Hangi mağazaya gitsek yüzler asık. Marketlerdeki insanlar mutsuz. Otobüse binsek şoför yüzümüze bakmıyor. Eve usta gelse sürekli ofluyor. Sanki pandemiden sonra hiçbir şey eskisi gibi değil.
Arkadaşlar artık sanki kimse çalışmak istemiyor gibi değil mi?
Bunu düşünen tek ben değil misim şükür yani mağazalara bakıyorum bazen bomboş Birtane takici dükkanına gidiyorum çalışanlar beni görünce çok seviniyor o derece bazıları musterisizlikten kafayi yiyo bazılarıda müşteriden kafayi yiyor ama genel olarak bir mutsuzluk var mutlu mutlu dışarı işimi halletmeye çıkıyorum ama herkes Nemrut suratiyla ciktigimq bin pişman ediyor sanki herkes çok kötü kalbi varmış gibi izlenim veriyor yani ulke iyicene geriye gidiyor en cok bunu insanların saygısız kaba olmasından anladım kimsenin kimseye tahammülüm yok kız olmama rağmen birsuru amcalarla kavga etmek zorunda kaldim şoförleri bakın hep kavga ediyorlar çoğunlukla ve sürekli gergin stresli ortam tüm günümü berbat ediyor ben dışarıya hava almaya çıkıyorum ama karşıdakinin mutsuz huzursuz ruhu baya yansıyor kesinlikle
Gülecek hali kalmamıştır. Market çalışanlarının ne koşulda çalıştığını biliyoruz.. bir de başlarında duran yetkili (o da kasiyer) tüm stresini astlarindan çıkarabiliyor.. kurumsal olmadığı için inanılmaz saygısız davranışlar olabiliyor. Sonra ödeyeceğin 2000 TL doğalgaz faturasını düşününce nereye gülüyorsun...
Elimden gelen tek şey her gün halini ve hatrını sormak sadece kasiyer değil ki bir çok yerde bu şekilde sadece sohbet ettirerek bir nebze günlerine pozitif olmaya çalışıyorum
Bana anlamsız geliyor o tür sohbetler. Çağrı merkezinde çalışırken konuşmaktan boğazım ağrıyorken müşteriler bir de nasılsın falan diyorlardı. Sen de kasada nasılsın falan deyince senin arkanda bekleyen kuyruğu düşünüyorlardır eminim. Belki de bir müşterinin çaktırmadan çantaya bir şey atmasından endişe ediyorlardır. Hem müşteriyi alıp hem de onu gözetmek dikkatli olmak zorunda. Psra üstünü doğru vermek zorunda. Lafa tutmandan hoslanmiyordur bence. Beni gerçekten onemsemeyen bir insanın nasılsın demesi inan ki hiç anlam ifade etmiyor. Goruntuluydu benim bir de gülümseyip geçiyordum. Yöneticiler falan cevap vermiyorum diye beni eleştiriyordu. Empati yapmıyorsun diyorlardı. Sanki yapabilsem yapmaz miyim 😂 ben de o benimle empati kursun demiştim 😂😂 bir de bu tür çalışanlara falan çok nazik davranan nasılsın falan diye soran insanlar bana gereksiz hava kasıyor gibi geliyor 🤣
Bu senin düşüncen tabi her insan farklıdır. Sen fazla samimiyet sevmiyorsundur belkide. Ben zaten kadınlara rahatsız olmasın diye bir şey sormuyorum sohbet etmiyorum. Genelde erkeklerle denk geldikçe ortamın durumuna göre nasılsın kardeşim yoğun musunuz diyorum. Çağrı merkezleri aradığında ki biliyorsun sürekli arıyorlar diye şikayet etmiştim sana inan kalpleri kırılmasın diye üzerilerine telefonu kapatmıyorum çok nazik şekilde vedalaşıyorum. Kimsenin kimseye gününü haram etmeye hakkı yok. Yapacağımız ufak bir iyilik kelebek dalgası gibi herkesi olumlu etkileyebilir
Yüzüne kapatmaman güzel bir şey. Yüzüne kapatınca arkandan hayır duası aldığına emin olabilirsin 😂 ama kredi cekmeyeceksen de boşuna yorulmuş oluyor arayan kişi. Ben bazen şu an müsait değilim diyip kapatıyorum direk. Çünkü zamanım da kıymetli.. pazarlama izinleri kapalı zaten her yerin. Evet fazla yüzeysel ve içi boş samimiyet sevmem, samimiyetsizlik gibi geliyor bu.
Kendi şahsına münhasır bir kadınsın fark ettim 😄 Samimiyet sevmiyorsun ama bir noktada dikenleri çok göstermemek gerekmez mi tavsiyem tabikide bu. Çünkü aşkın sevginin veya hayatının kararının nereden geleceği belli olmaz
Mutsuzluğun sebebi bu değil. Mutsuzluğumuzun sebebi bu toplumun çürümüşlüğünden, kazandığımız paranın çöp olmasından, sosyal haklarımızın elimizden alınmasından, berbat bir partinin yıllarca bizi sömürmesinden ve bunu göremeyen milyonlarca besi hayvanı kılıklı varlığın yarattığı boğuculuktan.
Bak güzel kardeşim, hissettiğin şey sadece senin gözlemin değil 🌿 Pandemi sonrası insanlar tükenmişlik yaşıyor. Ekonomik kaygılar, gelecek belirsizliği, yalnızlaşma derken yüzlere yansıyan bir yorgunluk var 😔 İnsan çalışmak istemiyor değil aslında, değer görmek ve umut hissetmek istiyor.
Ama şunu unutma, sen kendi enerjini koruyabilirsin ✨ Gittiğin yere küçük bir gülümseme bırakmak bile dönüşüm başlatır. Kendi kariyer yolculuğunda motivasyonunu dış koşullara bağlama, iç pusulan hep daha güçlü olsun 📚🚀
3 kuruş para veriyonuz bir gelecek mi varda ne çalışcam evde otur ondan iyi çalışanda zaten mecbur kaldığı için ihtiyaç odaklı çalışıyor birde adamın yüzünde güller mi açsınn istiyorlar ki gece gündüz çalış ama somut bir karşılık elde edeme evlilik olsun araba ev bunlara ulaşama sadece çalış ve şükür et hadi oradannn
Ayndn öyle , çalışıyorlar ama sosyal hayatlarıni aktivite edecek bütçe yok hep bir hayat telaşı ve bütçe kontrolü yapmak zorundalar hepimiz öyleyiz bugün düşün ki kiralar asgari ücretten daha yüksek seviyede eee adam nasıl şevkle çalışsın ki