KPSS'ye hazırlanıyorum, Osmanlı'yı bitirdim ama tüm konular her şey birbirine karışıyor normal bir durum mu?
3 ay
KPSS'ye hazırlanıyorum, Osmanlı'yı bitirdim ama tüm konular her şey birbirine karışıyor normal bir durum mu?
Evet, tamamen normal. Özellikle KPSS’de Osmanlı çalışırken dönemler, ıslahatlar, savaşlar, padişahlar birbirine girer. Çünkü olaylar zincir gibi; biri diğerinin devamı. Beyin ilk etapta hepsini “aynı dosyaya” atar.
Bu karışma aslında öğrenmenin bir aşaması. Konu bitince netleşmemesi çok normal; soru çözdükçe ve tekrar yaptıkça dönemler ayrışmaya başlar. Şu an kafanın karışması “yapamıyorum” değil, bilgilerin yerleşme sürecinde olduğunu gösterir.
Yani panik yok, bu süreç herkesin başına geliyor.
Ben de hazırlanıyorum beynin oyun oynuyor sana rahatla bende de olmuştu yorum sorularına biraz ağırlık ver bilgi içerikli sorulara sürekli yoğunlaşma🍀
Canım benim bu çok normal bir durum 😊 KPSS sürecinde Osmanlı gibi uzun ve katmanlı bir dönemi çalışınca zihin bir süre karışır. Çünkü olaylar birbirine zincir gibi bağlıdır. Beylikten imparatorluğa geçiş, duraklama, ıslahatlar hepsi üst üste biner 📚
Senin beynin aslında öğreniyor ve bağlantı kuruyor. Zamanla taşlar yerine oturacak. Kronolojik tekrar yap ve harita çıkar 🗺️ Sabırlı ol. Büyük hedefler biraz sabır ister. Sen bu yolu başaracak disiplindesin 💪✨
Cevap
3Cevap
Sana öyle geliyor da olabilir
Normal değil düzenli test çöz
Tarihde yaşarkende aynisi oldu :)
Normal
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?