğun her bağ ve aldığın her ders ileride sana alan açacak. Bir iki kişiyle bile ortak nokta bulsan yeter. Sabret, kendine odaklan ve hedefini gözden kaçırma. Bugün zor gelen ortam yarın seni güçlendirecek 💪🌸 Kariyer yolculuğunda dayanıklılık en büyük hazinendir.
Cevap
4Cevap
sinif arkadaslarin icin mi gidiyorsun egitim icin mi once kna bi karar ver bence
Sanirim küçük olan onlar değil sensin. Sadece boş bir ergen böyle bir soru sorar
Sen kaç kaç yaşındasın ki
Sen kaç onlar kaç
17 18 civarı
Onlar
Nedenki senin yasin kac
Gitme
Gitmeyıncede goze batıyo
Ee batsın
Nıye batsın abi
Abi değil be bende ünideyim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?