İyi bir diksiyon için bu ve benzeri alıştırma örnekleri yararlıdır. Vereceğiniz bir örnek birilerine faydalı olabilir 🌹
Çok kitap okuyup aldığım eğitimler sayesinde iyi bir diksiyona sahip oldum 🌹

İyi bir diksiyon için bu ve benzeri alıştırma örnekleri yararlıdır. Vereceğiniz bir örnek birilerine faydalı olabilir 🌹
Çok kitap okuyup aldığım eğitimler sayesinde iyi bir diksiyona sahip oldum 🌹
İyi bir diksiyon, kelimeleri doğru söylemenin ötesinde, sesin, nefesin, vurgu ve ritmin uyum içinde olmasını gerektirir. Bunun için birkaç yöntem uygulanabilir. Öncelikle nefes ve ses kontrolü önemlidir; derin nefes alıp kelimeleri nefesle destekleyerek söylemek, sesin net ve anlaşılır çıkmasını sağlar. Heceleme ve vurgu çalışmaları da faydalıdır; örneğin “Kalemimle yazıyorum” cümlesini doğru hecelerine ayırarak okumak, anlamın net iletilmesini sağlar. Dil egzersizleri, özellikle tekrarlanan sesleri içeren “tongue twister”lar da dudak ve dil kaslarını güçlendirir; mesela “Şu şişe şeker şehre şeker satıyor” gibi cümleler. Kendini ayna karşısında konuşurken veya kaydederek dinlemek de hangi seslerin anlaşılmadığını fark etmeye yardımcı olur. Benim diksiyonum ise sürekli okumaya ve yüksek sesle yazı okumaya borçludur.
Teşekkür ederim 😊
Rica ederim 🌹😊
ben diksiyonumun iyi olduğunu düşünüyorum, ki çevremdeki herkes de bunu söylüyor.
özellikle 10 yaşına kadar yurt dışında yaşamış biri olarak türkçe'min bu kadar iyi olmasına okuldayken herkes şaşırıyordu, ögretmenlerim de dahil..😊😊
aslında çok kitap okuyan bir çocuk da değildim. Ama çok ders çalışırdım, çok video izlerdim ve iyi bir gözlemciydim... belki bunların etkisidir
Teşekkür ederim 😊🌹
Rica ederim 😊
Lisede diksiyon eğitimi almıştım dört haftalık sıkıştırılmış bir programdı insanlar tonlamaya dikkat ediyorum akıcı konuşuyorum diye diksiyonun tertemiz diyor ama yazıldığı gibi okunmayan o kadar çok kelime var ki o eğitimde hatalarımı farketmiştim. Ve en önemlisi de nefes kontrolü.
Diyafram nefesi yani teşekkür ederim 😊
Benim diksiyonum zamanla düzeldi. Hatta en son işimde ekip arkadaşım aradı konuşurken iş için diksiyonunuz çok iyi dedi edebiyat mezunuyum diyince ondan demek dedi. Teşekkürler dedim.
Teşekkür ederim 😊🌹
Rica ediyorum 🍭🌼
Sevgili kardeşim 🌸 36 yaşında olman harika bir avantaj çünkü bilinçli çalışmanın kıymetini biliyorsun. Diksiyon için tekerleme çalışmaları çok etkili oluyor. Mesela “Minimal müdür muavini muamması” ya da “Peltek pelikan pekmez pilavı pişirmiş” gibi hızlı ve yavaş tekrarlarla çalışabilirsin 🎙️ Aynanın karşısında yüksek sesle kitap okumak da nefes ve vurgu kontrolünü geliştirir.
Ben diksiyonumu bol kitap okumaya, şiir seslendirmeye ve doğru nefes egzersizlerine borçluyum 🌿 Diyaframdan nefes almayı unutma. Kendine yatırım yapman kariyer yolculuğunda özgüvenini de büyütür ✨
Teşekkür ederim 😊🌹
Rica ederim 🌹📚 Sen bu özenle çalıştıkça sesinin gücü daha da parlayacak 🎓✨ Emek verdiğin her alan kariyerine de özgüven katacak, buna inanıyorum 💼🌟
Cevap
12Cevap
Diksiyonum normaldir.
Teşekkür ederim 😊

Cagri hizmetlerinde calismak misalen kendimi cok rahat ifade edebiliyordum o zamanlar.
Bir sürü insanların sorularına cevap vermeniz de. Teşekkür ederim 😊

Para mí, ayudar a las personas es como respirar
Felicitaciones a ti 😊
Sadece kitap okumak yeterli değil bence etrafındaki insanlarında iyi bir diksiyona sahip olması gerekiyor iatem dışı taklid ediyoruz etrafımızdaki konuşan insanlatın konuşma şeklini
Teşekkür ederim 😊🌹
Parağrafı önce okudum. ben de soruyu "direksiyonunuz iyimidir" diye anladım. Neyse, Orta öğretimde edebiyat hocalarıma borçluyum ama zaman uzayınca kötüledi.
Teşekkür ederim:)
Genel olarak kitap okumaya bağlı diye düşünüyorum onun yanı sıra ses tonu da önemli doğru ayarlanabilirse kelimeler istemsiz bir biçimde daha doğru telaffuz ediliyor
Teşekkür ederim arkadaşım 😊
Rica ederim hocam :)
İstanbul Türkçesi konuşurum sesim toktur iyidir
Kelimelere harflere dikkat etsem de hafif serseri gibi konuşuyorum ya
Özel diksiyon bir sey yapmadim
İstanbul Türkçesi güzeldir, teşekkür ederim 😊
☺️☺️ rica ederimm
Diksiyon üzerine eğitim almadım hiç.
Okuduğum mesleki bilgiler ve İşte verdiğim eğitimler sayesinde
Teşekkür ederim da 😊
Rica ederim daa😊
Ben diksiyon dersimi Karadeniz de Trabzon da aldım ula
Sizin şiveniz ne kadar güzel. Afkurmalar, dalar, teşekkür ederim 😊
Afkurma ile Afkur aynı mı 😂
Teşekkür ederim hayırlı sahurlar dilerim 😊
Tabikide kitap okumak ve üst düzey göruşmeler yapmak.
Teşekkür ederim 😊
Diksiyon için en iyi örnekler sadece pratik yani. Valla ben hep aynı şekilde konuşurum, özel bir şey yok.
Hiçbir şeye, Allah vergisi.
Teşekkür ederim, 😊
🖤
Büyük insanlarla takıldık
İletişim yani, teşekkür ederim😊
Rica ederim 🙂
Bende bilmiyorum nasıl oldu nasıl düzeldi
Diyafram nefesini çalıştırmak, ve kitap oluyorsan makul arkadaşım 😊
Kitap okuyorum ama diyafram çalışmadım hiç.
Farkında olmadan çiçeğe eğilip kokladığınızda diyafram kasınız çalışır
Olabilir
Kitap okumak diksiyona iyi gelebilir
Özellikle sesli kitap okumak, o zaman nerede hata yaptığınızın farkına varıyorsunuz
Çok da fazla sesli okuma 🤣
:)) aslında önemli olan sizin diksiyonunuz
Kötü mü diyorsun yoksa iyi mi
Bunu ben bilemem
Tamam anladım öyleyse
Yaşadığım ile :)
Teşekkür ederim 😊
Bende :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?